سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انسان عامل و محور تخریب محیط زیست است

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: انسان عامل و محور تخریب محیط زیست است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فرهاد قلی‌نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در نشست مجازی با خبرنگاران بیان کرد: محیط زیست کشور این روز‌ها حال و روز خوبی ندارد، آتشی که به جان بیشه‌ها و جنگل‌های کشور ما افتاده نشان دهنده تغییرات اقلیمی و آب و هوایی و تاثیر گاز‌های گلخانه‌ای منجر به خشکی طبیعت و همین آتش‌سوزی‌ها است.

او با بیان اینکه در هفته محیط زیست قرار داریم و انسان عامل و محور تخریب محیط زیست معرفی شده است افزود: همه انسان‌ها باید برای حفظ محیط زیست دست به دست یکدیگر دهند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرد: اخلاق محیط زیست ایجاب می‌کند که ما امانت‌دار خوبی برای نسل حاضر و آینده موجوداتی باشید که خداوند حیات را برای آن‌ها در نظر گرفته است.

قلی نژاد گفت: عمده آتش سوزی‌های اخیر مربوط به تنگ باهوش، کوه سیاه و همچنین منطقه حفاظت شده خائیز درگیر آتش سوزی بوده است.

او گفت: در این آتش‌سوزی‌ها خسارت‌هایی به بافت گیاهی نظیر بادام و بنه، بافت خاک و حتی زیستمندان که در خاک زندگی می‌کردند وارد شده است. هنوز آمار دقیقی از مساحت آتش سوزی‌ها اعلام نشده است، اما بزودی پس از بررسی اطلاعات لازم گزارش خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کد: طرح‌های بزرگ صنعتی در کشور ما مشمول ارزیابی زیست محیطی هستند و باید مطالعات زیست محیط زیستی بر روی  آن‌ها انجام شود و بعد از آن مجوز به آن‌ها داده شود.

قلی نژاد یادآور شد:در دو سال اخیر و در استان بوشهر اجازه راه اندازی هیچ طرحی در فهرست ۵۲ طرح را بدون ارزیابی زیست محیطی نداده‌ایم.

او تاکید کرد: در روند احداث راه آهن بوشهر نیز تمهیدات زیست محیطی لحاظ شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در عسلویه به صنایع بزرگی که بار آلودگی زیادی به منطقه تحمیل می‌کنند اجازه راه‌اندازی نخواهیم داد، با توجه به اینکه اثر تجمعی و تمرکز صنایع می‌تواند آلودگی مضاعفی ایجاد کند.

قلی‌نژاد ادامه داد: برخی از پرونده‌ها طبق قانون صنایع کوچک هستند و مشمول ارزیابی نمی‌شوند. گاهی شاهد هستیم بعضی طرح‌های کوچک مقیاس مثل کارگاه تولیدی یا بعضی معادن بدون مجوز زیست محیطی در یک منطقه شروع به کار کرده‌اند.

او بیان کرد: نسبت به آب و زیستگاه بیرمی نگران هستیم؛ اگر به این نتیجه برسیم که مشکلات زیست محیطی دارد و ارزیابی‌ها منفی باشد قطعا اجازه فعالیت نخواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت:هر جا که در بحث مجوز‌ها کارشناس محیط زیست نظر داد که آنجا مشکل وجود دارد و در زمره تالاب‌ها و خور‌ها محاسبه می‌شود اقدام خواهیم کرد، و تمام استعلام‌ها را نیز به خارج از خور‌ها انتقال داده ایم.

 قلی نژاد تاکید کرد: سند ملی کاهش آلایندگی در دستور کار منطقه ویژه و وزارت نفت با نظارت محیط زیست قرار دارد و انتظار داریم که این سند در هیئت دولت مطرح شود و پس از ابلاغ تا سال‌ها لازم اجرا شود.

او عنوان کرد:در این سند مهمترین محور‌ها شامل احداث تصفیه‌خانه، بازیافت و پردازش پسماند‌ها که در عسلویه آغاز شده است تا بتوانیم با بازیافت و مدیریت پسماند‌ها آلودگی را کنترل کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: در میان رخداد‌های زیست محیطی شاهد تخلیه فاضلاب به دریا نیز هستیم، متاسفانه حجم زیادی از پساب‌ها وارد دریا می‌شود که در این خصوص پرونده‌های حقوقی متعددی تشکیل شده است.

او یادآور شد: انبار‌های گوگرد یکی از مشکلات زیست محیطی است که البته در خصوص حمل و نقل و انتقال این پسماند‌ها همکاری‌هایی صورت گرفته است.

مدیرکل محیط زیست بوشهر عنوان کرد: ساماندهی انبار‌های پسماند یکی از خواسته‌های محیط زیست است که حتی پرونده حقوقی در این زمینه تشکیل شده و یک مهلت زمانی برای بهره برداری از انبار‌های مکانیزه در سال ۹۹ تعیین شده است.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.