سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه خورش مرجو درست کنیم؟

در این مطلب طرز تهیه خورش مرجو را گام به گام و به روشی ساده آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش یکی از غذا‌های اصلی در سفره‌های ایرانی هست که تنوع بسیار زیادی هم داره مثل خورش قیمه نخود، خورش اناربیج و غیره. خورش مرجو یا خورش عدس از غذا‌های ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست.

ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نطیر عدس هست. عدس (به انگلیسی Lentil) منبع غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هست. از جمله مزایای بی شمار عدس می‌تونم به درمان کم خونی و تقلیل فشار خون اشاره کنم.

پس با توجه به خواص شگفت انگیز عدس، خورش مرجو علاوه بر طعم و عطر دل پذیری که داره یه خورش سالم و مقوی هم هست. در این مطلب می‌خوام طرز تهیه خورش مرجو رو گام به گام و به روشی ساده بهتون آموزش بدم. امیدوارم این خورش خوشمزه رو درست کنین و از خوردن اون در کنار عزیزانتون لذت ببرین.

مواد لازم
سیب زمینی ۱ عدد
آلو بخارا ۱۰ عدد
عدس ۱ پیمانه
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول: آماده سازی پیش نیاز‌ها

برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدس‌ها را داخل یک کاسه بریزید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید و بگذارید خیس بخورند. آلو‌ها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.

پیاز‌ها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.

سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.

زعفران را هم دم کنید.

مرحله دوم: پخت گوشت خورش مرجو

در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. حالا پیاز‌هایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. مقداری زردچوبه نیز به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد. حالا گوشت‌هایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید. حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.

مرحله سوم: افزودن آلو و عدس به خورش مرجو

در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلو‌ها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند را از آب خارج کنید و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید. سپس سیب زمینی‌هایی که خرد کردید را نیز به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.

مرحله چهارم: طعم دار کردن خورش

در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد. سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید. نوش جان.

مرحله نهایی خورش مرجو

نکات کلیدی تهیه خورش مرجو

– اندازه مواد اولیه که در دستور خورش مرجو آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می‌توانید با رعایت نسبت مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.

– در صورت تمایل می‌توانید گوشت را از مواد اولیه دستور خورش مرجو حذف کنید و یک خورش کاملاً گیاهی و سالم درست کنید.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.