سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ به سوالات شما؛

راه‌های تشخیص ابتلا به ویروس کرونا کدام‌ها هستند؟

آمار ابتلا به ویروس کرونا در ایران افزایش پیدا کرده و همه گیری آن ۳ تا ۵ برابر بیشتر از آنفلوانزاست که با تشخیص به موقع باید آن را درمان کرد.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار ابتلا به ویروس کرونا در ایران افزایش پیدا کرده و همه گیری آن ۳ تا ۵ برابر بیشتر از آنفلوانزاست و افرادی که به هر شکلی به مصرف کورتون می‌پردازند، شیمی درمانی می‌کنند، بیماران با مشکلات کلیوی، بانوان باردار، بیماران گرید ۲ و ۳ بیماری‌های کبدی، افراد چاق با توده بدنی بالای ۳۰ تا ۳۵، فعالیت شاغلان در محیط‌های آلوده، مصرف بیش از ۱۰ سیگار در طول روز بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند.

نشانه‌های کرونا چیست؟

سرفه‌های خشک و تب بالا از نشانه‌های ابتلا به ویروس کروناست که بدن درد و اسهال در آن‌ها شیوع زیادی ندارد. بعد از ۴ یا ۵ روز درد قفسه سینه در این افراد زیاد می‌شود و تا جایی پیش می‌رود که باعث نارسایی، آسیب به ریه افراد و مرگ آن‌ها خواهد شد.

راه‌های تشخیص ابتلا به ویروس کرونا کدام‌ها هستند؟

کیت‌هایی که در مراکز درمانی و بیمارستان‌های خصوصی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برای تست تشخیص کرونا از افراد گرفته می‌شود، ولی بیمارستان‌های دولتی به صورت رایگان این کار را برای بیماران انجام می‌دهند.

راه دوم عکس برداری ساده از قفسه سینه است که در صورت مشکوک بودن بعد از سی تی اسکن ریوی ساده، بدون تزریق انجام می‌شود تا مشخص کند که وضعیت ریه به چه شکلی است.

گرفتن آزمایش خون باعث کاهش لنفوسیت و پلاکت‌های خونی در افراد مبتلا به کرونا می‌شود. اینطور که معلوم است وزن این مولکول‌ها بسیار بالاست به همین علت به شعاع یک و نیم متر بعد از پرتاب از سمت مبتلا شدن نمی‌توانند به جلو بروند. پس اگر فاصله را به اندازه یک و نیم متر با افراد مبتلا به کرونا حفظ کنیم بر اثر هر ترشحی از این افراد دیگر آسیبی به بدن نخواهد رسید.

نکته منفی ویروس کرونا در این است که به علت درشت بودن روی سطوح به میزان طولانی باقی می‌ماند و در محیط‌های مرطوب و بارانی مانند مازندران به سرعت رشد می‌کند. بافت ویروس کرونا چربی بوده و روی تمامی سطوح‌ها مانند چوب، به خصوص فلز، درب ماشین‌ها و مترو‌ها می‌نشیند. باید تا جایی که می‌شود مهمانی‌ها را کنسل کرد و دستگاه تصفیه هوا در منزل نصب کرد و به یاد داشته باشید که هنگام رفتن به پمپ بنزین حتما از دستکش استفاده کنید.

چگونه از ویروس کرونا در امان باشیم؟

قرار نگرفتن در محیط‌های پرخطر مانند مترو، اتوبوس، مجالس ختم، بانک، عیادت نکردن از بیماران، رعایت بهداشت فردی، عطسه یا سرفه در چین آستین و استفاده از عینک غیر طبی باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا می‌شود.

استفاده از ماسک‌های معمولی برای افراد شاغل و مسن مفید است که باید روزانه یک بار آن‌ها را تعویض کرد.

برای ماندن در محیط‌های خطرناک مانند بیمارستان‌ها باید از ماسک‌های n۹۵ تست شده استفاده کنیم.

تنها راه کشتن ویروس کرونا شستن شیرآلات با آب و صابون است.

ویروس کرونا از طریق ادرار و مدفوع منتقل می‌شود پس می‌توانیم با تماشای فیلم‌های مربوط متناسب شست و شوی دست‌ها این بیماری را مهار کنیم.

مصرف مایعات به علت شست و شوی ویروس‌ها در حلق، بردن آن‌ها در معده و کشتن ویروس‌ها از طریق اسید معده باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا می‌شود.

