به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها با شیوع ویروس کرونا در کشور، کارشناسان تاکید بسیاری بر ماندن در خانه و کاهش حداقلی رفت و آمد داشته اند. اما در صورتی که مجبور به خروج از خانه شدید، با رعایت اصول بهداشتی میتوانید ریسک ابتلا به ویروس کرونا را به حداقل برسانید.
در این شرایط، برعکس همیشه مسئولان توصیه میکنند که به جای وسایل حمل و نقل عمومی از خودرو شخصی خود استفاده کنید تا از ایجاد تجمع و انتقال بیماری جلوگیری شود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که رعایت اصول بهداشتی در خودرو و ضدعفونی آن نیز برای حفظ سلامتی شما مهم است.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ از طریق فست فود و غذاهای حاضری منتقل میشود؟
ویروس کرونا بر روی سطوح فلزی و جامد، به مدت طولانی زنده میماند و ممکن است افراد زیادی با لمس این سطوح به این ویروس مبتلا شوند. بنابر این حتی اگر کسی جز خودتان سوار خودرو شخصی شما نمیشود، ممکن است دست شما از لمس سطوح دیگری آلوده بوده و این آلودگی را به داخل خودرو خود آورده باشید؛ بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به کرونا باید ضدعفونی خودرو را جدی بگیرید.
در حالت عادی نیازی به ضدعفونی مداوم خودرو نیست، اما اگر فردی مشکوک به ابتلا در اتومبیل شما سوار شد، باید بلافاصله خودوپرو را ضدعفونی کرده و شیشهها را به مدت چند دقیقه برای تبادل هوا باز بگذارید.
در صورت سوار شدن سرنشینان دیگر در خودرو، حتما از ماسک استفاده کرده و شیشههای اتومبیل را باز نگه دارید. هم چنین به هیچ وجه از تهویه داخلی خودرو استفاده نکنید چرا که اگر فرد داخل اتومبیل به ویروس کرونا مبتلا باشد، هوای تنفس شده با روشن شدن تهویه داخلی در خودرو میچرخد و سایرین را نیز ابتلا میکند.
برای ضدعفونی خودرو باید از تمیزکنندههای کلردار مانند محلول سفید کننده یا وایتکس ۱% استفاده کنید. تمیز کنندههای الکل دار برای ضدعفونی خودرو مناسب نیستند چرا که سرعت بالای اشتعال الکل ریسک آتش سوزی در خودرو را بالا میبرد. هم چنین استفاده هم زمان از تمیزکنندههای الکل دار و کلردار، باعث ایجاد گازهای سمی خطرناک میشود.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که استفاده از محلولی که با آب رقیق نشده باشد، باعث حساسیت و واکنش شیمیایی شده و علاوه بر تاثیر منفی روی پوست و تنفس شما ممکن است موجب تغییر رنگ روکش صندلیهای اتومبیل شود. شویندههای نانو نیز انتخاب مناسبی برای ضدعفونی خودرو هستند که نیاز به رقیق شدن با آب را ندارند، اما به راحتی در بازار یافت نمیشوند.
بیشتر بخوانید: آیا خستگی و خواب آلودگی نشانه بیماری کووید ۱۹ است؟
با استفاده از روغن، سرکه و آب نیز میتوانید محلول ضدعفونی کننده درست کنید. برای این کار میتوانید از روغن اکالیپتوس، روغن درخت چای، روغن لیمو، روغن بابونه، روغن وانیل و روغن زیتون استفاده کنید. سرکه و آب را به تناسب با هم ترکیب کرده و روغن را بی ۵ تا ۱۵ قطره به آن اضافه کنید. سپس آن را در یک بطری ریخته و به صورت اسپری از آن استفاده کنید.
اگر از اتومبیل پیاده شدید، قبل از سوار شدن دوباره دست هایتان را ضدعفونی کرده، سپس به فرمان اتومبیل دست بزنید. اگر از دستکش استفاده کرده اید، قبل از سوار شدن آنها را درآورده و دور بیندازید.
انتهای پیام/