به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دنیای اینترنت بدون موتور جستوجو هیچ معنایی ندارد. فرض کنید هیچ موتور جستوجویی وجود نداشت، در این صورت تنها راه استفاده از فضای وب، نوشتن نام سایت و وارد شدن به همان سایت بود. چیزی مانند شماره گیری تلفن همراه، حتی با وارد کردن یک حرف اشتباه در درج نام سایت، نمیتوانستید به آن وارد شوید و به مشکل برمیخوردید. اما موتورهای جستوجو کمک میکنند تا بتوانیم موضوعات مورد نظر خود را سرچ کنیم و به سایتهای مرتبط وارد شویم. موتورهای جستوجو به دنیای وب رنگ و بویی جدید بخشیدند، قبل از ظهور موتورهای جستوجو، تعداد کاربرانی اینترنت بسیار کم بود، اما این موتورهای جستوجو بودند که موجب شدند، استفاده از فضای وب بسیار آسانتر و کاربردیتر شود. گوگل به عنوان بزرگترین و معروفترین موتور جستوجو در جهان، روزانه چندمیلیارد کاربر دارد که هر کدام شاید در طول روز بالغ بر دهها بار از این سایت استفاده میکنند. هیچ سایتی در جهان اندازه گوگل بازدید ندارد و هیچ سایتی نیز نمیتواند مانند گوگل کاربران را به خود جذب کند. دلیل این اتفاق سرچ بهینه و قوی، سرورهای قدرتمند و موتور جستوجوی دقیق این شرکت است که موجب شده تا بسیاری از کاربران به سراغ استفاده از گوگل بروند. البته این مشخصات تا چند سال پیش غیرقابل دستیابی بود، تا ۱۰ سال پیش موتورهای جستوجوی کمی میتوانستند چنین خدماتی را ارائه دهند، اما وضع در حال حاضر تفاوت دارد. حال با روی کار آمدن نسل جدید از برنامهنویسان و متخصصان، گوگل رقبای بسیار زیادی پیدا کرده و تعداد کاربران این موتور جستوجو نیز نسبت به گذشته، کاهش داشته است. این رقبا در سطح جهانی محبوبیت فراوانی دارند و مانند موتور جستوجوی بینگ یا (کمی قبلتر) یاهو، از سراسر جهان تعداد زیادی به جای گوگل، از این موتور جستوجو استفاده میکنند. البته برخی دیگر از رقبای گوگل، موتورهای جستوجوی محلی هستند که معمولا توسط متخصصان زبده یک کشور، برای مردم همان کشور بهینه شده و امکاناتی به مراتب بیشتر از گوگل را ارائه میدهند.
برنامه نویسان ایرانی نیز از چندین سال پیش به ساخت موتورهای جستوجوی فارسی روی آوردند و در این زمینه نیز موفق هم بودند. از مهمترین ویژگیهای موتورهای جستوجوگر ایرانی علاوه بر سرچ قدرتمند و گسترده، میتوان به قابلیتهای بهینه و بومی آنها اشاره کرد که دیگر کارهای روزانه کاربران را تسریع میبخشند. به عنوان مثال داشتن یک مترجم آنلاین، یا بخشهای مخصوص اخبار لحظهای یا قیمت روز طلا و ارز، از ویژگیهایی است که موتورهای جستوجوگر جهانی ارائه نمیدهند و مخصوص موتورهای جستوجوگر ایرانی بوده و برای کاربران ایرانی بهینه شده است.
سایتهای جستوجوگر ایرانی در شرایط مختلف با ثبات بالا و بدون قطعی و کاهش سرعت به کار خود ادامه داده و خدمات خود را ارائه میدهند. به همین دلیل، در این گزارش به معرفی سه موتور جستوجوی فعال و پرکاربرد ایرانی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید:
آدرس: salam.ir
سلام یکی از بهترین و قدرتمندترین موتورهای جستوجوی ایرانی است که با هوش مصنوعی کارآمد خود، عبارت مورد جستوجو را در بزرگترین موتورهای جستوجوی جهان سرچ میکند و در کمترین زمان، نتایج آن را ارائه میدهد. سلام عبارت جستوجو شده را از موتورهایی مانند google ، bing ، ask ،blekko ، yahoo ، yandex و zal سرچ کرده و بهترین و مربوطترین جوابها را نشان میدهد. این موتور جستوجو توسط متخصصین شرکت بیان تولید شده و از ویژگیهای اختصاصی زبان فارسی بهره میبرد، به طور مثال در جستوجوها، سایتهای فارسی را بیشتر پیشنهاد میدهد و در صورت اشتباه لغتی در جستوجو، آن را تصحیح میکند. سلام هیچگونه تبلیغات و صفحات پاپآپ مزاحم را نشان نمیدهد و با بلاک کردن آنها، یه وبگردی لذتبخش را برای کاربران خود به ارمغان میآورد.
