سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۵ دلیل پنهان کم نشدن وزن با وجود رژیم و ورزش

در گزارش زیر ۱۵ دلیل پنهانی که مانع از کاهش وزن شما می‌شود را با هم مرور خواهیم کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هنوز نمی‌توانید وزن کم کنید؟ حالا زمان آن فرا رسیده است که برنامه روزانه خود را بررسی کنید تا ببینید چه چیزی مانع از کاهش وزن شما می‌شود. بر خلاف برجستگی‌ها و جوش‌هایی که به طور ناگهانی بر روی صورت شما ظاهر می‌شوند، کاهش وزن به صورت یک شبه اتفاق نمی‌افتد.

اگر شما مصرف کالری را کمتر کرده اید، دیگر غذا‌های سرخ شده نمی‌خورید و به طور مرتب ورزش می‌کنید باید آغاز فرایند کاهش وزن را مشاهده کنید. اگر نمی‌توانید وزن کم کنید باید به دنبال دلایل آن باشد. ممکن است برنامه روزانه شما هنوز هم عادت‌های بدی را داشته باشد که مانع از پیشرفت شما می‌شود.

خبر خوب این است که ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم. در ادامه ۱۵ دلیل پنهانی که مانع از کاهش وزن شما می‌شود را با هم مرور خواهیم کرد.

۱. در مصرف غذا‌های سالم زیاده روی می‌کنید:

اینکه مواد غذایی مصرفی شما سالم است دلیل نمی‌شود پا را از محدوده موردنظر فراتر بگذارید و در مصرف آن زیاده روی کنید. در حقیقت بیشتر مواد غذایی سالم و مغذی که به رژیم غذایی خود اضافه می‌کنید (همچون آووکادو، شکلات تلخ، آجیل‌ها و کره آجیل ها) می‌تواند در صورت مصرف بیش از حد باعث افزایش وزن شود.

هر کدام از این مواد غذایی می‌تواند برای بدن شما خوب باشد، اما آن‌ها اگر زیاد مصرف شوند حجم انرژی بالایی را وارد بدن خواهند کرد. در چنین شرایطی کالری اضافی به صورت چربی در بدن ذخیره شود.

نکته: اندازه وعده غذایی پیشنهاد شده توسط متخصصان را قبل از مصرف، یادداشت کنید.

۲. شما به وعده غذایی آماده شده در مایکروویو علاقه‌مند هستید:

فاکتور راحتی چیز خوبی است، اما وعده‌های غذایی که در مایکروویو آماده می‌شود اغلب با موادی پر شده اند که می‌توانند حجم شکم را بیشتر نمایند. در حقیقت استفاده از چنین غذا‌هایی تنها باعث نفخ شکم نمی‌شود.

محققان دریافته اند که برای هر گرم اضافی از نمکی که در روز می‌خورید، خطر ابتلا به چاقی تا ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند. متخصصان بر این باورند که نمک می‌تواند عملکرد متابولیستی بدن و روش پردازش چربی‌ها را تغییر دهد و در نهایت باعث افزایش وزن شود.

نکته: چرا بیشتر افراد به استفاده از غذا‌های آماده شده در مایکروویو روی می‌آورند؟ خوب بزرگترین دلیل، راحتی استفاده از آن است. اگر زمانی برای پختن مواد غذایی خود ندارید، سعی کنید آن‌ها را از قبل آماده کنید.

۳. به اندازه کافی نمی‌خوابید:

بدون داشتن خواب کافی، مصرف هوشمندانه غذا‌ها و انجام تمرینات ورزشی نمی‌تواند در کاهش وزن کمکی به شما بکند. این موضوع بدین خاطر است که افراد با دوره خواب کوتاه تر، سطح BMI بالاتر و دور کمر بیشتری دارند.

متخصصان بر این باورند که ارتباطی بین افزایش وزن و کاهش خواب وجود دارد و این موضوع بدین خاطر است که کمبود خواب می‌تواند سطح هورمون استرس یعنی کورتیزول را بالاتر ببرد.

همچنین کمبود خواب می‌تواند کارایی هورمون‌های تنظیم کننده گرسنگی را مختل کند. کمبود خواب با ریکاوری بعد از تمرینات ورزشی نیز تداخل دارد.

نکته: شش الی هشت ساعت خواب شبانه نه تنها مهم است بلکه اگر به صورت روزانه تنظیم شود می‌تواند کمک فراوانی در کاهش وزن بکند. سعی کنید خواب خود را با رژیم غذایی خوب متعادل سازید.

۴. به اندازه کافی غذا نمی‌خورید:

به نظر می‌رسد این گزینه به کاهش وزن کمک می‌کند، اما نداشتن سوخت کافی در بدن نیز به اندازه افزایش کالری‌ها خطرناک است.

زمانی که می‌خواهید به سرعت وزن قابل توجهی را کم کنید، ممکن است تا جایی که می‌توانید کالری‌های مصرفی را کمتر نمایید. این راه حل نه تنها می‌تواند باعث کمبود مواد مغذی و ویتامین‌های بدن شود بلکه اثر معکوسی بر روی کاهش وزن خواهد داشت.

