سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کلم پلو به روش‌های کاملا متفاوت + نکات کلیدی

در گزارش زیر طرز تهیه کلم پلو را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کلم پلو با مواد مختلف و به صورت‌های متفاوتی پخته می‌شود، هم با کلم برگ و هم با کلم قمری می‌توانید بپزید برای پخت آن باید دقت کنید.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو:
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
برنج ۲ پیمانه
کلم ۳۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی ۲-۳ قاشق غذاخوری
پودر دارچین به مقدار لازم

 

طرز تهیه کلم پلو:

برای پخت کلم پلو ابتدا برنج را خیس کنید و کلم‌ها مانند پیاز خلالی یا کمی درشت‌تر خرد کنید و سپس بشویید و داخل آبکش بریزید.

 

پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید، اجازه بدهید کمی سرخ شوند که پخته شوند. سپس کلم‌های شسته شده را اضافه کنید و هم بزنید زیر شعله را کمی بیشتر کنید تا کلم‌ها آب نیندازند. مراقب باشید موادتان نسوزد. بعد از اینکه کلم‌ها کمی سرخ شدند. به آن رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید در صورت تمایل مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید.

 

قابلمه‌ای مناسب را آب کنید زمانی که جوش آمد برنج را به آن اضافه کنید مقداری نمک و زردچوبه داخل آب برنج بریزید هنگامی که برنج کمی نرم شد آن را آبکش کنید.

 

داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را داخل آن بچینید و روی آن به صورت لایه‌ای برنج و مواد کلم را بریزید و در پایان چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و مقدار خیلی کم آب و روغن روی آن بریزید.

نکاتی برای پخت کلم پلو:

* مراقب باشید کلم‌ها نباید آب بیاندازند و داخل سس آن به هیچ عنوان آب نریزید، زیرا باعث بدمزه و بدبو شدن کلم پلو می‌شود.

 

* برای پخت این نوع کلم پلو می‌توانید گوشت را حذف کنید و از مرغ استفاده کنید اگر دوست نداشتید می‌توانید بدون گوشت و مرغ بپزید.

 

* می‌توانید کلم پلو را به همین روش، اما گوشت‌ها را به صورت کوفته تهیه کنید.

 

طرز تهیه کلم پلو شیرازی:

مواد لازم برای طرزتهیه کلم پلو شیرازی:
کلم قمری یا کلم برگ خرد شده ۵۰۰ گرم
برنج ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سبزی مخصوص کلم پلو خرد شده ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آبلیمو ۱ قاشق

 

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه:
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه‌ی کلم پلو شیرازی:

برای پخت کلم پلو شیرازی، ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را خیس کنید.

 

سپس کلم قمری‌ها را پوست بگیرید و آن‌ها را به شکل خلالی شکل خرد کنید. سبزی‌های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید.

 

کلم‌های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم‌های در حال سرخ شدن اضافه کنید.

 

سبزی‌های خرد شده را به کلم‌ها اضافه کنید و سبزی‌ها را تفت دهید. در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب و کمی زردچوبه و نمک بریزید و اجازه بدهید تا بجوشد سپس برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه که برنج جوشید را آبکش کنید. بعد داخل قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را در ته قابلمه قرار بدهید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید؛ و روی آن چند سوراخ بزنید و مقدار خیلی کم روی آن آب و روغن بریزید و آن را دم کنید. زمانی که درون قابلمه بخار جمع شد زیر شعله را کم کنید.

 

اکنون به سراغ گوشت چرخ کرده بروید. گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید. پیاز را با رنده‌ی ریز رنده کنید و به گوشت‌ها اضافه کنید، آرد نخود چی را به همراه فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید.

 

مخلوط گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید. سپس مخلوط گوشت‌ها را به صورت کوفته‌های ریزی در آورید. در تابه‌ای مناسب روغن بریزید و کوفته‌ها را سرخ کنید. سپس کوفته‌های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با آن دم بکشند.

 

نکاتی برای دستور کلم پلو شیرازی:

* سبزی مخصوص کلم پلو شامل: تره – ترخان- ریحان- شوید می‌باشد.

* کلم قمری هم مانند کلم برگ نباید آب بیاندازد و باید سرخ شود.

 

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.