سیدرضا رهنمای توحیدی مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان شرقی با اعلام اینکه گاز روستای «ورنکش» به عنوان تنها روستا در مناطق زلزلهزده این استان به دلیل آوار و تخریب منازل قطع شده است، گفت: گازرسانی به دیگر مناطق زلزلهزده بی وقفه ادامه دارد.
او با ابراز تاسف به دنبال وقوع زلزله در استان آذربایجان شرقی، گفت: از بین همه روستاهایی که گازرسانی شده بودند، اکنون فقط گاز روستای ورنکش قطع شده است.
به گفته او ، قطع گاز ورنکش به دنبال تخلیه مردم از این روستا و با هدف حفظ ایمنی انجام شده است و قطع گاز مشکلی برای هیچ یک از مردم ورنکش به وجود نخواهد آورد.
مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شدت زلزله سبب تخریب فراوان در ورنکش شده و علمکهای گاز زیر آوار ماندهاند، تصریح کرد: به همین دلیل امکان نشتیابی در این روستا تا زمان پس از آواربرداری وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: پاکسازی تمامی محورهای آذربایجان شرقی بر اثر زلزله/ هیچ یک از محورهای تبریز مسدود نیست
رهنمای توحیدی با اشاره به اینکه ۱۰۰ خانوار در ورنکش از گاز طبیعی استفاده میکردند، اظهار کرد: ۳۰ خانه در ورنکش تخریب شده است و طبیعی است که علمکها نیز زیر آوار مانده باشند، در چنین زمانهایی شیر گاز ورودی منطقه تخریب شده، بسته میشود تا از وقوع حوادث ثانویه جلوگیری شود.
او اعلام کرد: در دیگر روستاها، بدون وقفه عملیات نشتیابی کوچه به کوچه با حضور به موقع تیمهای نشتیابی و امداد شرکت گاز استان آذربایجان شرقی آغاز شد و پس از حصول اطمینان نسبت به سلامت علمکها و شبکه گاز، گازرسانی به مشترکان را ادامه دادهایم.
مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان شرقی از مردم و مشترکان گاز در این استان خواست در صورت بروز هر مشکل، آسیب احتمالی و یا استشمام بوی گاز، فوری با شماره ۱۹۴ تماس بگیرند.
به گفته رهنمای توحیدی، هشت تیم امداد، پشتیبانی و نشتیابی شرکت گاز آذربایجان شرقی در حالت آمادهباش قرار دارند و با هر تماس از سوی مشترکان و مردم، به یاری آنان خواهند شتافت.
یداله بایبوردی مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز اعلام کرد: شبکه انتقال گاز استان آذربایجان شرقی پس از وقوع زلزله بامداد امروز آسیب ندیده و جریان پایدار و ایمن گاز در این شبکه ادامه دارد. وقوع زلزله در استان آذربایجان شرقی، آسیبی به خطوط انتقال گاز و تاسیسات تقویت فشار گاز این استان وارد نکرده است.
او با بیان اینکه کانون زمین لرزه در محدوده ترکمانچای بوده است، اظهار کرد: نیروهای منطقه ۸ عملیات انتقال گاز از زمان وقوع زلزله تاکنون در حالت آمادهباش کامل هستند و برقراری جریان پایدار و ایمن گاز طبیعی در شبکه به صورت مداوم زیرنظر است.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز با یادآوری اینکه مطابق روال، از ابتدای سال ۹۸ تا زمان شروع فصل سرما، تعمیرات اساسی و عادی در شبکه انتقال گاز این منطقه و نیز استان آذربایجان شرقی انجام شده است تا در صورت وقوع هر حادثه طبیعی از سلامت شبکه اطمینان داشته باشیم، اظهار کرد: خوشبختانه نتیجه تعمیرات و مقاومسازی در وقوع زلزله بامداد امروز خود را نشان داد، به گونهای که تاکنون هیچ مشکلی در شبکه از سوی کارشناسان منطقه گزارش نشده است.
بیشتر بخوانید: تخلیه فشار زمین در آذربایجان شرقی یک نظر غیر کارشناسی است / گسلهای گستردهای در آذربایجان شرقی وجود دارد
بایبوردی با تاکید بر اینکه در زمان طراحی و احداث خطوط انتقال گاز در سراسر کشور به طور قطع به این نکته توجه میشود که خطوط و ایستگاههای تقویت فشار گاز در مناطقی ساخته شوند که کمترین میزان پیشبینی وقوع زلزله یا سیلاب را داشته باشند، گفت: دقت به این نکته شاید در ابتدا به چشم نیاید اما زمانی که حادثهای رخ میدهد میتوان پی به اهمیت نکات زمان طراحی و احداث خطوط انتقال گاز برد.
زلزلهای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز حوالی تَرْک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زمین لرزه استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل را هم لرزاند.
تَرْک یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران است. این شهر مرکز دهستان کندوان و بخش کندوان شهرستان میانه است.
مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران اعلام کرد: این زلزله در عمق ۸ کیلومتری زمین به وقوع پیوست و کانون این زلزله در موقعیت ۴۷.۶۴ عرض شمالی و ۳۷.۷۶ طول شرقی ثبت شده است.
انتهای پیام/