مصرف دارو‌هایی مانند امپرازول، مستعد برای ابتلا به کرونا هستند.

دمای ۲۶ تا ۲۷ درجه بهترین دما برای رشد این ویروس است که به راحتی از بین نخواهد رفت.

مصرف ویتامین C شانس ابتلا به کرونا و بیماری‌های تنفسی را افزایش می‌دهد، اما مصرف ویتامین‌های گروه B، سلنیوم، زینک یا روی، دارو‌های ضد فقر آهن در صورت کم خونی و مصرف نکردن زیاد مرکبات می‌توان تا حدودی با بروز کرونا مقابله کرد.

شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون از ابتلا به کرونا پیشگیری می‌کند و استفاده مکرر از مواد ضدعفونی کننده برای مجاری تنفسی به شدت مضر است.

اگر تب بین ۳۷ تا ۴۰ درجه داشتیم و بالاتر نرفت باید بدانیم که به کرونا مبتلا شده ایم، چرا که تب ناشی از آنفلوانزا بالاتر از عدد ۴۰ را نشان می‌دهد.

۹۹ درصد بیماران مبتلا به کرونا تب دارند پس باید با استراحت در منزل، نوشیدن زیاد آب، مصرف میوه جات، آب هویج و پرهیز از تردد در مکان از ابتلا به کرونا پیشگیری کنیم.

طول دوران ویروس کرونا ۱۴ روز و آنفلوانزا ۵ روز است. بین ۶۰ تا ۷۰ درصد مبتلایان به کرونا به راحتی بهبود می‌یابند و اگر احساس ابتلا به ویروس کرونا را داشتیم باید با استراحت در منزل، مصرف میوه جات و انواع آبمیوه‌های تازه در درمان کروناتاثیر داشته باشیم. در صورتی که بهبود نیافتید باید به بیمارستان مراجعه کنید و به هیچ عنوان به مطب پزشک نروید؛ چرا که پزشکان

تنها میزان تب را می‌سنجند، اما در بیمارستان با کیت‌های مخصوص جواب تست را به سرعت به شما خواهند گفت.

بانوان باردار و کسانی که نقص ایمنی دارند باید پایش شده و در بیمارستان بستری شوند. طی چند روز اخیر درمان ۴ دارویی برای بیماران تجویز شد تا ۱۰ درصد افرادی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در شرایط بدی قرار گرفته بودند، درمان شوند و علائم اولیه درمان با این دارو مثبت بوده است.


بیشتر بخوانید: آیا دود اسپند تاثیری در مهار کردن ویروس کرونا دارد؟


گلودرد مورد شایع کرونا نیست و زیر ۳ درصد افرادی که گلودرد دارند کرونا می‌گیرند.

همچنین سرفه خلط دار هم مورد شایع کرونا نبوده و زیر ۵ درصد افرادی که سرفه خلط دارند به کرونا مبتلا می‌شوند.

سیستم ایمنی بدن باید تقویت شود و به هیچ وجه از رستوران غذا سفارش ندهید.

هواکش و هود را روشن بگذارید؛ زیرا ویروس کرونا به علت وجود مولکول‌های سنگین با هوا جریان پیدا نمی‌کنند مگر اینکه عامل پرتاب مانند سرفه یا عطسه داشته باشند.

اگر حیوان خانگی دارید نباید او را به گردش برده و یا به وارد کردن حیوان جدید به منزل اقدام کنید. همچنین باید از قربانی کردن حیوانات پرهیز شود.

در اماکن عمومی از دستکش‌های پلاستیکی استفاده شود به علت اینکه شانس سرایت این ویروس بسیار بالاست.

تفاوت ویروس کرونا با آنفلوانزا

ویروس آنفلوانزا به سرعت تشخیص داده می‌شود، ولی ویروس کرونا تا ۱۸ روز قابل شناسایی نیست. در صورتی که وقت مراجعه نزد پزشک را دارید حتما به روز‌های آتی موکول کنید. بیش از ۹۰ درصد مرگ و میر‌هایی که به واسطه ویروس کرونا از دنیا رفته اند بالای ۶۵ سال سن داشتند.

قرنطینه شدن به معنای بیرون رفتن و تفریح نیست.

از مصرف آنتی بیوتیک‌ها بدون تجویز پزشک پرهیز کنید.

