سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سرگیری فعالیت برخی اصناف به معنی پایان ویروس کرونا نیست

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر گفت: از سرگیری فعالیت دوباره برخی صنف‌ها از ۲۳ فروردین به معنی از بین رفتن این ویروس در کشور نیست.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دکتر سعید کشمیری دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر ظهر چهارشنبه در نشست شورای اطلاع‌رسانی استان بوشهر بیان کرد: مجاز شدن از سرگیری فعالیت دوباره برخی صنف‌ها از ۲۳ فروردین‌ به معنی از بین رفتن ویروس کرونا در کشور نیست بلکه تنها این کار باهدف برطرف کردن نیاز‌ها و تأمین معیشت مردم است.

او گفت: اطلاع‌رسانی لازم به مردم درباره تداوم و استمرار پویش ماندن در خانه از جمله وظیفه اصلی شورای اطلاع‌رسانی در این شرایط است.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر عنوان کرد: فعالیت دوباره صنف‌ها به معنی بازگشتن به روال عادی زندگی نیست، بلکه همه محدودیت‌ها در مورد تردد جاده‌ای، رفت‌وآمد، تفریح، دور همی، مراسم ختم و عزاداری باید همچنان برقرار باشد.

دکتر کشمیری تاکید کرد: کنترل بیماری کرونا طولانی است و این بیماری تنها مربوط به کشور ما نیست بلکه امروز بیش از ۲۰۰ کشور دنیا را درگیر کرده است و در این شرایط مردم باید تحمل و صبوری داشته باشند و باید طرح تقویت تاب‌آوری اجتماعی که توسط دولت‌مردان در دست اجرا است، ادامه یابد.

او یادآور شد: تاکنون ۲۰۰ بنر آموزشی، ۱۸۲ برنامه تلویزیونی و رادیویی، ۲۰۰ پیام زیرنویس، ۱۲ کانال اطلاع‌رسانی و سایر کار‌های تبلیغاتی دیگر با همکاری سازمان‌های دیگر به صورت جداگانه با همکاری بخش خصوصی، صدا وسیما، مطبوعات و نیرو‌های مردمی انجام‌شده است.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر ادامه داد: قشر‌های مختلف جامعه در این شرایط سخت برای دفاع و صیانت از کیان سلامت مردم پای کار بوده و همچنان هستند، زیرا روند بیماری کرونا طولانی است و مدت و زمان مشخصی برای پایان این بیماری مشخص نیست.

دکتر کشمیری تأکید کرد: هرگونه بی‌توجهی از سوی افراد جامعه باعث شعله‌ور شدن بیماری کرونا و ایجاد خوشه‌های محلی و گسترش بیماری می‌شود و باید از هرگونه تجمع و دورهمی پرهیز شود.

او بابیان اینکه یک‌سوم بودجه کشور امسال صرف کرونا می‌شود گفت: انتظار می‌رود شورای اطلاع‌رسانی در مورد ضرورت اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از هرگونه تجمع، اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهد، زیرا هرگونه تجمعی باعث ایجاد خوشه‌های محلی و شعله‌ور شدن بیماری کرونا می‌شود.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر افزود: سعی نکنیم انسان‌ها را با خط‌کشی و برچسب نشان‌دار کنیم، زیرا ممکن است خود ما نیز فردا به این ویروس مبتلا شویم.

دکتر کشمیری گفت: اگر ویروس از دهان، بینی و چشم وارد خون، سیستم گوارش و یا وارد ریه می‌شود که بدترین حالت آن این است که وارد ریه شود به همین دلیل است که در کنار شست و شوی دهان و حلق با مخلوط آب ولرم با یک قاشق مرباخوری نمک در صبح و شب و شستن دست‌ها با آب و صابون نیز ضروری است.

او درباره استفاده از ماسک افزود: برای کسانی که خارج از بیمارستان هستند همین ماسک‌های پارچه‌ای و دست‌ساز برای جلوگیری از پرتاب ترشحات دهانی مفید و لازم است، زیرا تجربه کشور‌های دیگر نشان می‌دهد کشور‌هایی که از ماسک استفاده کردند درصد شیوع پایین‌تر از کشور‌هایی است که از ماسک استفاده نکردند، اما برای بیمارستان‌ها که افراد با بیمار ارتباط مستقیم دارند باید از ماسک‌های مخصوص و استاندارد استفاده کنند.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر ادامه داد: افرادی که یک‌بار مبتلا به ویروس کرونا شدند ممکن است باز هم بگیرند با توجه به اینکه این ویروس واکسن و دارویی ندارد و دارو‌هایی که امروز استفاده می‌شود تنها دارو‌های ضد ویروس هستند باید بهداشت را رعایت کنند و حواسشان باشد که دوباره مبتلا نشوند.

دکتر کشمیری بابیان اینکه از مهم‌ترین دلایلی که شهرستان دیر تا امروز همچنان سفید و به‌دوراز کرونا است، اجرای دقیق اصول بهداشتی، فاصله‌گیری اجتماعی و مراقبت‌های مردمی است افزود: در این شهرستان اصول بهداشتی و سواد سلامت بسیار جدی و متعهدانه اجرا شد.

اوادامه داد: شهرستان دیر پیشگام در نظافت عمومی و جاگذاری شیر آب در معابر برای شستن دست‌ها، خط‌کشی و فاصله‌گذاری روبروی نانوایی‌ها و عابر بانک‌ها است و مردم این شهرستان هم استقبال خوبی کردند و رعایت می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به این‌که در استان بوشهر میزان سواد رسانه‌ای و سلامت بالا است افزود: در کوچه‌ها نیز برخی بانوان کوچه‌نشینی‌ها را با فاصله استاندارد انجام می‌دهند و باید گفت که هر جا موضوع بهداشت جدی گرفته شود آنجا آسیب کمتری می‌بیند.

دکتر کشمیری بابیان اینکه در شهرستان دشتستان تاکنون ۶۴ بیمار دارای ویروس کووید ۱۹ شناسایی‌شده است گفت: برخی از مردم دشتستان رعایت نمی‌کنند و حتی در خانه هم مراسم ختم را برگزار می‌کنند این در حالی است که برگزاری مراسم ختم در مسجد و خانه تفاوتی ندارد.

انتهای پیام/ م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.