سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امام موسی کاظم (ع) وارث علم پیامبران

پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: امام موسی کاظم (ع) که در دوران زندگی خود به درجه‌های بالایی از کمال، انسانیت، اخلاق، بزرگی، منش و امامت رسید و وارث علم پیامبران است.

محمد رضا سلمانی عبیات پژوهشگر تاریخ اسلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به جایگاه ارزشمند امام موسی کاظم (ع) در توسعه فرهنگ اهل بیت علیهم السلام گفت: زندگانی این امام بزرگوار سرشار از ابرقدرت‌های ارزشمند و نشانه‌های مهمی در آن است که می‌توان راه و روش زندگی انسان‌ها را تبیین کند.

او با بیان اینکه ایشان به درجه‌های بالایی از کمال، انسانیت، اخلاق، بزرگی، منش و امامت رسید افزود: اخلاق، حکمت، بلاغت، صبر، شجاعت و تقوا از نشانه‌های مهم شخصیتی امام کاظم علیه السلام بر شمرده می‌شود.

سلمانی عبیات با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی این امام همام بیان داشت: براستی هرگاه و در طول تاریخ خواسته شده که نمونه‌ای از بزرگ‌منشی نام برده شود از نام ما موسی کاظم نام برده شده و خواهد شد بزرگ منشی ایشان به حدی بود که حتی دشمنان نیز در جایگاه مهم ایشان اعتراف کردند.

پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به برخی از گفتار‌های بزرگان تاریخ و شخصیت‌های مهم آن در خصوص امام کاظم اظهار کرد: هارون الرشید خلیفه متعصب عباسی که یکی از دشمن‌ترین خلفای تاریخ به شمار می‌آید آنگونه که شیخ صدوق در کتاب خود امالی صفحه ۳۰۷ آورده است، در زمینه شخصیت امام کاظم لب به اعتراف گشوده است و به فرزند خود مامون می‌گوید؛‌ای پسرم این شخصیت وارث علم پیامبران است این موسی پسر جعفر است و اگر علم و دانش صحیح را می‌خواهی پس باید از او فرا بگیری.

این نویسنده تاریخ با بیان اینکه زندگانی امام کاظم علیه السلام به گونه‌ای اهمیت ویژه پیدا می‌کند که ایشان در دوره حاکمیت شخصیتی بسیار حیله گر و در عین‌حال ستمگر به نام هارون رشید قرار داشت، ادامه داد: ایشان در این مرحله از تاریخ اسلام و در ادامه مسیر علمی که به در بزرگوارشان امام صادق علیه السلام به تعمیق باور‌های دینی و علمی و مذهبی پرداخت و با ادامه به جهش و جنبش علمی مذهبی نقش مهمی در گسترش فرهنگ ناب اسلامی ایفا کرد.

او تربیت شاگردان را اقدامی موثر در زمینه توسعه فرهنگ تشیع دانست و اظهار اداشت: تربیت شاگردانی فقیه عالم و محدث همچون علی بن یقطین محمد بن ابی عمیر و هشام بن حکم که باعث امتداد خط فکری و علمی و انتشار گفتار‌های روایی آن امام همام در دین عامه شیعه و افراد جامعه می‌گردید.

محمدرضا سلمانی عبیات با بیان اینکه اقدامات علمی و تخصصی و فقهی امام کاظم علیه السلام و مباحثی گرانسنگ را از علم کلام و عقاید در بین شیعه در بر جای گذاشته است بیان کرد: صالح خداوند یکی از مهم‌ترین لقب‌های این امام همام به شمار می‌آید و تقوا و عبادت همیشگی ایشان حتی در زمان قرار گرفتن در زندان‌های مخوف بنی العباس که طولانی مدت نیز بود قطع نشد بلکه به اوج خود رسید.

او در ادامه گفت: واپسین روز‌های عمر امام کاظم (ع) در زندان سندی بن شاهک سپری شد. شیخ مفید گفته است سندی، به دستور هارون الرشید امام را مسموم کرد و امام ۳ روز پس از آن به شهادت رسید و شهادت امام در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ قمری در بغداد رخ داده است.

دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. او چندین بار از سوی مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال ۱۸۳ق در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید و به شکل غریبانه‌ای در محل کنونی بارگاه ملکوتیش در کاظمین به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.