سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه نان یاغلی کوکه آذرباییجان

در گذشته خیلی از شهر‌های ایران و علی الخصوص شهر و روستا‌های کوچک که فاقد نانوایی بود مردم خودشان نان تهیه می‌کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بطوری که در خانه‌ای که نان طبخ می‌شد بو و عطر آن تا چند محل آن طرف‌تر می‌رفت. استفاده از گندم مرغوب برای تهیه آرد باعث بدست آمدن نان با کیفیتی می‌شد. در شهر و روستا‌های مختلف ایران انواع نان محلی خوشمزه طبخ می‌شده است.

کوکه یکی از انواع نان‌های محلی مربوط به خطه آذربایجان است که در بسیاری از مراسم مذهبی همانند محرم و ماه رمضان تهیه می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. کوکه در اصل نان روغنی زنجبیلی است که به دو صورت ایشلی کوکه (مغزدار) و یاغلی کوکه (ساده) تهیه می‌شود. خیلی از مردان ترک عاشق یاغلی کوکه تهیه شده با تورتا (دوغ سرخ شده کره محلی) هستند و اولین جمله‌ی بعد از خوردن این نان می‌گویند این است که “آلاه هچ اودن، بو ایئینه اسگیه المه” یعنی خداوند هیچ خانه‌ای را بدون بوی خوش نان نگذارد.

یاغلی کوکه نان روغنی زنجبیلی است که از ماحصل ترکیب آرد و خمیر مایه، شیر و آب، تورتا و ساری یاغ (روغن زرد حیوانی) و شکر و زنجبیل تهیه می‌شود که هم درون تنور یا فر و روی اجاق گاز می‌توان آن را درست کرد. در برخی مناطق آذربایجان با خمیر بسیار مرغوب و در برخی مناطق با خمیر نانی که به دیواره تنور نمی‌چسبیده و ریخته است یاغلی کوکه درست می‌کنند؛ و در نهایت روی آن را با زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده یا بطور سنتی با تاغلار گلی زرینه می‌کنند.

منبع: مجله تصویری فرهنگ غذا

انتهای پیام/

برچسب ها: نان ، نانوایی ، نانوایی ها
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۶
نازی
۱۱:۱۹ ۲۸ تير ۱۳۹۹
من که نتونستم خواهش می کنم کمی راحت ترش کنید
یلدا
۱۴:۱۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
کوکه خوشمزه و پوک
ناشناس
۰۱:۲۹ ۰۴ فروردين ۱۳۹۹
خیلی خوشمزس
ناشناس
۱۵:۲۴ ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
الکی
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
کاش مواد لازم و طرز تهیه اش را بذارید ....ممنون میشم
hamed
۱۱:۲۸ ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
فوق العاده است ، کلا همه مواد غذاییشون خوشمزه است
افلاطون
۱۷:۳۷ ۰۲ فروردين ۱۳۹۹
چه عالی، با این تفاسیر این نان آذربایجانی خوردن دارد و حداقل باید برای یکبار هم شده که امتحانش کرد.