مشکل اینجاست زمانی که به شدت مصرف کالری‌ها را کمتر می‌کنید، بدن چربی را نگه می‌دارد و از عضلات به عنوان انرژی استفاده می‌کند. همین امر به کاهش متابولیسم بدن می‌انجامد.

نکته: سعی کنید از برنامه غذایی سالم برای داشتن شکمی صاف استفاده کنید.

۵. هنوز آشپزخانه خود را از مواد غذایی ناسالم پاک نکرده اید:

هر برنامه و رژیم غذایی موفقی با یک چیز شروع می‌شود و آن هم پاکسازی اشپزخانه از مواد غذایی ناسالم است. اینکار نه تنها به شما کمک می‌کند فضای کافی برای گزینه‌های سالم‌تر داشته باشید بلکه کمک می‌کند از شر مواد غذایی ناسالم نیز خلاص شوید.

۶. بسیار سخت گیر هستید:

اگر هوس چیزی را کرده اید که می‌دانید برای اهداف کاهش وزن شما زیاد خوب نیست، مصرف آن را کلا کنار نگذارید. مصرف نکردن چیزی که هوس کرده اید تنها باعث می‌شود احساس محدودیت کنید و تلاش خود را کنار بگذارید.

به این فکر کنید که تا به حال چند بار رژیم غذایی خود را شکسته اید؟ سعی کنید مصرف مواد غذایی دلخواه را به صورت متعادل ادامه دهید و هوس خود را بدین گونه تحت کنترل درآورید.

نکته: به جای اینکه برای خود محدودیت‌هایی را قائل شوید بهتر است بازی X و سپس Y را انجام دهید. به عنوان مثال به خودتان بگویید اگر امشب شکلات بخورم باید پس از آن دو لیوان آب داشته باشم. یا مثلا به خود بگویید: اگر امروز به باشگاه نروم باید ۱۰ دقیقه از هر ساعت را به انجام دراز نشست اختصاص دهم.

۷. آب کافی نمی‌نوشید:

اگرچه این موضوع شگفت آور است، اما حقیقت دارد. کل وزن بدن شما تنها از چربی تشکیل نشده است. اب نیز در این وزن دخیل است. اگر رژیم غذایی پر نمکی داشته باشید بدن آب را آماده‌تر نگه می‌دارد و همین امر کاهش وزن را کمتر می‌کند.

نکته: اگرچه نوشیدن زیاد آب به نظر خوب نمی‌رسد، اما نوشیدن آب کافی می‌تواند به بدن کمک کمک کند از شر وزن آب اضافی خلاص شود.

۸. به نوشیدنی‌های رژیمی تکیه می‌کنید:

شما فکر می‌کنید که کم کردن نوشیدنی‌های شکردار و کم کالری می‌تواند برای کاهش وزن مناسب باشد، اما اثرات طولانی مدت نوشیدنی‌های رژیمی کاملا برعکس است.

مطالعات انجام شده نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه و سایر غذا‌های رژیمی می‌تواند هوس شما برای مواد شیرین همچون بیسکوییت و کیک را افزایش دهد.

سایر مطالعات شیرین کننده‌های مصنوعی را به کاهش سطح پروبیوتیک‌های مبارزه کننده با التهاب که در شکم زندگی می‌کنند مرتبط می‌دانند. زمانی که خوردن مواد شیرین را کلا کنار می‌گذارید، هوس شما برای خوردن چنین موادی بیشتر می‌شود.

نکته: سعی کنید به جای نوشیدن این مواد به مواد غذایی طبیعی برای کاهش وزن روی بیاورید.

۹. دلیلی برای کاهش وزن ندارید:

بیشتر افراد رژیم غذایی خود را بدون برنامه و انگیزه مناسب آغاز می‌کنند. در حقیقت برخی از دلایل محبوبی که باعث آغاز برنامه کاهش وزن می‌شود خارجی یا بر اساس دوره‌های زمانی کوتاه هستند. زمانی که تصمیم می‌گیرید کاهش وزن را تجربه کنید، بهتر است منبع انگیزشی قوی و قدرتمندی داشته باشید.

نکته: انگیزه باید درونی باشد. اگر به دنبال انگیزه هستید می‌توانید بهترین دلایل موجود برای کاهش وزن را مرور کنید.

۱۰. تنها سه وعده غذایی در روز مصرف می‌کنید:

فکر می‌کنید برای کاهش وزن خود باید سه وعده غذایی را در روز مصرف کنید؟ همیشه هم چنین نیست. لازم نیست منتظر وعده غذایی بمانید تا غذایی را مصرف کنید. اگرچه این موضوع به نظرعجیب می‌رسد، اما مصرف مکرر مواد غذایی با حجم اندک به شما کمک می‌کند وزن بیشتری کم کنید.

