سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر

کیک اسفنجی یه کیک ساده، اما خیلی پرطرفداره که میتونه توی مناسبت‌های مختلف، به شکل‌های دلخواه تزیین کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیک اسفنجی یه کیک ساده، اما خیلی پرطرفداره که میتونه توی مناسبت‌های مختلف، به شکل‌های دلخواه تزیین بشه. ممکنه برای شما هم پیش اومده باشه که دلتون بخواد کیک اسفنجی تازه و با کیفیت تهیه کنین، اما به خاطر دسترسی نداشتن به فر، از این کار پشیمون شدین. طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر همون چیزیه که یاد گرفتنش برای همه لازمه. چون ممکنه همیشه دسترسی به فر نداشته باشیم، اما همیشه به یه کیک‌تر و تازه و خوشمزه برای قشنگ‌تر کردن لحظه هامون نیاز داریم.

شاید فکر کنین طرز تهیه کیک پف دار بدون فر روش خوبی نیست و کیفیت پخت کیک با فر رو نداره. اما در نهایت احترام، باید بگم که این طور نیست. کیک اسفنجی بدون فر ساده طرز پخت سختی نداره و قرار نیست شما رو توی دردسر بندازه. اتفاقا توی این دستور میخوایم اون رو به روشی تهیه کنیم که برای همه قابل انجامه و در نهایت یه کیک بدون فر خوشمزه و پف دار با بافتی ترد خواهید داشت.

این کیک اسفنجی بدون فر و همزن برقی تهیه می‌شه. اما اگه همزن برقی هم داشتین خب کارتون خیلی راحت تره. همون طور که توی دستور هم گفتیم، میتونین از زودپز استفاده کنین و یا کیک قابلمه‌ای بدون فر تهیه کنین. پس با خیال راحت همراه ما باشین تا یه روش جدید برای تهیه کیک اسفنجی بدون فر با پف زیاد رو بهتون آموزش بدیم.

مواد لازم

آرد شیرینی پزی ۱ پیمانه
شکر ۳/۴ پیمانه
اسانس وانیل ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۶ عدد
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
کره ۲ قاشق چایخوری
نمک کمی
شیر ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه:

قالب کیک را چرب کنید و داخل آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.

یک قابلمه‌ی بزرگ را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و داخل آن سنگ نمک بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا نمک‌ها گرم شوند. میتوانید این کار را با زودپز نیز انجام دهید. فقط لازم است درب زودپز را ببندید؛ اما دریچه اطمینان آن را باز بگذارید.

تخم مرغ‌ها را بشکنید و سفیده و زرده‌ی آن‌ها را در دو ظرف مجزا بریزید.

در ظرف محتوی سفیده‌ی تخم مرغ ها، دو قاشق چایخوری شکر بریزید. سفیده‌ها و شکر را به کمک همزن به قدری بهم بزنید که پف کند.

به ظرف محتوی زرده تخم مرغ، اسانس وانیل، مابقی شکر و یک چهارم پیمانه شیر اضافه کنید و خوب بهم بزنید.

آرد را به همراه بیکینگ پودر، نمک و کره‌ی ذوب شده به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کنید و به آرامی بهم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

در این مرحله از تهیه کیک اسفنجی بدون فر باید سفیده‌ی تخم مرغ را کم کم به مخلوط آرد و زرده، اضافه کرده و به آرامی مواد را با هم ترکیب کنید.

باقی مانده‌ی مقدار شیر گفته شده را به مخلوط اضافه کنید و بهم بزنید تا مایه کیک اسفنجی غلظتی متوسط و خمیری پیدا کند. خمیر را در قالب کیک بریزید.

قالب کیک اسفنجی را در زودپز یا قابلمه‌ای که آماده کرده بودید و روی نمک‌ها قرار دهید.

روی قالب کیک را با آلومینیوم فویل بپوشانید و درب قابلمه یا زودپز را ببندید.

کیک اسفنجی بدون فر را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه با شعله کم بپزید. سپس یک خلال دندان را در آن فرو کنید. اگر تمیز خارج شد، میتوانید قالب کیک را بردارید و کناری بگذارید تا خنک شود.

کیک اسفنجی نرم و خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان

نکات کلیدی:

– قالب کیک حدودا به قطر ۱۵ یا ۱۶ سانتی متر برای این کیک ایده آل است.

– برای پخت کیک اسفنجی در فر باید فر را در دمای ۳۵۰ درجه سانتی گراد یا ۱۸۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود. سپس خمیر را آماده کنید و در قالب کیک کاغذ روغنی پهن کنید.

به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه کیک را بپزید. پس از این که کیک آماده شد، چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. سپس کیک اسفنجی را از قالب خارج کنید.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، آشپزی ایرانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
دریا
۱۴:۴۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من دریا هستم خیلی کیک را حتی هست حتما درستش کنید.. با من دوست میشید
بهار
۱۵:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
اونایی ک میگن یک پیمانه ارد با این میزان تخم مرغ جور نیست باید بدونن کیکی داریم با دوبرابر این مقدار تخم مرغ و ی لیوان آرد،اگر رسپی کیک کره ای یا ژاپنی رو نگاه کنید ارد رو کمتر میریزن و حتی زرده ها رو بین کار اضافه میکنن،درضمن یادتون باشه کارخونه های کیکو شیرینی هیچوقت حاضر نیستن این همه آرد برای مردم اسراف کنن،پس دیدگاهتون رو عوض کنید،کیکی ک زرده و سفیده جدا باشه ارد کم میبره،امتحان کنید و لذت ببرید
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
من همیشه کیک خیس شکلاتی درست میکنم خیلی هم خوشمزه میشه آرد دو لیوان با سه تا تخم مرغ بکینگ پودر شو دو قاشق میکنم پف میکنه
دریا
۱۴:۵۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اره ۶ تا تخم مرغ میخاد چه خبره من وقتی میخام کیک درست کنم کیک اسفنجی درست میکنم البته من ۳تخم مرغی درست میکنم خیلی هم راحته
نگین
۲۳:۵۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
شیش تا تخم مرغ زیاده و یک پیمونه آرد برای کیک کمه از این راه نمیشه به پف کردن کیک کمک کرد باید از پکینگ پودر بیشتر و جوش شیرین استفاده کرد
این پیشنهاد منه من که از روش خودم استفاده کردم خیلی خوب پف کرد و اسفنجی شد.
شهره
۲۱:۰۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
۶تاتخم مرغ بایه پیمانه آرد
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
۶ تا تخم مرغ با یک پیمانه آرد؟؟؟؟باهم جور در نمیاد جانم.
ناشناس
۱۸:۳۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
دقیقا خیلی زیاده تخم مرغا