سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی

در این مطلب دستورالعمل تهیه یکی از غذا‌های اصیل و سنتی شهر شیراز را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قنبرپلو یکی از غذا‌های اصیل و سنتی شهر شیراز است که در مراسم‌ها و مناسبت‌های خاص سرو می‌شود. این پلوی مخلوط با کوفته‌های کوچک گوشت چرخ‌کرده با طعم ملسش اگر با سالاد شیرازی سرو شود، ترکیب فوق‌العاده‌ای خواهد ساخت. با طرز تهیه قنبرپلو شیرازی همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه قنبر پلو

برنج سه پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
مغز گردو (خرد شده) ۱۰۰ گرم
کشمش ۵۰ گرم
رب انار سه قاشق غذاخوری
پیاز درشت (نگینی خرد شده) یک عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
شیره انگور (اختیاری) یک‌ونیم قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا گوشت چرخ‌کرده را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی داخل یک کاسه بریزید و به مدت یک تا دو دقیقه مواد را با هم ورز دهید. سپس به اندازه یک گردو از مواد جدا کرده، آن را قلقلی کنید.

یک تابه بردارید. مقداری روغن داخل آن بریزید و گوشت قلقلی‌ها را داخل روغن سرخ کنید و کنار قرار دهید.

پیاز‌ها را داخل همان تابه تفت دهید تا کمی نرم و طلایی‌رنگ شوند، سپس گردو را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. حالا نمک و رب انار را اضافه کنید و تا زمانی که رب انار غلیظ شود مواد را با هم تفت دهید.

در این مرحله کشمش پلویی را اضافه کنید. حواستان باشد که کشمش سریع می‌سوزد؛ بنابراین بعد از اضافه کردن کمی آن را تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید.

برنج را آبکش کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و برنج، مواد درون ماهی‌تابه و گوشت قلقلی‌ها را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در صورت تمایل میتوانید روی هر لایه شیره انگور بریزید. قابلمه را روی شعله‌ی کم بگذارید تا دم بکشد.

نکات تکمیلی

کشمش‌ها حتما باید از قبل خیس خورده باشند.
برای خوش طعم شدن قلقلی‌ها می‌توانید هر ادویه‌ای که دوست دارید (مثلا پودر سیر) به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید.
اگر طعم شیرینی داخل غذا را دوست ندارید از شیره انگور استفاده نکنید و قنبرپلو را به همان صورت ملس سرو کنید.
برای آشنایی بیشتر با غذا‌های شیرازی باید بگوییم که شیراز علاوه بر قنبرپلوی معروفش به کلم پلو و شکرپلویش هم می‌نازد.

منبع: سرآشپز پاپیون

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
نوشین
۲۳:۰۴ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
آخی یادش بخیر مادربزرگم سحرهای ماه رمضان درست میکردند هرسال شب شهادت حضرت علی (ع)
من فکر میکردم چون پدر بزرگم اسمش قنبره و این برنج رادوست داره بهش میگن قنبر پلو ،واقعا الان فهمیدم اسمشه ،خیییلی خوشمره است ممنون که دستورشو گذاشتید.