۱) قانون موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی در دریای خزر بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری قزاقستان
۲) قانون موافقتنامه چهارچوب تسهیل تجارت بدون کاغذ فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ۱۹ آبان ماه، با اصل لایحه موافقتنامه چارچوب تسهیل تجارت بدون کاغذ فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه با ۱۴۱ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۱۹۳ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در ماده واحده این لایحه آمده است: موافقتنامه چارچوب تسهیل تجارت بدون کاغذ فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه مشتمل بر یک مقدمه و ۲۵ ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
بر اساس تبصره۱ ماده واحده هرگونه اصلاح موافقتنامه موضوع ماده (۲۰) و اجرای ماده (۱۲) و بند (۶) ماده (۱۱) موافقتنامه در خصوص جمهوری اسلامی ایران، رعایت اصول هفتاد و هفتم (۷۷) و یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) قانون اساسی الزامی است.
بر اساس تبصره۲ این ماده واحده در اجرای ماده (۱۷) موافقتنامه در خصوص جمهوری اسلامی ایران، رعایت اصل یکصد و سی و نهم (۱۳۹) قانون اساسی الزامی است.
بر اساس تبصره ۳ ماده واحده مذکور، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است تبادل اطلاعات تجاری با خارج از کشور را از طریق سامانه نرمافزار جامع یکپارچهسازی و نظارت بر فرآیند تجارت (سامانه جامع تجارت) موضوع بند «الف» ماده (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ساماندهی، مدیریت و نظارت کرده و گزارش آن را به کمیسیونهای «امنیت ملی و سیاست خارجی» و «اقتصادی» مجلس شورای اسلامی ارائه کند. کلیه دستگاههای اجرائی مرتبط با تجارت خارجی کشور موظفند صرفاً از طریق سامانه مذکور نسبت به تبادل اطلاعات با خارج از کشور اقدام کنند.
انتهای پیام/