سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بازسازی سوریه، تضمینی چندین ساله برای صادرات ایران / ۷۵ میلیون دلار صادرات در شش ماه ابتدای امسال

صادرات ایران به سوریه در شش ماه اول امسال به ۷۵ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اتاق بازرگانی ایران در زمینه کمک و حمایت از مردم سوریه فعالیت و اقداماتی در حوزه هایی از جمله کشاورزی، دارویی، غذایی انجام داده است که این فرصت، زمینه ساز رشد و تعالی اقتصادی در هر دو کشور می شود.

روابط میان دو کشور ایران و سوریه طی یک سال گذشته وارد مرحله جدیدی از همکاری‌ها شده است. در این مرحله تمرکز بر ارتقای روابط اقتصادی در اولویت همکاری‌های دو طرفه قرار گرفته است، اما با در نظر گرفتن ظرفیت‌های فراوان همکاری اقتصادی متاسفانه حجم مبادلات کنونی به هیچ وجه رضایت بخش نیست.

با توجه به روابط ویژه ایران و سوریه، امکان دستیابی به حجم تجارت یک میلیارد دلاری میان دو طرف چندان دور از انتظار نیست.

۷۵ میلیون دلار صادرات؛ در شش ماه ابتدای امسال به سوریه

کیوان کاشفی رئیس کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مبادله کالا بین ایران و سوریه اظهار کرد: صادرات به سوریه در شش ماه اول امسال، ۷۵ میلیون دلار بوده است؛ این در حالی است که مطالعات میدانی در سوریه نشان دهنده آن است که این میزان به مراتب بیشتر است.

رئیس کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه ادامه داد: یکی از مشکلاتی که هم اکنون برای صادرات به سوریه وجود دارد آن است که بخشی از صادرات عراق به سوریه ارسال می‌شود که این موضوع در غالب صادراتی ما درج نمی‌شود.

کاشفی در ادامه تصریح کرد: چند ماهی از تفاهم نامه‌ای که بین معاون اول رئیس جمهوری در دمشق به امضا رسید می‌گذرد، اما همچنان مرز‌های زمینی ما از طریق ۵ کشور به سوریه دچار مشکل است که امیدواریم، این مهم به زودی محقق شود.

رئیس کمیته مشترک اقتصادی ایران و سوریه با اشاره به اینکه روابط سیاسی بین دو کشور مناسب است اظهار کرد: این در حالی است که روابط اقتصادی بین دو کشور چندان رضایت بخش نیست و باعث شده که با ایده‌های اقتصادی دو کشور فاصله داشته باشد.

او ادامه داد: امروزه در بالاترین سطح شرایط سیاسی بین دو کشور (ایران و سوریه) هستیم و باید تلاش کنیم که شرایط اقتصادی را هم به این سطح برسانیم.هم اکنون هزینه حمل کمی افزایش پیدا کرده که با احداث راه‌آهن زمینی ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد؛ تقاضا داریم یارانه لازم بر جا به جایی کالا‌ها با کشتی به آن تعلق بگیرد؛ اگرچه ارقام تجارت بین این دو کشور کمی کاهش پیدا کرده است، اما جالب است بدانید که کالا‌های ایرانی در این کشور یافت می‌شود؛ بررسی‌ها نشان داده است که برخی تجار اقدام به صادرات از طریق عراق می‌کنند.

مبادله پولی و بانکی از مشکلات بین ۲ کشور ایران و سوریه است

در ادامه رضا پدیدار عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در این باره گفت: هم اکنون مبادله کالا بین این دو کشور بسیار محدود است که علت این امر را می‌توان نامساعد بودن جنگ و فضای تجاری بین آن‌ها دانست.

این عضو اتاق بازرگانی مبادله پولی و بازرگانی را از دیگر مشکلات موجود بین دو کشور دانست و تصریح کرد: این در حالی است که در زمینه کالا‌های خوراکی نیز مشکلاتی وجود دارد.

پدیدار در ادامه افزود: انعقاد موافقت نامه و سند همکاری‌ها بین ایران و سوریه می‌تواند نقطه عطفی در روابط اقتصادی بین دو کشور باشد که می‌تواند بستر‌های لازم را برای ارتقای سطح روابط تجاری و همکاری‌های اقتصادی بین آن‌ها را بوجود آورد.

این عضو اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد, افزود: این در حالی است که زیرساخت‌ها برای این سرمایه گذاری باید فراهم شود.

