او افزود: تحمل ثانویه لاکتوز میتواند متعاقب عفونت روده کوچک، اختلالات التهابی، ایدز یا سوء تغذیه به وجود آید. در کودکان این اختلال، به صورت عفونت باکتریایی یا ویروسی به وجود میآید. در صورتی که لاکتوز هضم نشود فرد دچار نفخ، درد شکمی و اسهال میشود.
بیشتر بخوانید: حفاظت از قلب را از دو سالگی آغاز کنیم
نوری ادامه داد: علایم تحمل نکردن لاکتوز با کاهش مصرف غذاهای دارای لاکتوز مثل شیر، شیر خشک، ماست، پنیر، بستنی و خامه بهبود مییابد.
به گفته این کارشناس تغذیه، گاهی بعضی افراد علایم بیماریهایی مانند سندروم روده تحریک پذیر را با تحمل نکردن لاکتوز اشتباه گرفته و لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف میکنند. تحمل نکردن لاکتوز درجات مختلفی دارد و شدت علایم بر اساس شدت بیماری در افراد متفاوت است. سوء جذب یا تحمل نکردن لاکتوز در کودکان کمتر از ۶ سال اندک است، اما با افزایش سن این اختلال افزایش مییابد.
او اظهار کرد: با حذف کامل لبنیات تامین کلسیم موردنیاز بدن بسیار مشکل میشود. کلسیم از جمله برای تشکیل و حفظ استخوانهای قوی و پیشگیری از استئوپروز، پرفشاری خون و انواع خاصی از سرطانها موردنیاز است.
نوری گفت: اکثر افرادی که توانایی تحمل لاکتوز دارند میتوانند تا ۱۲ گرم در روز لاکتوز بدون علایم عمده به ویژه هنگامی که همراه با وعدههای غذایی و یا در قالب پنیر و یا محصولات لبنی تخمیر شده باشد مصرف کنند. اکثر بزرگسالان مبتلا به عدم تحمل لاکتوز اگر به تدریج و طی چندین هفته میزان مصرف لاکتوز را افزایش دهند در نهایت قادر به مصرف و تحمل ۱۲ گرم یا بیشتر لاکتوز در شیر (معادل یک فنجان) میشوند. این افراد باید به جای مصرف حجم زیاد منابع لاکتوز در یک وعده غذایی، باید آن را بین چند وعده تقسیم کنند. هر فرد باید میزان لبنیات مصرفی خود را آهسته افزایش دهد تا متوجه شود چه میزان لبنیات را طی روز میتواند مصرف کند. این افراد میتوانند در مورد نوع و میزان موردنیاز لبنیات مصرفی خود از مشاور تغذیه کمک بگیرند.
او تصریح کرد: افرادی که محصولات لبنی مصرف نمیکنند به مکمل کلسیم نیاز دارند و باید از منابع غیر لبنی کلسیم مانند شیر سویای غنی شده با کلسیم، کلم، بادام و دیگر منابع استفاده کنند. در بین فرآوردههای لبنی تحمل پنیر، ماست و بستنی به علت محتوای پایینتر لاکتوز راحتتر است. آنزیم لاکتاز به صورت قرص یا در محصولات لبنی فرآوری شده با لاکتاز (مانند شیر بدون لاکتوز) برای کسانی که سوء هضم لاکتوز دارند و با مصرف شیر احساس ناراحتی میکنند در دسترس است. از آنجایی که آنزیم لاکتاز به انجماد حساس است، ماست منجمد ممکن است به خوبی تحمل نشود.
انتهای پیام/م