سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز پخت آش مصطفی

در گزارش زیر طرز تهیه یک نوع آش خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش مصطفی یکی از سنتی‌ترین آش‌های استان مرکزی می‌باشد. این آش در در بعضی از شهر‌های دیگر نیز پخته می‌شود که اسامی متفاوتی دارد از جمله: آش ماصطفا، ماسوبه یا ماس اووه. موادی که در این آش به کار می‌رود زیاد نیست و به راحتی می‌توانید تهیه کنید.

آش مصطفی بیش‌تر در ایام خاص به خصوص مراسم عزاداری و سوگوراری تهیه می‌شود و معمولاً بر سر سفره‌های نذری در اراک موجود می‌باشد.

از جمله مناطقی که این آش در آن شهر‌ها پخته می‌شود تفرش، فرمهین، ابره در، وسمق، فشک، سفیداب، فرک و کمیجان است. در این آش از برگ چغندر به عنوان سبزی آن استفاده می‌شود.

برگ چغندر از جمله سبزیجاتی است که در فصل‌های سرد سال می‌توان جایگزین اسفناج کرد و در آش و ماست آن را به کار برد. این گیاه غنی از آنتی اکسیدان در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری‌های زیادی را کاهش می‌دهد. با وارد کردن برگ‌های چغندر به رژیم غذایی روزانه‌ی خود می‌توانید ویتامین C مورد نیاز بدن را تأمین نمایید. برگ‌های چغندر همچنین دارای بتاکاروتن بالایی هستند.

بتاکاروتن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در کنار ویتامین C نقش اساسی در حفظ و تقویت سلامت بدن به ویژه به هنگام بروز بیماری‌ها و یا جراحت‌ها دارد. برگ چغندر حاوی کربوهیدرات می‌باشد. کربوهیدرات‌ها یکی از منابع مهم برای بدن در تأمین انرژی و سوخت می‌باشند. هم‌چنین نقش اساسی در حفظ سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش دارند، البته اگر به صورت فیبر وارد بدن شوند. برگ چغندر حاوی فیبر نیز می‌باشد.

برگ چغندر حاوی مقداری آهن است. آهن از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌باشد که در ساخت گلبول‌های قرمز خون مؤثر است. آهن همچنین به تنظیم رشد سلول‌ها در بدن کمک می‌کند. همچنین برگ‌های چغندر حاوی کلسیم می‌باشند.

مواد لازم

برنج: ۲۰۰ گرم
نخود: ۱۰۰ گرم
برگ چغندر: ۵۰۰ گرم
کشک: ۱۵۰ گرم
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک قاشق غذاخوری

مراحل پخت

مرحله ۱

نخود را که از شب قبل خیس کرده‏‌اید با مقداری آب روی حرارت قرار می‌دهید.

مرحله ۲

پس از یک ساعت، برنجی که از قبل خیس کرده‏‌اید را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته و نرم شود.

مرحله ۳

سپس سبزی برگ چغندر که بیشتر به صورت خشک استفاده می‌شود و آن را خیس نموده‌اید به آش اضافه کنید. (اگر از تازه استفاده می‌کنید آن را خوب شسته و ریز خرد کرده و داخل آش بریزید).

مرحله ۴

هنگامی که سبزی پخته شد، پیاز داغ را به آش بیفزایید.

مرحله ۵

مقداری روغن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید، روغن که داغ شد یک قاشق زردچوبه بعد یک قاشق نعنا خشک را در روغن بریزید و از روی شعله بردارید و سریع به آش در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می‏ شود تا آش شما طعم‏ بهتری داشته باشد.

مرحله ۶

کشک در آخر اضافه می‌شود و شعله را خاموش کنید.

مرحله ۷

در پایان مقداری نعنا داغ و پیاز داغ و کشک روی آش ریخته می‌شود.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۴۳ ۱۶ فروردين ۱۳۹۹
باسلام یک نوع اش خوشمزه :مواد لازم کشک عشایری بلغور گندم چغندر یزدی که مخصوص استان یزد هست که باید نگینی نازک خوردشود عدس نخود وکمی لوبیاچیتی جداپخته شودپیاز سرخ شده وترخون خشک سبزی شامل گشنیز وتره نمک نمیخواد بخواد شوری خود کشک زرد چوبه وفلفل باید بااب کم پخته شود تااخر کار به اش اضافه شود
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
مثل آش دوغ موادش
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
یعنی چی اش مصطفی
رضا شیرازی
۱۳:۲۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
تو دهات ما که از توابع ساوه و استان مرکزی می باشد.به نام طاهره خاتون ..اش ماصطفا را در عروسی و عزا میپختند .با گوشت فراوان و برنج و نخود .و کشک که بسیار خوشمزه بود ...
سرنا
۰۸:۴۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸
به جای نخود میشه از لپه هم استفاده کرد ...
سارا
۰۰:۲۵ ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
سلام نخود بهتره