وی در این نشست خبری تاکید کرد که هیچ تعهدی برای آزادی ۵ هزار زندانی طالبان وجود ندارد و ما این موضوع را بهصورت شفاف با خلیلزاد و مقامات دیگر آمریکا در میان گذاشتهایم.
رئیس جمهور افغانستان تصریح کرد که رهایی زندانیان طالبان از زندانهای افغانستان جزو اختیارات ایالات متحده آمریکا نیست. این موضوع میتواند بخشی از مذاکرات بینالافغانی باشد اما نمیتواند پیششرطی برای گفتگوها باشد.
این در حالی است که موضوع آزادی زندانیان طالبان از زندان های دولت افغانستان یکی از موارد توافقنامه آمریکا با طالبان است که روز گذشته در قطر به امضا رسید.
غنی همچنین بیان داشت که کاهش خشونتها ادامه خواهد داشت و مذاکرات صلح نیز متعلق به هر دو طرف است.
اشرف غنی در ادامه سخنانش اظهار داشت: هیات مذاکره کننده صلح با طالبان از سوی دولت تعیین خواهد شد و اختیارات هیات مذاکره کننده با طالبان در مذاکرات بینالافغانی را کابل تعیین خواهد کرد.
رئیس جمهور افغانستان بیان داشت: هیات مذاکره کننده با طالبان در مذاکرات بینالافغانی متشکل از حداقل هشت نفر خواهد بود و تصمیمگیرنده آخر در مذاکرات بینالافغانی، پارلمان و لوی جرگه عمومی است.
اشرف غنی همچنین گفت که تیم مذاکره کننده با طالبان طی ۹ روز آینده تشکیل خواهد شد اما تاکنون میان دو طرف مذاکرات بینالافغانی اعتمادسازی نشده است.
اشرف غنی همچنین بیان داشت: هیات گفتگو کننده صلاحیت مذاکره روی سرنوشت ریاست جمهوری را ندارد. هیچ کس نمیتواند خودش را رئیس جمهور اعلام کند و مرجع این امر، کمیسیون انتخابات است.
وی افزود: اگر لوی جرگه افغانستان از من بخواهد، من از پست خود کنار خواهم رفت؛ من دیکتاتور نیستم و حدود صلاحیت من را ملت افغانستان تعیین کرده است.
انتهای پیام/