آدرس: parsijoo.ir
پارسیجو آنقدر امکانات و ویژگیهای متنوع دارد که آن را به سایتی بیش از یک موتور جستوجو تبدلی کرده است. تمامی نیازهای روزانه کاربران توسط پارسیجو برطرف میشود، این کار با سرویسها و بخشهای مختلف این سایت در صفحه نخست آن صورت میگیرد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت. بخش خبری پارسیجو منتخبی از اخبار روز در تمامی بخشها از جمله بین الملل و ورزشی را به نمایش میگذارد، در بخش سرویسها به قسمت دانلود، آبوهوا، نقشه، بازار، شاخص و استخدام دسترسی خواهید داشت، کمی پایینتر نتایج زنده مهمترین مسابقات فوتبال به صورت لحظهای نشان داد میشود. همچنین در بخش قیمتها نیز آخرین قیمت روز دلار، انواع ارز، سکه طلا و دیگر موارد نشان داده میشود. در کنار تمامی این قابلیتها تاریخ روز، ساعت شرعی و دیگر موارد نیز وجود دارد که علاوه بر جستوجوی مطالب مورد نیاز شما، دیگر نیازهای کاربران نیز برطرف خواهد شد. یکی از ویژگیهای اختصاصی پارسیجو افزونه مرورگر آن است که با نصب آن یک نوار ابزار سفارشیشده به مرورگر شما اضافه میشود، با این نوار ابزار تمامی امکانات از جمله جستوجوی سریع در هر موقعیت و زمانی به آسانی در دسترس شما قرار میگیرد.
آدرس: jasjoo.com
جس جو یکی از قدیمیترین و کاربردیترین موتورهای جستوجو در ایران است. این موتور جستوجو مانند پارسیجو امکانات بسیار زیادی دارد که نمونه آن در سایتهای مشابه کمنظیر است. با جس جو در کنار سرچ مطالب مورد علاقه میتوانید از تمامی بخشها و قابلیتهای آن شامل مترجم فارسی، تاریخ روز و ساعت، تصاویر، فیلمها، آرشیو اخبار و بخش مطالب کاربردی آن استفاده نمایید. مطالب کاربردی در پنج بخش کتابخانه، سرگرمی، امروز، سلامتی و خانواده تقسیم شده که هر کدام از آنها شامل موارد بسیار جذاب و خواندنی میشود. مثلا یکی از قسمتهای بخش سرگرمی، بازی آنلاین است که میتواند برای دقایقی کاربران را سرگرم کند. یا در بخش کتابخانه، خانواده و سلامت، مطالب مفید و گزیده از سراسر اینترنت وجود دارد که کاربران بر اساس علایق خود میتوانند به هرکدام از این قستها مراجعه کنند. در کنار این امکانات یکی از ویژگیهای منحصربهفرد موتور جستوجوگر جس جو، بخش تبدیل نوشتار فینگلیش به فارسی است، به این ترتیب زمانی که شما یک کلمه را به صورت فینگلیش در کادر جستوجو، سرچ میکنید، خود سایت آن را به فارسی تبدیل کرده و سایتهای مرتبط را نشان میدهد.
گزارش از عبدالله مطیع
انتهای پیام/
یوز که از رده خارج شد
جس جو هم که کلا کار نمیکنه
پارسی جو خوب بود ولی مثل یه بچه بی پدر و مادر شده که اصلا هیچ رسیدگی بهش نمیشه مطالبی که داخل بلاگ پارسی جو هست مربوط به 4 سال پیشه
الآن تقریبا میشه گفت از لحاظ کیفیت جست و جو ذره بین در رده اول قرار داره بین موتور جست و جو های ایرانی
موتور جستجو خودش باید بره تو سایتا سرچ کنه نه که از گوگل استفاده کنه سر ملتو و خودتونو با این چیزا کلاه نذارین
2- تمام این مرورگر ها توسط گروه هایی کوچیک ساخته شده،برای مثال مرورگر گردو فقط با 4 نفر داره فعالیت میکنه و سرمایه انبوهی می خواد تا بتونی خودت از صفر همه چیز رو بسازی
3-اکثر مرورگر های دنیا به جز مرورگر مایکروسافت و بخشی از فایر فاکس از گوگل سرچشمه می گیرند
4-خودمون باید از چند تا جوون ایرانی حمایت کنیم تا انگیزه ای برای تلاش داشته باشن
چاپار ،النون میهن میل بجای ایمیل وجیمیل
هورسا بجای اینستاگرام
گپ وروبیکا
کافیست امتحان وحمایت کنید!
اگرامنیت وحفظ اطلاعات وحریم خصوصیتون درفضای مجازی براتون مهمه ازتولیدات نرم افزاری کشورخودتون حمایت کنید
ضررکه نمیکنید هیچ،کشورتون رو درپیشرفتش یاری میکنید
بنظرم پارسی جو از بین اینا بهتره و مستقل از هر موتور جستوجوی خارجی دیگه ای هست
ولی پارسی جو بسیاری از سایت ها رو نمیاره و همینطوری ولش کردن اصلا نه پیامی نه بروزرسانی نه در بازار یا هرجایی هیچ کجا اصلا کلا برنامه رو ول کردن رفتن.
پارسی جو عالیه
هم سریعه هم مستقل از گوگل و ... است و هم ظاهر زیبایی داره.
