سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به سوالات شما؛

کسانی که قبلا شیمی درمانی کرده اند، در معرض خطر کرونا هستند؟

یک فوق تخصص عفونی درباره رابطه شیمی درمانی با کرونا توضیحاتی داد.

جمال میرزایی فوق تخصص خون در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا افرادی که در گذشته شیمی درمانی کرده اند، ممکن است به کرونا مبتلا شوند؟ افرادی که قبلا شیمی درمانی انجام داده اند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و باید مراقبت های بهداشتی و...بیشتری را انجام دهند.

وی افزود: تب، بدن درد، آبریزش بینی، تنگی نفس و سرفه خشک از علائم بیماری‌های سرماخوردگی، آنفلوانزا و کروناست؛ بنابراین در صورتی هر کدام از این علائم را داشتید در خانه بمانید و استراحت کنید.

به هیچ عنوان به مصرف غذا‌هایی مانند فست فود و ... در خارج از منزل اقدام نکنید؛ چرا که هیچ کدام از ما نمی‌دانیم کسی که به تهیه یا پخت و پز این غذا‌ها پرداخته است تا چه میزان اصول بهداشتی را رعایت می‌کند.


بیشتر بخوانید: آیا مصرف آمپول اتوکساپارین خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد؟


بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا بدون علائم هستند و بقیه افراد با کوچکترین علائم به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، اما بهتر است بدانید که رفتن به بیمارستان‌ها تنها کار را بدتر می‌کند، برای مثال در صورتی که به کرونا مبتلا نشده باشید با آمدن به بیمارستان شانس ابتلا به کرونا را در خود افزایش خواهید داد.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند هرچه بیشتر به مصرف سبزیجات و میوه جات بپردازند کمتر در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند، اما به گفته متخصصان تغذیه و رژیم درمانی هر فرد بایستی سه وعده میوه در طول روز و در هر میان وعده مصرف کند و اگر بیش از این باشد ممکن است فرد را آلوده به ویروس کند.

متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه می‌کنند افراد مصرف لبنیاتی مانند شیر و ماست را همانند گذشته در لیست برنامه غذایی خود داشته باشند و اگر تمایلی به تهیه آن‌ها داشتند حتما پاستوریزه آنرا خریداری کنند و به هیچ عنوان به سمت لبنیاتی فروشی‌ها نروند.

توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در مورد مقابله با کرونا

۱: افراد باید در طول روز شستشوی مداوم دست‌ها را جدی بگیرند.

۲: از مسافرت‌های غیر ضروری و حضور در اماکن شلوغ و پرتردد به صورت جدی پرهیز کنند.

۳: تا مهار کامل ویروس کرونا در خانه بمانید و از رفت و آمد به منازل فامیل یا دوستان خود منصرف شوید.

۴: اگر فردی از اعضای خانواده تان به ویروس کرونا مبتلاست تا حد امکان ظروف شخصی مانند بشقاب، چنگال و قاشق یا حمام و دستشویی را جدا کرده و از دست دادن یا روبوسی به صورت جدی پرهیز کنید.

۵: نوشیدن مایعات داغ را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهید.


بیشتر بخوانید: برای مقابله با کرونا باید چه آمادگی‌هایی داشته باشیم؟


در این شرایط بحرانی کشور بهترین کار ماندن در منزل است؛ اما متاسفانه بسیاری از شهروندان ایرانی بدون توجه به پرخطر بودن این ویروس راهی مسافرت می‌شوند که به همین صورت اگر ناقل باشند می‌توانند کرونا را به هزاران فرد منتقل کرده و آن‌ها را گریبان این بیماری خطرناک کنند. پس اگر سلامت خود و دیگران برایتان مهم و حائز اهمیت است به هیچ عنوان از منزل خارج نشوید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.