سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در جلسه شورای شهر تهران مطرح شد؛

گزارش رسولی درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران

خزانه‌دار شورای شهر تهران گزارش حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در سال ۹۸ را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گزارش حسن رسولی خزانه‌دار شورای شهر تهران درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در مهر ۹۸ در دستور کار یکصد و هفتاد و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران قرار گرفت.

حسن رسولی خزانه‌دار شورای شهر تهران در ارائه گزارش حساب‌های درآمد هزینه شهرداری تهران گفت: در اجرای مفاد ماده ۷۹ قانون شهرداری‌ها و تبصره ذیل ماده ۶ آیین نامه نحوه هزینه بودجه شورا‌های اسلامی کشور مصوب سال ۹۲ هیئت وزیران به عنوان خزانه‌دار شورا گزارش حساب‌های درآمد شهرداری تهران و ارزیابی میزان انطباق آن با بودجه مصوب سال ۹۸ را در مهر به اطلاع همکارانم در شورا می‌رسانم.

خزانه‌دار شورای شهر تهران در تشریح عملکرد حساب درآمد و هزینه مهر در بخش عملکرد حساب درآمد گفت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بود در برش عملکردی ماهانه خود نسبت به تأمین منابع در سقف ۱۵ هزار و ۶۸۹ میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند.

او ادامه داد: در مهر سال ۹۸ شهرداری تهران توانست مبلغ ۱۲ هزار و ۱۷۷ میلیارد ریال معادل ۷۸ درصد درآمد با ۲۲ درصد عدم تحقق را تحصیل کند.

رسولی ادامه داد: از کل درآمد‌های مهر ماه ۱۲ هزار و ۱۷۷ میلیارد ریال، مبلغ ۱۰ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال آن معادل ۸۷ درصد نقد و ۱۳ درصد آن غیرنقد است و آن قسمت از درآمد‌ها و منابع شهرداری تهران که بالفعل قابلیت نقد شدن نداشت، منابع غیرنقد است.

خزانه‌دار شورای شهر تهران ادامه داد: از کل درآمد نقدی وصولی (۱۰ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال) ۵۲ درصد آن (۵ هزار و ۵۴۶ میلیارد ریال) پایدار و ۴۷ درصد آن (۴ هزار و ۹۹۹ میلیارد ریال) ناپایدار است و درآمد‌های ناپایدار آن دسته از درآمد‌های شهرداری هستند که از دو خصیصه تداوم پذیری و حفظ کیفیت محیط شهری برخوردار باشند.

رسولی بیان کرد: دریافت عوارض نوسازی، توسعه عمران و عوارض مشاغل، عوارض پسماند و عوارض خودرو از سرفصل‌های درآمد پایدار هستند و درآمد‌های ناپایدار ثبات ندارد و وابسته به وضعیت ساخت و ساز و سایر شرایط اقتصادی کشور است.

او تأکید کرد: عوارض ساختمانی تثبیت تجاری، تخلفات ساختمانی و جرائم ماده ۱۰۰ از جمله مهم‌ترین درآمد‌های ناپایدار تلقی می‌شود.

خزانه‌دار شورای شهر تهران در تشریح عملکرد هزینه‌ای گفت: شهرداری تهران در بخش مصارف تا سقف ۱۴ هزار و ۴۳۸ میلیارد ریال اجازه هزینه کرد داشته است و با اعلام مبلغ ۱۱ هزار و ۲۷۷ میلیارد هزینه صرف شده در این ماه معادل ۷۸ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده است.

رسولی تأکید کرد: از این مبلغ ۹۵ درصد به صورت پرداخت نقدی و ۵ درصد به صورت غیرنقدی است.

او در تشریح عملکرد حساب درآمد ۷ ماهه گفت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بود در برش عملکردی ۷ ماهه خود نسبت به تأمین منابع در سقف ۱۰۹ هزار و ۸۲۳ میلیارد ریال اقدام کند و شهرداری در این دوره ۷ ماهه توانست مبلغ ۸۹ هزار و ۷۹ میلیارد ریال معادل ۸۱ درصد درآمد داشته باشد.

خزانه‌دار شورای شهر تهران ادامه داد: در ۷ ماهه مذکور کسری عملکرد ۲۰ هزار و ۷۴۴ میلیارد ریالی معادل ۱۹ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده می‌شود.

رسولی ادامه داد: از کل درآمد ۷ ماهه (۸۹ هزار و ۷۹ میلیارد ریال) مبلغ ۷۱ هزار و ۸۲۹ میلیارد ریال آن معادل (۸۱ درصد نقد) و ۱۹ درصد آن (۱۷ هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال) غیر نقد است و از کل درآمد نقدی وصولی ۳۷ درصد آن درآمد پایدار و ۶۳ درصد آن ناپایدار است.

خزانه‌دار شورای شهر تهران در تشریح عملکرد هزینه‌ای ۷ ماهه گفت: در این دوره شهرداری تهران اجازه داشت، حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۰۱ هزار و ۶۶ میلیارد ریال هزینه کند و در دوره مذکور مبلغ ۷۷ هزار و ۵۳۸ میلیارد ریال (۷۷ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است که از این مبلغ ۹۸ درصد به صورت پرداخت‌های نقدی و ۲ درصد هزینه غیرنقدی است.


بیشتر بخوانید: افزایش تمرکز در پایتخت با توسعه استارت آپ‌ها


رسولی در تشریح تحلیل و ارزیابی خود گفت:

۱- کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ درصد افزایش پیدا کرده است (از ۷۷ درصد به ۸۱ درصد).

۲- صرف هزینه‌ها در دفاتر مالی سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۸ درصد بوده که در ۷ ماهه اخیر این شاخص به ۷۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

۳- هزینه جاری حقوق سازمان‌ها و شرکت‌ها و ادارات مستقل نسبت به بودجه مصوب ۱۱۲ درصد است که این شاخص نشان دهنده این نکته است که ارقام مندرج در سند بودجه سالیانه واقع بینانه نبوده و صرفه‌جویی‌های لازم انجام نشده است.

۴- افزایش شاخص ثبت هزینه‌ها در دفاتر مالی در دوره مشابه سال قبل به میزان ۵۹ درصد علامت امیدوارکننده‌ای برای تحقق انضباط مالی مورد هدف شورای شهر است.

۵- ردیف‌های بازپرداخت بدهی‌ها ۷۶۹ درصد و اصل و سود تسهیلات دریافتی ۲۰۴ درصد نسبت به پیش‌بینی بودجه افزایش نشان می‌دهد.

۶- سهم مصارف هزینه‌ای ۶۵ درصد و سهم تملک سرمایه‌ای و تملک مالی به میزان ۳۵ درصد مصارف در ۷ ماهه اول سال جاری را نشان می‌دهد.

۷- تحقق بودجه غیرنقد نیز در مقایسه با نیمه اول سال از ۲۰ به ۱۹ درصد کاهش پیدا کرده است و جبران این عقب افتادگی در سطح ۳۰ درصد سهم بودجه مصوب مستلزم فعالیت‌های جبرانی عاجل و مؤثر شهرداری تهران است.

۸- عدم تحقق درآمد یک ماهه مهر نسبت به ۶ ماهه اول سال با یک درصد افزایش از ۱۸ درصد به ۱۹ درصد افزایش یافته است که در صورت تداوم رشد این شاخص منفی در ماه‌های باقی مانده سال مالی جاری با کسری بودجه ۳۰ درصدی معادل ۳ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان مواجه می‌شویم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.