نکته: دکتر ول توصیه می‌کند دو میان وعده ۲۰۰ کالری را بین وعده‌های غذایی خود داشته باشید که ۱۰ گرم پروتئین و ۵ گرم فیبر دارد. به عنوان مثال می‌توانید دو تخم مرغ آب پز را میل کنید. میان وعده‌های این چنینی، مواد مغذی مورد نیاز شما را فراهم می‌کنند و هوس موجود برای خوردن موادی که باعث کند شدن کاهش وزن می‌شود را کمتر می‌نمایند.

۱۱. از کربوهیدرات‌های خالی برای میان وعده استفاده می‌کنید:

چیپس، کوکی‌ها و نان سفید جزو کربوهیدرات‌هایی هستند که مواد تشکیل دهنده خوبی همچون پروتئین، فیبر و چربی سالم را ندارند؛ بنابراین نمی‌توانند شما را سیر نگه دارند.

نکته: شکر کمتر، کربوهیدرات کمتر و غذا‌های غنی از پروتئین بیشتری برای داشتن احساس سیری بیشتر میل کنید. سعی کنید در طول روز کالری‌های کمتری مصرف نمایید. درشت مغذی‌ها به بدن کمک می‌کند جلوی تجزیه عضلات برای از دست دادن چربی را بگیرد و حجم عضلات را حفظ کرده و کالری بیشتری بسوزاند.

۱۲. هرگز بر روی مواد غذایی خود تمرکز نمی‌کنید:

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که وعده غذایی خود را به خاطر قرار کاری به تعویق بیندازید؟ یا به هنگام تماشای تلویزیون غذا می‌خورید؟ این موضوع امروزه بسیار عادی است، اما غذا خوردن به این روش می‌تواند باعث مصرف بیشتر مواد غذایی شود.

محققان انگلیسی دریافته اند افرادی که وعده‌های غذایی خود را جلوی تلویزیون مصرف می‌کنند ۲۵ درصد کالری بیشتری وارد بدن می‌کنند.

نکته: با هوشیاری کامل وعده‌های غذایی خود را مصرف کنید. اینکار نه تنها به شما کمک می‌کند از غذای خود لذت ببرید بلکه کمک می‌کند توجه بیشتری به سیگنال‌های سیری بدن داشته باشید.

۱۳. ۲۰۰۰ کالری پیشنهادی را در روز مصرف می‌کنید:

متاسفم، اما همه افراد روزانه به ۲۰۰۰ کالری نیاز ندارند. این یک عدد تقریبی است. مقادیری که شما روزانه مصرف می‌کنید ممکن است بالاتر یا پایین‌تر از این مقدار باشد. این موضوع به وزن، سن، جنسیت، قد و سطح فعالیت شما بستگی دارد. مصرف کالری بسیار زیاد یا بسیار کم می‌تواند کاهش وزن را مختل کند.

نکته: باید بدانید واقعا به چه مقدار کالری در روز نیاز دارید.

۱۴. زمانی برای استراحت پیدا نمی‌کنید:

آخرین باری که بدون استرس استراحت کرده اید چه زمانی بوده است؟ بین شغل، خانواده و زندگی شخصی، استرس همیشه وجود خواهد داشت. مشکل اینجاست که استرس تنها به معنای کشیدن مو‌های سر نیست.

وجود استرس می‌تواند بر روی اهداف کاهش وزن شما نیز اثر بگذارد. این موضوع بدین خاطر است که دوره طولانی مدت از استرس می‌تواند به افزایش هورمون استرس یعنی کورتیزول منجر شود.

اگرچه این هورمون برای تنظیم کردن سطح فشار خون و تعادل مایعات ضروری است، اما می‌تواند غذا‌ها را به صورت چربی در بدن ذخیره کند.

نکته: استرس به صورت جادویی ناپدید می‌شود. شما می‌توانید آن را به کمک تمرینات ورزشی، مدیتیشن یا خوردن غذا‌های مناسب تحت کنترل در آورید.

۱۵. به تمرینات ورزشی زیاد، فکر می‌کنید:

شکی نیست که انجام تمرینات ورزشی برای کاهش وزن بسیار مهم است، اما فکر کردن به جلسات بعدی می‌تواند کاهش وزن را سخت‌تر کند.

محققان دریافته اند زمانی که افراد می‌خواهند تمرینات ورزشی انجام دهند کالری بیشتری مصرف می‌کنند، زیرا بر این باورند که به هنگام تمرین این کالری‌ها را می‌سوزانند. متاسفانه بیشتر تمرینات ورزشی که در باشگاه صورت می‌گیرد به چنین هدفی دست نمی‌یابد.

نکته: بهترین و ساده‌ترین کار تمرینات ورزشی در صبح است. در این ساعت از روز زمان اندکی برای فکر کردن در مورد زمانبندی خوردن خود خواهید داشت.

منبع: مجله سلامت

انتهای پیام/

 

برچسب ها: کاهش وزن ، رژیم غذایی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.