کچالو در فارسی پشتو یعنی سیب زمینی. این نوع بولانی کمی شبیه پیراشکی سیب زمینی است. طرز تهیه بولانی کچالو به این صورت است که مخلوطی از سیب زمینی، پیازچه و سبزیجات دلخواه دیگر لای خمیر خانگی قرار گرفته و پخته یا سرخ میشود. ادویههای بولانی هم دلخواه هستند. اما افغانها معمولاً آن را حسابی تند میکنند. برای تند کردن بولانی میتوانید مثل دستور تهیهای که در اینجا گفته شده از فلفل سبز هم استفاده کنید.
مواد لازم
آرد ۳ و ۱/۲ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱ و ۱/۴ پیمانه
برای داخل بولانی:
سیب زمینی ۳-۴ عدد
پیازچه حلقه شده ۲ پیمانه
گشنیز خرد شده ۱ پیمانه
فلفل سبز خرد شده ۱/۲ پیمانه
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
طرز تهیه بولانی کچالو غذای افغانی
مرحله اول: تهیه خمیر بولانی کچالو
۱- آرد، نمک و روغن را با هم مخلوط کنید. سپس آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و خمیر شکل بگیرد. میتوانید مقدار آب را کمی بیشتر یا کمتر کنید. خمیر نباید زیاد چسبناک یا بیش از حد خشک باشد.
۲- کمی خمیر را ورز بدهید روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند.
آرد سفید
مرحله دوم: تهیه مواد داخل بولانی:
۱- اول از همه باید سیب زمینی را بپزید. میتوانید آن را آبپز کنید یا در مایکروفر بپزید. برای پخت در مایکروفر چند جای سیب زمینی را با چنگال سوراخ کنید. سپس حدود ۱۰ دقیقه (بسته به سایز) در مایکروفر قرار دهید تا پخته شود.
۲- وقتی سیب زمینیها پختند و به اندازه کافی خنک شدند پوست آنها را بگیرید و با چنگال آنها را له کنید. نیازی نیست سیب زمینیها مثل پوره کامل له شوند.
کوکوی سیب زمینی و سبزیجات
۳- دو قاشق روغن را در تابه بریزید و بگذارید داغ شود. فلفل سبز خرد شده را اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت بدهید.
۴- پیازچه حلقه شده را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
۵- شعله را خاموش کنید. گشنیز خرد شده و سیب زمینی له شده، نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را به خوبی زیر و رو کنید.
مواد لازم بولانی کچالو
مرحله سوم: سر هم کردن بولانی کچالو
۱- خمیر و مواد داخلی را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. یکی از تکههای خمیر را بردارید و روی بقیه را بپوشانید.
۲- روی سطح کار کمی آرد بپاشید. خمیر را روی آن قرار دهید و به شکل دایرهای به قطر حدوداً ۲۰ سانتیمتر باز کنید.
۳- قسمتی از مخلوط سیب زمینی (کچالو) روی نیمی از خمیر بریزید طوری که یک سانت از لبه دایره فاصله داشته باشد.
۴- نیمه خالی خمیر را روی مواد تا بزنید و لبههای خمیر را به هم بچسبانید. برای این کار میتوانید از دست یا چنگال استفاده کنید.
مراحل فوق را برای خمیر و مواد باقیمانده تکرار کنید.
تا زدن خمیر
مرحله چهارم: سرخ کردن بولانی کچالو
۱- دو قاشق روغن در تابه بریزید و آن را داغ کنید.
۲- دو طرف بولانیها را در تابه به خوبی سرخ کنید. در طول سرخ شدن با یک قاشق چوبی کمی روی آنها فشار دهید تا یکدست سرخ شوند.
بولانی کچالو را با ماست یا سس کچاپ و سبزیجات دلخواه سرو کنید. نوش جان!
بولانی کچالو
نکتههای تهیه بولانی کچالوی افغانستان:
فلفل را قبل از استفاده بچشید و اگر خیلی تند است مقدار کمتری از آن را استفاده کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/