تسهیلات لازم برای تاسیس شرکت های ایرانی، باید اولویت مسئولان قرار گیرد

در ادامه ابراهیم رزاقی کارشناس اقتصاد بین المللی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،   در این باره گفت: همیشه روابط اقتصادی بین دو کشور متقابل است مگر آنکه در این بین، محدویت های اقتصادی بین آنها وجود داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه ایران فاقد درآمد ارزی با این کشور است تصریح کرد: این امر سبب می شود که مبادله کالا به مراتب بین این دو کشور کاهش پیدا کند.

رزاقی در ادامه عدم سرمایه گذاری و مشکلات بانکی را از دیگر مشکلات موجود در این کشور دانست و تصریح کرد: اگر زیرساخت ها برای سرمایه گذاری در این کشور فراهم شود بطور یقین، بسیاری از ایرانی ها می توانند سرمایه گذاری کنند که این  امر موجب درآمدزایی در این کشور می شود.

این کارشناس اقتصادی بین الملل بیان کرد: آمریکا مدعی آن است که ایران؛ طرف مبادله تجاری نباید قرار گیرد در صورتی که این موضوع را نباید تعمیم داد چرا که ایران، قابلیت صادرات و واردات را با کشور سوریه دارد مگر آنکه محدودیت هایی در این بین صورت گیرد.

رزاقی در ادامه اظهار کرد: ایجاد ساز و کار مناسب واگذاری، نحوه سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی به شرکت های ایرانی و همچنین ارائه تسهیلات لازم برای تاسیس شرکت های ایرانی و سوری به منظور تاسیس واحدهای مسکونی از جمله مواردی است که باید مورد نظر مسئولان ۲  کشور قرار گیرد.

بخش خصوصی برای بازسازی سوریه آمادگی کامل دارد

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه امضای سند همکاری‌های اقتصادی طولانی مدت میان ایران و سوریه توسط معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان رویکرد قابل قبول و مثبتی بوده است تاکید کرد: این سند به معنای توسعه روابط تجاری دو کشور ایران و سوریه است و انتطار می‌رود مسئولان کشورمان زمینه اجرایی شدن این موافقت‌نامه را هرچه سریعتر فراهم کنند.

وی با مثبت خواندن سفر معاون اول رئیس‌جمهور ایران به سوریه گفت: بیش از ۱۰ هیئت اقتصادی تا به امروز به سوریه اعزام شدند که این روند ب۲ن شک ادامه‌دار خواهد بود.

شافعی با اشاره به سفر دو ماه پیش وزیر انرژی سوریه به ایران اظهار کرد: امروز نیز میزبان وزیر مسکن سوریه هستیم که این روند را باید به فال نیک گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه شرکت‌های صدر خدمات فنی و مهندسی ایران در کشورهای، چون تاجیکستان، ارمنستان، امارات، ونزوئلا و بسیاری از کشور‌های دیگر مشغول به فعالیت هستند تصریح کرد: از دولتمردان دو کشور انتظار داریم بستر‌های لازم را برای حضور شرکت‌های صدر خدمات فنی ایران انجام دهند و این مهم را هرچه سریعتر فراهم کنند.

شافعی گفت: در حوزه‌های بانکی و بیمه‌ای نیز باید تسهیلات لازم برای پیمانکاران ایرانی فراهم شود تا روند کاری شرکت‌های ما به بهترین شکل ممکن در سوریه محقق شود.

در بازسازی سوریه اولویت به ایران داده می‌شود

محمد سهیل عبداللطیف، وزیر خدمات عمومی و مسکن سوریه نیز در همایشی که در اتاق بازرگانی برگزار شد گفت: رویکرد ما در بازسازی سوریه اولویت دادن به دوستان ایرانی است.

سهیل عبداللطیف با اشاره به اینکه ما به‌عنوان هیأت سوری که امروز در ایران هستیم، به دنبال ایجاد زمینه‌های عملی همکاری ایران و سوریه هستیم گفت: ما می‌خواهیم تا روابط همکاری دو طرف در زمینهٔ‌های پروژه‌های مسکن بهبود یابد.

او ادامه داد: ما امروز در تهران هستیم تا برنامه عملی توافقنامه کمیته مشترک ایران و سوریه را تنظیم کنیم. بهترین آن ایجاد شرکت مشترک بین ایران و سوریه است. همه این اقدامات در راستای تأکید رهبران دو کشور است.

