سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه فن حریف‌های چالش برانگیز در ورزش

این روز‌ها شاهد حضور مربیان ۲ شغله‌ای هستیم که در عرصه ملی و باشگاهی فعال هستند.

به گزارش خبرنگار توپ و تورگروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، موضع مربیان ۲ شغله امروز بیش از همیشه مطرح است و در رشته‌های مختلف ورزشی شاهد آن هستیم که مربیان در تیم‌های ملی و باشگاهی به صورت هم زمان فعال هستند، این در حالی است که این اتفاق در همه جای دنیا روال دارد و ما شاهد آن هستیم که در بسیاری از رشته‌های مختلف مانند فوتبال، والیبال و بسکتبال مربیانی که هدایت تیم ملی را بر عهده دارند در بخش باشگاهی هم فعال هستند.  این مسئله از نگاه کارشناسان دلایل متعددی دارد که یکی از آن‌ها را می‌توان مسئله مالی نام برد.  

همین حالا ما در کشورمان و در رشته‌های والیبال و بسکتبال شاهد فعالیت مربیان ۲ و حتی ۳ شغله هستیم که در بخش‌های مختلف فعال هستند، به طور مثال در والیبال به تازگی شاهد آن بودیم که پیمان اکبری مربی تیم ملی والیبال هدایت شهرداری ارومیه را هم بر عهده دارد.  در بسکتبال هم شاهد آن هستیم که مهران شاهین طبع علاوه بر هدایت تیم ملی بسکتبال هدایت تیم بسکتبال شهرداری گرگان را هم بر عهده دارد، فرزاد کوهیان علاوه بر هدایت تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام به عنوان مربی تیم ملی بسکتبال بزرگسالان و سرمربی تیم ملی امید هم فعالیت می‌کند و پویا تاجیک هم به عنوان سرمربی تیم بسکتبال شورا شهرداری قزوین و مربی تیم ملی نوجوانان فعال است.

مهم‌ترین مسئله، اما درباره این مربیان آن است که این مسئولیت‌ها در ابتدا با هم تداخلی نداشته باشد و در ادامه هم از این نقش و سمت برای جذب بازکنان در باشگاه‌ها استفاده نشود.  

حمیدی: نکته مثبت فعالیت در عرصه باشگاهی و ملی می‌تواند بحث نگاه یکسان باشد

جمشید حمیدی کارشناس والیبال کشورمان درباره موضوع مربیان دو شغله در والیبال بیان داشت: در رابطه با تین مسئله که مربیان باشگاهی می‌توانند مربیان ملی هم باشند بحث زیادی وجود دارد، امروز که کارنامه مربیان از جمله آناستازی و جیانی را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که همه این نفرات در تیم‌های باشگاهی کشور‌های مختلف کار می‌کنند، حسن کار آن‌ها در این موضوع است که در خارج از کشور خودشان حضور دارند و وقتی در کشورشان به سطح ملی می‌رسند نگاهشان به بازیکنان یکسان است.

او افزود: اینکه مربیان باشگاهی ما مربیان تیم ملی باشند ایراد بر آن‌ها وارد نیست، تنها ایرادی که ممکن است مطرح باشد آن است که نگاه یکسان نگری که باید یک مربی یا یک معلم داشته باشد وجود نداشته باشد، بنابراین در کل ایرادی وجود ندارد مربیان می‌توانند در عرصه  باشگاهی و ملی فعال باشند،   بالاخره باید زندگی آن‌ها هم تامین شود.

کارشناس والیبال کشورمان ادامه داد: نگاه نو در ساختار والیبال و ملی ما می‌تواند صحنه و تصمیم جدیدی را به تصویر بکشاند، به نظرم عمده‌ترین مشکل ما در هدایت و مربیگری  در سطح  ملی نیست، نکته آنجاست که  مربیان ما نتوانستند اعتماد را به خودشان جلب کنند، همچنین  مشکل ما در مربیان پایه نه فقط ملی بلکه استانی و باشگاهی است که نظارات و دقت دقیقی روی عملکرد آن‌ها نیست.  

 حمیدی گفت:شاید در قبال بیش از ۱۰۰ کانون نمی‌توانیم هنوز ۱۰ بازیکن تاپ را در رده پایه معرفی کنیم باید بیاییم و ساختار جدیدی را ترسیم کنیم که کار‌های پایه را هم در نظر بگیرد.  

رضاپور: قاعده آن است که مربی ملیدر عرصه باشگاهی فعالی نباشد و تمرکز داشته باشد

افشین رضاپور کارشناس بسکتبال کشورمان در پاسخ به سوالی درباره حضور مربیان تیم‌های ملی در عرصه باشگاهی کشور عنوان داشت: قاعده امر چنین است که این اتفاق رخ ندهد و مربی تیم ملی در سمت خودش باقی بماند و تمرکزش روی همان بخش باشد، نگاه استراتژیک به لیگ داشته باشد و در کوران مسابقات هم توجه ویژه‌ای به عملکرد بازیکنان داشته باشد، نه این که خودش به عنوان یکی از مربیان لیگ رذهنو تفکرش درگیر شود.  

او افزود: چنین مسئله باعث برخی شاعبه‌هایی هم می‌شود و مثلا گفته می‌شود که فدراسیون از فلان تیم حمایت می‌کند، چون مربی تیم ملی را در اختیار دارد، قاعده این است که چنین نباشد البته در این موارد بحث اقتصادی به میان می‌آید که به نظرم درست نیست و فدراسیون باید تحت هر شرایطی هزینه‌های سرمربی و مربیانش را بپردازد و اجازه این را ندهد که مربیان ملی در باشگاه‌ها باشند، به هر صورت مربیان هم به دنبال مسائل اقتصادی هستند که به نظرم که چنین چیزی درست نیست.  

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.