سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک غذای مقوی برای روز‌های کرونایی:

ماست بَزِه خورش

ماست بَزِه خورش شاید متداول‌ترین غذای محلی مازندرانی‌ها نباشد، اما چشیدن این طعم متفاوت برای این روز‌های کرونایی توصیه می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،  کارشناسان پزشکی و تغذیه برای مقابله با ویروس کرونا علاوه بر رعایت نکات بهداشتی بر تقویت سیستم بدن با خوردن مواد مغذی نیز تاکید می‌کنند، از جمله مواد غذایی که مورد تاکید کارشناسان تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف لبنیات و ماست، تخم مرغ، حبوبات و انواع سبزیجات است که همه این‌ها در یک غذای محلی مازندرانی یافت می‌شود.

غذایی که به دلیل داشتن پروتئین گوشت، کلسیم ماست و انواع ویتامین‌هایی که از سبزیجات مختلف گرفته می‌شود غذایی بسیار مغذی است و برای کسانی که به دنبال تنوع در منوی غذایی خود هستند نیز جالب خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه ماست بَزِه خورش

یک کیلو گوشت
یک کیلو ماست
یک کیلو سبزی شامل تره، اسفناج، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و نعنای خرد شده
یک عدد پیاز خرد شده
یک عدد تخم مرغ
دو قاشق سوپ خوری آرد
نمک فلفل زردچوبه ادویه به مقدار لازم
چهار حبه سیر خرد شده

طرز تهیه ماست بزه خورش

ابتدا پیاز را در روغن تفت داده به حدی که نیم سرخ شود.
 
مقداری آب به گوشت اضافه می‌کنیم و در حرارت ملایم قرار داده تا نیم پز شود و پس از آن گوشت را از روی شعله بر میداریم تا خنک شود.
 
سبزی های ضدعفونی شده شامل گشنیز، سیر و نعنا را خرد کرده تفت داده و به گوشت سرد شده اضافه می‌کنیم.
 
ماست، تخم مرغ و آرد را با هم مخلوط کرده به گوشت و سبزی سرد شده اضافه می‌کنیم و روی حرارت گذاشته مرتب آن را هم میزنیم تا زمانی که جوش بیاید و اصطلاحا جا بیفتد.

دو نکته مهم در تهیه ماست بَزِه خورش

اول اینکه بهتر است از ماست گوسفندی استفاده شود و استفاده از ساقه سیر تازه غذا را بسیار خوشمزه‌تر خواهد کرد.
 
نوش جان
 
انتهای پیام / ک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.