بیماری‌های خود ایمنی بسیار زیاد مستعد این ویروس هستند.

ورزش‌های هوازی نکنید، به آرایشگاه‌ها نروید و اگر مرغ و گوشتی خریدید تمیز آن‌ها را بشویید.

هنگامی که از بیرون به منزل رسیدید فوری لباس‌های خود را در ماشین لباسشویی بیندازید و اگر این شرایط برایتان مقدور نبود لباس‌های خود را در قسمتی آویزان کرده و با استفاده از سشوار با دمای بالای ۶۰ تا ۷۰ درجه ویروس‌های نشسته روی لباس‌های خود را نابود کنید.

هنگام خرید نان از بیرون به محض رسیدن به منزل دوباره آن‌ها را داغ کنید تا اگر ویروسی روی ان نشسته نابود شود.

واکسن کرونا حدود یک ماه دیگر به صورت تجاری وارد بازار می‌شود و در صورت بروز سردرد احتمال کمتری دارد تا کرونا داشته باشید، اما علائم دیگری مانند تب، سرفه و درد قفسه سینه امکان ابتلا شما به کرونا را تقویت می‌کند.


بیشتر بخوانید: نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در مدیریت امور اجرایی بیماری کرونا در قم منصوب شد


تا جایی که می‌توانید از نوشیدن مایعات سرد پرهیز کرده و از مایعات داغ استفاده کنید.

شستن ماسک‌ها کار درستی نیست بعد از استفاده باید آن‌ها را به سطل زباله بیندازید.

اگر در شرایطی قرار گرفتید که باید از ماسک N۹۵ استفاده می‌کردید، ولی در دسترستان نبود حتما با قرار دادن سه دستمال کاغذی در زیر ماسک معمولی از ابتلا به کرونا پیشگیری کنید.

دستگیره‌های منزل خود را مرتب با آب و صابون بشویید.

عوارض گوارشی در ابتلا به ویروس کرونا بسیار نادر است یعنی افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند دل پیچه و دلدرد ندارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
مجید ۶۵ سالبا تب
۰۸:۳۱ ۲۱ تير ۱۳۹۹
باتب ۴۰ دریجه روز اول ولی سه ولی سه روز اسهال و سرفه مکند
مهدی
۰۱:۲۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
کدام واکسن؟
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
سلام‌خسته نباشید من اسکن از ریه م گرفتم البته سرفه های خشک داشتم و حس بویایی و چشایی م از بین رفته و درد قفسه سینه هم دارم جوابی که به من دادن بر طبق اسکن ریه مثبت بود بعدش به بیمارستان دیگری هم رفتم اونجا هم اعلام کردن کرونام مثبته ولی با بدتر شدن حالم بیمارستان دیگه ای رفتم آزمایش خون دادم خوب بود الان نمیدونم بالاخره دارم یا ندارم حالمم اصلا خوب نیست داروهایی درمان کرونا هم گرفتم
ناشناس
۰۹:۰۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
ایا فرد مبتلا به کرونا در خواب هم سرفه میکند یا نه
ایمان
۲۳:۲۴ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
در خصوص جمله "واکسن کرونا حدود یک ماه دیگر به صورت تجاری وارد بازار می‌شود" باید گفت که بعد از ساخت واکسن کرونا (در آینده نامعلوم)، ابتدا باید تحقیقات بالینی بر روی حیوانات انجام گردد، در صورت دست یابی به نتایج مثبت آزمایش واکسن بر روی حیوانات (دارای احتمال 50 درصدی)، آزمایش‌های بالینی بر روی انسان ها نیز آغاز خواهند کرد. و در صورت دست یابی به نتایج مثبت آزمایش واکسن بر روی انسان ها (دارای احتمال 50 درصدی)، در نهایت واکسن کرونا به صورت تجاری وارد بازار می شود.
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
سلام تنگی نفس به تنهایی و گرفتگی بینی بدون تب و سرفه نشانه کروناست؟خیلی استرس دارم
علي
۱۹:۲۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
واکسن کرونا حدود یک ماه دیگر به صورت تجاری وارد بازار می‌شود و در صورت بروز سردرد احتمال کمتری دارد تا کرونا داشته باشید، اما علائم دیگری مانند تب، سرفه و درد قفسه سینه امکان ابتلا شما به کرونا را تقویت می‌کند
اين واقعيت داره؟