او افزود: فردی که وسواس دارد خودش میداند که رفتارش منطقی نیست، او فکر میکند با انجام رفتارهای وسواسی اضطرابش کاهش مییابد و در این شرایط بحران فرد اضطرابش زیاد میشود و روی زندگی فرد تاثیر منفی میگذارد.
شهیدی ادامه داد: همان طوری که بیماریها، رفتارها، شخصیتهای وسواسی است دفاع وسواسی هم وجود دارد و انجام وسواس دفاع وسواسی است و فرد خودش را این طور آرام میکند باید به فرد روش تسلط بر وسواس و اینکه چگونه آرام شود را آموزش داد.
او گفت: وقتی کرونا ویروس را درست نشناختند و هرچه که ناشناخته ترباشد ترس بیشتری دارد دفاعهای وسواسی به سراغ فرد وسواسی میآید که فرد وسواسی احساس میکند دفاعهای خوبی است و اضطرابش کاهش مییابد.
شهیدی افزود: فردی هم که شخصیت وسواسی و بیماری وسواسی نداشته، اما در این شرایط دفاعهای وسواسی در فرد به مدت طولانی بماند فرد آسیبهای روانی میبیند.
او گفت: فرد باید اطلاعات درست را از منبع درست و صحیح دریافت کند و اطرافیان نباید با جملاتی مانند چرا اینقدر آب میریزی و یا شستشو میدهید فرد وسواسی را آزار دهند بلکه باید آگاهی صحیح را به این فرد بدهند و باید اطرافیان به او کمک کنند و آموزش دیده باشند و به او بگویند راه درست را پیدا کند که راه درست مبارزه با ویروس کرونا شستن دستها و درخانه ماندن است.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: فردی که وسواس ندارد هم در این شرایط برای اینکه به وسواس مبتلا نشود باید آموزشهای لازم را ببیند.
شهیدی ادامه داد: افراد میتوانند از طریق تماس با سامانه ۴۰۳۰ اطلاعات درست را دریافت و استرس خود را کاهش دهند البته افراد باید برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا بهداشت را رعایت کنند.
انتهای پیام/ی