مثل شیرینی نخودچی. یه سری شیرینیها هم هستن که جزو شیرینیها محلی و سنتی به حساب میان و هر سال عید به عنوان شیرینی عید انتخاب میشن. مثل شیرینی چرخی که سوغات شهر قزوینه. خیلیها شیرینیهای عیدشون رو از قنادیها و شیرینی فروشیها تهیه میکنن، اما اونهایی که عاشق آشپزی و شیرینی درست کردن هستن، ترجیح میدن شیرینیهای عیدشون رو خودشون درست کنن.
این کار هم لذت بخشه و هم قطعا طعم شیرینیهایی که آدم خودش درست کنه با شیرینیهای آماده و کارخونهای کاملا تفاوت داره. برای شمایی که اهل شیرینی درست کردن هستید و به دنبال درست کردن یه شیرینی خوشمزه برای عیدتون هستید، امروز میخوایم یکی دیگه از معروفترین، آسونترین و در عین حال خوشمزهترین شیرینی عید رو بهتون معرفی کنیم.
حتما شیرینی گل مینا رو دیده یشا خورده اید. این شیرینیهای با قالبهای مخصوص گل مینا که در اندازههای مختلف وجود داره درست میشه. یکی از مهترین ویژگیهای شیرینی گل مینا که اون رو بیشتر محبوب میکنه اینه که میتونید اون رو در رنگهای مختلف درست کنید و به شیرینی تون تنوع بدید. با ما همراه شوید تا در ادامه طرز تهیه شیرینی گل مینا دو رنگ رو بهتون یاد بدیم.
مواد لازم
کره به دمای محیط رسیده ۱۰۰ گرم
پودر قند ۸۰ گرم
پودر کاسترد یا آرد ۱ قاشق غذا خوری
آرد ۱۳۰ گرم
آرد ذرت ۲ قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر کاکائو ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
۱- همهی مواد را چند دقیقه در دمای محیط قرار دهید. در کاسه ای، کره و پودر قند را بریزید و با استفاده از یک لیسک با هم هم بزنید. سپس زردهی تخم مرغ و وانیل را نیز به آنها اضافه کنید و هم بزنید. پودر کاسترد و آرد ذرت را هم به آنها افزوده و با سایر مواد مخلوط کنید.
۲- آرد را دو بار الک کنید و بعد کم کم به مواد اضافه کنید. با دست مواد را هم بزنید تا کاملا به خورد هم بروند و یک دست شوند.
۳- خمیر به دست آمده را با وردنه باز کنید و آن را آمادهی قالب زدن کنید. قالب شیرینی گل مینا را بردارید، آن را روی خمیر قرار دهید و فشار دهید.
۴- برای دو رنگ شدن شیرینی گل مینا، ۱/۴ خمیر را بردارید و به آن پودر کاکائو اضافه کنید. سپس خمیر را پهن کرده و با قالب کوچک گل مینا قالب بزنید. آنها را روی شیرینیهای گل مینای ساده قرار دهید.
۵- فر را در دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را روی آن بچینید. سینی را به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید.
نکات کلیدی
– برای آن که خمیر شیرینی خوب قالب بخورد، قالب شیرینی گل مینا را ابتدا در آرد فرو کنید و بعد با استفاده از آن خمیر را قالب بزنید.
– بعد از ۱۰ دقیقه به شیرینیها سر بزنید. اگر پخته شده بود آنها را از فر خارج کنید.
– به جای کره میتوانید از مارگارین، روغن جامد و یا روغن صاف قنادی استفاده کنید.
– برای خوش طعمتر شدن و روشن رنگتر شدن شیرینیهای گل مینا میتوانید از زعفران استفاده کنید. رنگهای خوراکی مجاز هم میتوانند در رنگی شدن بیشتر شیرینی به شما کمک کنند. کافی است چند قطره از رنگ مورد نظر خود را داخل خمیر شیرینی گل مینا بریزید و بعد قالب بزنید.
– بهتر است بعد از درست کردن خمیر آن را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. بعد آن را با وردنه باز کنید و قالب بزنید.
– از آن جایی که خمیر شیرینی گل مینا به ورز دادن احتیاجی ندارد، میتوانید به جای هم زدن مواد با دست، از غذاساز و یا میکسر برای هم زدن مواد استفاده کنید.
– پودر کاسترد را میتوانید با ۱ قاشق غذاخوری آرد جایگزین کنید.
– شیرینی گل مینا خیلی زود میپزد و به مدت زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد. در نتیجه میتوانید از ماکروفر نیز برای درست کردن آن استفاده کنید.
– برای خرید قالب گل مینا در اندازههای مختلف میتوانید به سایت فروشگاه ایران کوک مراجعه کنید.
– برای تزیین شیرینی گل مینا میتوانید از مروارید خوراکی استفاده کنید. کافی است وسط هر گل یک مروارید خوراکی قرار دهید.
– میتوانید ترتیب رنگهای شیرینی گل مینا را عوض کنید. به این صورت که آن قسمت از خمیر را که به آن پودر کاکائو اضافه کردید را با قالب شیرینی گل مینای بزرگتر، و خمیر ساده را با قالب کوچکتر برش بزنید تا ترکیب رنگ شیرینی هایتان متنوعتر شود.
– شیرینی گل مینا به دلیل خشک بودن ماندگاری زیادی دارد. کافی است شیرینیهای باقی مانده را داخل ظرف در دار قرار دهید و در جای خشک نگهداری کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/