مواد لازم
مایه خمیر فوری ۲ قاشق چای خوری
آرد سفید ۴/۱/۲ پیمانه
نمک ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱/۳ پیمانه
شیر گرم ۱ پیمانه
آب گرم ۱/۲ پیمانه
کره نرم ۵۰ گرم
روغن مایع ۱/۳ پیمانه
تخم مرغ سفیده و زرده جدا ۲ عدد
تخم مرغ (زرده) دانه کنجد سیاه و سفید (اختیاری) برای رومال به مقدار لازم
طرز تهیه:
در یک کاسه متوسط شیر و آب (گرمای شیر و آب باید در حدی باشه که دست نسوزه) شکر و مخمر رو با هم مخلوط کنین.
روی ظرف رو بپوشونید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مخمر عمل بیاد.
آرد رو ۳ مرتبه به خوبی الک کنید تا سبک بشه.
سپس روغن، کره، نمک، سفیده تخم مرغ رو در مخلوط شیر ریخته و مخلوط کنین و به تدریج آرد اضافه کنین و با دستتون مخلوط کنین و ۱۰ دقیقه ورز بدین.
ظرف مناسبی رو کمی چرب کنید و خمیر رو داخلش قرار بدید و روش رو با یه پارچه نم دار بپوشونید و خمیر رو حدود ۲ ساعت در جای گرم استراحت بدین تا حسابی پف کنه و لطیف بشه.
حالا خمیر رو به اندازه نارنگی تقسیم کنین و به صورت لوله نازک و بلندی در بیارین و هر دوتا خمیر رو با هم تاب داده و دور هم بپیچونین و دایرهای شکل در بیارین و توی سینی بذارین.
روی خمیر رو با زرده تخم مرغ بپوشونین و روش رو کنجد، سیاهدانه و ... بریزید و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت تقریبا ۲۵ دقیقه قرار بدین تا قهوهای طلایی بشه.
سایر نکات
۱) در صورت تمایل بین خمیر کرم (کاستارد یا هر نوع دلخواه) قرار دهید. ۲) از این خمیر میتوان برای تهیه پیتزا یا سمبوسه هم استفاده کرد. ۳) در صورت تمایل روی نان آماده شده مقداری پودر قند مخلوط شده با دارچین الک کنید. ۴) در صورت تمایل بین خمیر یک قطعه کره قرار داده و بعد آن را بپیچید (هم چنین میتوانید مقداری گردو، کشمش و حتی شکر و دارچین را به صورت مغز در نان قرار دهید.)
منبع: سرآشپز پاپیون
انتهای پیام/