به هیچ عنوان از گذرواژه استفاده نکنید
رو مثلث کنار لینک بزنید این هشدار میاد
پارسی جو بهتره جای پیشرفت زیادی داره
بجز پارسی جو هیچی کار نمیکنه حتی یوز
هیچکدوم از نتایج ربطی به چیزی ک من سرچ کردم نداشت
نتایج 1 تا 10 هم در مورد اسرائیل و امریکا بود :| ینی سایت های تخصصی حقوق رو ول کرده ببین چی برا من سرچ میکنه. گوگل کاربر رو میشناسه از علایق و سلایق و حتی جهت فکریش خبر داره حتی منظورتو بهتر از خودت میدونه
Yooz. Ir
Parsijoo. Ir
اینا حتی مصداق لنگه کفشی که در بیابان نعمت بود هم نیستن
هیچ چیزی مفت بدست نمیاد
باید کار کرد کار عزیز
کره شمالی کجاش مشکل داره؟
parsijoo.ir
و
yooz.ir
ما بخاطر امنیت کشور و مردم تحمل می کنیم اما حداقل یه ذره بهشون فشار بیارید یه تکونی به محصولات بی کیفیتشون بدن. این مرورگرها سالهاست که راه اندازی شدند اما ذره ای...حتی ذره ای بعنوان مرورگر کاربردی نیستند.
باید به هر نفری ۵۰۰هزار تومان برسه نه این که هر خانواده ای حداکثر200هزار تومان
سی هزار میلیارد رو تقسیم بر شصت میلیون نفر بکنید متوجه میشوید
اون چیزی هم که اونا تعیین کردن به هر نفر بدن سهم ماست از نظر اونا به ازای هر نفر
بقیش مالیات و پول چایی و انعام پرسنل دولت اینا کم شده
انتظار که نداری درآمد خالص رو به ما بدن بالاخره پرسنل دولت هم زن و بچه تو خارج دارن قسط پورش آقا زاده دارن
اونام خرج دارن بدبختا
.............................. چقد میشه بعد بگو
دومی هم که تعطیل کنه سنگینتره.
به دانشجویان هم مهلت دفاع و ... داده بشود.
قبول دارم شرایط شبیه زمان جنگ با غلظت کمتر و تاثیر بدتر شده ...
بدی جنگ نرم این است که تیر می خوری ولی متوجه نمیشی...
به دانشجویان هم مهلت دفاع و ... داده بشود.
قبول دارم شرایط شبیه زمان جنگ با غلظت کمتر و تاثیر بدتر شده ...
بدی جنگ نرم این است که تیر می خوری ولی متوجه نمیشی...
خود من از منو جستجوی سایت yjc موتور جستجو سرچ کردم و به این صفحه رسیدم.
چون باید برای پدرم که بازنشسته هستند در سایت بازنشستگی و تامین اجتماعی ثبت نام و ... انجام میدادم.
الان هم واقعا لنگ sciencedirect و springer و ... هستم.
اما از آن دوستان که میگویند وصل کنید؛ راضی هستید آزمایشگاه طبی، کارگاه مردم و ... با خاک یکسان بشود و شما اینترنت داشته باشید؟؟؟
ایمیل چاپار چرا باز نمیشه؟
با این شرایط حالا حالاها باید از گوگل استفاده بکنین .
خیلی زشته مردمو به خواهش وا داشتین واسه حق مسلم خودشون، مردمی ک کرامت و عزتشون حرف میزنین، همیشه با خاک یکی میشن
عفونت که وارد بدن شد اگه درمان نشه کل بدن رو گرفتار میکنه.
هیچ کدوم از این موتور های جستجو ایرانی هم الان جواب نمیدن
عاغا وصلش کنید من چندتا زیر نویس دانلود کنم بعد ببندید
وقتی میام تو سایتای ایرانی، حس پوچی بهم دست میده
اینا همش ارور میدن !!!
هیچ کدوم از این موتور های جستجو ایرانی هم الان جواب نمیدن
در منو پایین سایت، بخش جستجو (کنار آرشیو) وجود داره که در داخل خود سایت مطالب مورد نظر را سرچ میکند. از آن استفاده کنید
یک کلمه فارسی که گوگل ده ها مطلب براش میاره اینا پیدا نمیکنن
حالا کجا بریم
کجا رامون میدن که بریم
باید وب رو بذاریم کنار و فلافلی سرکوچه بزنیم
خدا نگذره..
آقا اینا به جز ویکیپدیا جای دیگه ای رو نمیتونن بگردن که اونم باز نمیکنه چی میگی داداش؟!!!!!!! :o
متأسفانه در اجرای درخواست شما خطایی رخ داده است.
در حال حاضر سلام در مرحله آزمایشی اولیه است و ما هنوز در حال بهبود فرایندها و تکمیل امکانات هستیم. شما می توانید در آینده دوباره تلاش کنید . :)
پرا چیزی را تبلیغ میکنید که حتی کار کردن با آن برای مردم به دلیل اتلاف وقت، بد ترین ضرر است. این موتور هایی که معرفی می کنید نه تنها کاربردی ندارد بلکه توهین به افرادی که به آنها پیشنهاد میکنید.