سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های تغذیه‌ای برای جلوگیری از افزایش وزن در ماه رمضان

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی از توصیه های تغذیه ای در ماه رمضان برای جلوگیری از افزایش وزن می گوید.

مرضیه زیلایی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: معمولا افراد در طول ماه مبارک رمضان (بویژه در فصول گرم سال) به دلیل بی تحرکی و در دسترس بودن مواد غذایی پرکالری (زولبیا و بامیه و انواع دسر‌های شیرین) و غذا‌های چرب در مهمانی‌ها ممکن است اضافه وزن پیدا کنند.

او افزود: هر ۵ عدد بامیه حدود ۴۰۰ کیلوکالری و هر ۵ عدد زولبیا حدود هزار کیلوکالری انرژی به بدن می‌رسانند در حالیکه هر ۵ عدد خرما ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و ضمن اینکه خرما حاوی فیبر و پتاسیم بوده، اما زولبیا، بامیه و شیرینی جات علاوه بر داشتن کالری زیاد، حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز نیستند؛ بنابراین تمرکز بر مصرف مواد غذایی سالم که کالری کمتری دارند، در پیشگیری از افزایش وزن در ماه رمضان بسیار حائز اهمیت است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در تمام وعده‌ها (سحری، افطار، شام) و میان وعده‌ها علاوه بر تامین نیاز بدن به فیبر، مایعات، ویتامین‌ها و مواد معدنی، کالری کمتری نسبت به شیرینی‌ها و چربی‌های مضر به بدن می‌رسانند.

زیلایی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، وعده سحر باید خصوصیات وعده ناهار را داشته باشد، وعده افطار شبیه صبحانه و شام مشابه با شام قبل از ماه رمضان باشد. مصرف افطار و شام سبک و استفاده از میان وعده‌های سالم مانند آجیل ها، میوه‌ها و سبزیجات در فاصله بین افطار تا شام و بعد از شام تا قبل از خواب بسیار مفید است.

او ادامه داد: بهتر است در ماه رمضان از غذا‌های آب پز شده که با لیمو تازه طعم دار شده باشند، استفاده نمود و از غذا‌های سرخ شده پرهیز کرد تا ضمن کاهش دریافت چربی و کاهش کالری دریافتی، از تشنگی نیز پیشگیری شود.

فعالیت های ورزشی پس از صرف افطار باشد

استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز تصریح کرد: از مصرف مواد چرب و شیرین مانند زولبیا، بامیه، قند، شکر، آبمیوه‌های صنعتی، انواع دسر‌های شیرین، خامه، سرشیر، غذا‌های سرخ شده و خورش‌های چرب پرهیز شود.

مرضیه زیلایی اذعان داشت: پرهیز از بی تحرکی در ماه مبارک رمضان نیز باید مورد توجه قرار گیرد و داشتن حد متعادلی از فعالیت بدنی نیز در این ماه جهت جلوگیری از افزایش وزن توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به بهترین زمان انجام ورزش گفت: مناسب ترین زمان انجام ورزش حدود ۴ ساعت بعد از افطار (حدود ۲ ساعت بعد از وعده شام ماه رمضان) است. فعالیت بدنی زمانی مؤثر خواهد بود که به طور متوسط ۳ تا ۵ روز در هفته یا یک روز در میان (به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز) انجام شود.

او افزود: فعالیت کمتر از ۳ روز در هفته و کمتر از ۳۰ دقیقه در هر بار تاثیر چندانی در بالا بردن آمادگی جسمانی و چربی سوزی نخواهد داشت. به طور کلی بهتر است در فاصله‌ سحر تا افطار از انجام فعالیت شدید بدنی و ورزش اجتناب نموده و انجام این گونه فعالیت‌ها را به بعد از صرف افطار موکول نماییم.

زیلایی در پایان بیان داشت: فعالیت‌های سنگین ورزشی باید پس از صرف افطار باشد. توصیه می‌شود که قبل از انجام حرکات ورزشی، آب و یا مایعات مصرف نموده و در حین ورزش نیز از مصرف مایعات و انواع نوشیدنی‌های با شیرینی اندک و حاوی نمک دریغ نکنید. با توجه به محدودیت دریافت مایعات در هنگام روزه داری، باید از انجام فعالیت‌های روزمره زیر نورخورشید و محیط‌های باز اجتناب نمود.

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.