وزیر مسکن و خدمات عمومی سوریه تاکید کرد: ایران در بازسازی سوریه اولویت دارد و این پس از موفقیت‌های سوریه در آزادسازی مناطق خود از دست تروریست‌ها است که با رشادت‌های ارتش سوریه و حمایت برادران ایرانی ما حاصل‌شده است.

عبداللطیف افزود: ما می‌توانیم از ظرفیت‌های شرکت‌های دولتی سوریه هم استفاده کنیم، شرکت‌های دولتی و خصوصی ایران هم حق استفاده از امکانات ما را دارند و قطعاً اگر شرکت مشترکی بین دو طرف تشکیل شود، می‌تواند در همه استان‌های دو طرف حضور یابد و این شرکت‌ها نیازمند حضور در مناقصه نیستند.

سهیل عبداللطیف به مسئله خدمات مالی اشاره کرد و گفت: این مسئله برای دو طرف ایرانی و سوری اهمیت بالایی دارد و باید درباره آن تفاهم کامل حاصل شود. همکاری با وزارتخانه‌های سوریه وابسته به این توافقات بانکی است.

او همچنین به موضوع فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سوریه اشاره کرد و گفت: سازمان سرمایه‌گذاری توسعه مسکن و املاک در سوریه ۳۶ مرکز را به مساحت ۴ هزار هکتار در حدود دو هزار واحد در حال ساخت دارد. براساس قوانین سوریه، شرکت‌های فعال در حوزه املاک و ساخت‌وساز امتیازاتی دارند.

به گفته سهیل عبداللطیف سازمان سرمایه‌گذاری توسعه مسکن و املاک سوریه چندین پروژه را در چند منطقه سوریه اجرا می‌کند.

انتهای پیام/

گزارش از سحرآرام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۳ دی ۱۳۹۸
باتشکر ویژه از همه خبرنگاران جوان.
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
سوریه مگه دلار هم داره که بخواد به ما بده
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
ما خیلی زودتر باید میرفتیم برای ساخت و ساز در سوریه مسولین دولتی خیلی بی تدبیری کردن
علی
۱۲:۱۴ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
Yjc حالت چطوره گفتم یادی کنم ازت دوست دوران بی نتی
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
لطفا این دزدی آشکارو پیگیری کنید ، روزانه چه حجمی از بنزین مردم سوخت میشه ---------------------------------------------- شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: نکات مهم سوخت‌گیری برای جلوگیری از کاهش 5 لیتری سهمیه بنزین شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام نکات مهم سوخت‌گیری با کارت سوخت از احتمال کسر کمتر از ۵ لیتر سهمیه درصورت برداشتن کارت قبل از قراردادن نازل در جای خود خبر داد.
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
اینها هم خرشون از پل بگذاره میرن طرف عربستان مثل عراق و لبنان
الان که سوریه پولی هم نداره بما بده !!!!
.
۱۰:۵۵ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
نفت مفتی هم حساب کردید
PHD
۱۰:۴۶ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
سوریه پولشو داره؟
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
جیب ما و سوریه نداره برادریم:)))
mohamad
۱۰:۱۵ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
ما داریم تو فقر و بدبختی دست و پنجه نرم میکنیم . شما برین پول مملکت و بدین واسه بازسازی سوریه.
سیاوش
۰۹:۵۳ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
فرصت مناسبی هست دولتی ها از دست ندن این بازار های که با خون جوانانمون بدست آوردیم
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
اول به داد مردم برسین و کشور خودمونو بازسازی کنید که بعضی از شهرهای ایران انگار هنوز 30سال پیشه
ناشناس
۰۸:۳۶ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
اینا هم مثل عراق چند وقت بعدش هار میشن و پرچم ایران و سفارت رو اتیش میزنن.
ناشناس
۰۸:۳۰ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
خب بنزین رو 6000 تومن کنید تا سریع بازسازی بشه ، شرمنده نشیم یه وقت
محسن
۰۸:۲۸ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
بله
البته اگر ازین جیب به اون جیب نباشه
مجید
۰۷:۱۵ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
Yjcبعد وصل نت گفتم یه سر بهت بزنم.هنوزم که همه چی رو گل و بلبل می بینی.خبرنگار ها با بنزین سه تومنی چه می کنن
ناشناس
۰۷:۱۲ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
صادارات رایگان ؟ افتخار نیست