به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی عماد رئیس کتابخانه مجلس در نشست خبری هفتمین همایش تاریخ مجلس شورای اسلامی در حاشیه صحن علنی امروز پارلمان گفت: مجلس به عنوان یک مطالبه کلان از سوی ملت ایران در اواسط قرن ۱۳ هجری قمری به عنوان گام نخست توسعه یافتگی و شکل گیری دولت مدرن تشکیل شد.
او ادامه داد: انقلاب مشروطیت با هدف برقراری دو نظام برای هدایت جریان مدیریت اجتماعی شکل گرفت که مجلس به عنوان بخش اول و کلیدی آن تأسیس شد.
حجتالاسلام و المسلمین عماد تصریح کرد: به دنبال انقلاب مشروطیت ۲۴ دوره مجلس ملی در سه بازه زمانی مشروطیت، پهلوی اول و پهلوی دوم تشکیل شد که در برخی از دورهها هم مجلس سنا در کنار مجلس ملی تأسیس شد.
رئیس کتابخانه مجلس تأکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی تأسیس شد که اکنون از ظرفیت آن برای پیشبرد کشور استفاده میشود.
او بیان کرد: ارزیابی عملکرد مجالس قانونگذاری در ایران، کتابخانه مجلس را واداشت تا دورههای مختلف مجلس را تحلیل و نقاط ضعف و قوت آن را واکاوی توسط اندیشمندان و محققان قرار دهد و بعد از آن با پیشنهادی از سوی کتابخانه ملی و موافقت آقای لاریجانی رئیس مجلس از سال ۱۳۸۹ نخستین همایش بررسی تاریخ مجلس به صورت سالانه برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین عماد اظهار کرد: اکنون در آستانه برگزاری هفتمین همایش تاریخ مجلس هستیم که در ۶ همایش قبلی جایگاه و عملکرد دورههای ۲۳ و ۲۴ مجلس ملی بررسی شد و در آینده با یک نگاهی فراتر به عملکرد کلان مجلس شورای ملی از ابتدا تا انتها در همایشها مورد واکاوی قرار خواهد گرفت.
رئیس کتابخانه مجلس با بیان اینکه هفتمین همایش تاریخ مجلس در هفته آینده روز ۱۲ آذر ماه برگزار میشود، تصریح کرد: این همایش در محل سالن مشروطه که محل شکل گیری مجلس ملی و پارلمان در ایران بوده است، برگزار میشود.
او اظهار کرد: مقالات تحقیقی همه اندیشمندانی که در این هفت دوره به ما ارسال کردهاند در مجلات متعدد منتشر شده و در این همایش هم از چکیده مقالات همایش ششم تاریخ مجلس در سه جلد کتاب رونمایی میکنیم و بعد از آن گزارش اختصاری از مجموعه همایشهای برگزار شده را منتشر خواهیم کرد.
حجتالاسلام و المسلمین عماد با اشاره به مدعوین این همایش گفت: نمایندگان مجلس دور دهم و ادوار، مدیران گروههای تاریخ و علوم سیاسی، علوم اجتماعی، حقوق دانشگاههای مختلف کشور، اعضای گروههای علمی یاد شده، اعضای انجمنهای علمی مرتبط با علومهای مختلف، محققان و نویسندگان مرتبط با تاریخ معاصر، حقوق و قانون گذاری، دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و... از جمله مهمانان این همایش هستند.
رئیس کتابخانه مجلس تأکید کرد: سایت کتابخانه مجلس فضایی را ایجاد کرده تا افرادی که کارت دعوت دریافت نکردهاند در این سایت ثبت نام کنند و در صورت وجود ظرفیت از آنان برای حضور در همایش دعوت خواهد شد.
او با اشاره به اینکه ۴۷ مقاله واصله به هفتمین همایش تاریخ مجلس داریم، اظهار کرد: از این میزان مقاله ۳۰ عدد آن توسط کمیته علمی پذیرش شده که قرار است تعدادی از این مقالهها در این همایش در قالب یک نشست و دو پنل موازی ارائه شود، همچنین برخی از این مقالات در مجله اسناد کتابخانه مجلس هم منتشر خواهد شد.
حجتالاسلام و المسلمین عماد گفت: در نشست اصلی همایش تاریخ مجلس تعدادی از مقالات دارای امتیازات بالاتر عرضه شده و موضوع تک حزبی شدن و حزب رستاخیز و دیگری درباره رویکرد و عملکرد مجلس در آستانه انقلاب به صورت پنل ارائه میشود.
رئیس کتابخانه مجلس بیان کرد: امیدواریم با توجه به دعوت به عمل آمده از آقای لاریجانی مجلس وی و دیگر نمایندگان در این همایش حضور یابند.
انتهای پیام/