جهرمی با اشاره به مشکلات خصوصی سازی مخابرات گفت: اصل خصوصی‌سازی مخابرات اشتباه نبود روش را غلط اجرا کردیم. آذری جهرمی همچنین از پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر صدق یا کذب بودن رفع فیلتر تلگرام سرباز زد.

خصوصی‌سازی مخابرات اشتباه نبود روش را غلط اجرا کردیمبه گزارش خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم رونمایی از اولین اپراتور خصوصی پست کشور که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: پست اول باید بدنبال رقابت با شرکت ملی پست باشد و خدمات بهتری را در راستای اصل ٤٤ به مردم ارائه دهد؛ امید داریم که پست اول بتواند سهم بازار پست را در کشور افزایش داده و خدمات بهتری را ارائه دهد.

آذری جهرمی تاکید کرد: به دنبال آن هستیم تا تنها وظایف رگولاتوری را انجام دهیم، باید یاد بگیریم که رگولاتور خوب باشیم، باید یاد بگیریم که رگولاتور و مجری کار متفاوت است.


بیشتر بخوانید: جابه جایى ٣.۵ تا ۶ میلیارد مرسوله پستى در سال 


وزیر ارتباطات با بیان اینکه اصل خصوصی سازی مخابرات اشتباه نبود، ولی به شیوه درستی اجرا نشد  گفت: ۲ سال است که به عنوان وزیر مشکلات خصوصی سازی مخابرات را به کمیسیون‌های مجلس می‌برم تا مشکلات آن را حل کنم؛ با خصوصی سازی مخابرات، در حوزه خدمات و توسعه تلفن ثابت عقب گرد داشتیم و خدمات آن در کشور به روز نیست.

آذری جهرمی در حاشیه این مراسم در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکلات موجود درباره خدمات ارزش افزوده، اظهار کرد: ما دو سال است برای ساماندهی این بازار تلاش می‌کنیم؛ سه نوع خدمات در این بازار تعریف می‌شود؛ یک نوع خدمات را بعضی از کسب‌وکار‌ها ارائه می‌دهند، مثلا بعضی از مارکت‌های آنلاین وقتی می‌خواهند اپلیکیشن بفروشند، از طریق صورت‌حساب قبض موبایل دریافت می‌کند.

وی ادامه داد: البته این شیوه اشکالاتی دارد از جمله اینکه اپراتور‌ها در برخورد با کسب‌وکار‌های حوزه فناوری اطلاعات، به صورت انحصاری برخورد می‌کنند و به برخی از آن‌ها اجازه فعالیت نمی‌دهند و بعضا پلی شده که اپراتور‌ها در برخورد و مواجهه با فعالان فضای مجازی و توسعه لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات از آن‌ها سهم‌خواهی می‌کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای مقابله با این روش‌های انحصاری توضیح داد: ما با بانک مرکزی مذاکره کردیم و شیوه‌ای به اسم دایرکت دبیت آمده که پول را می‌توانند به صورت مستقیم از حساب‌های بانکی برای کار‌های خدماتی بردارند، این شیوه در حوزه اپراتور‌ها می‌تواند با ساماندهی ادامه پیدا کند.

آذری جهرمی ادامه داد: عرصه دوم خدماتی مثل بازسازی صحن حضرت زهرا (س)، کمک به زلزله‌زدگان، جمع‌آوری صدقات و اصطلاحا جمع‌آوری اعانات و کار‌های نیکوکاری؛ ما برای این بخش هم با ساماندهی که ضوابط داشته باشد مشکلی نداریم.

وی افزود:، اما بخش سوم، کلاهبرداری است که با هر شیوه‌ای با اهمال‌گری انجام می‌شود و مردم ما هم آگاه نیستند که چه کلاهی سر آن‌ها می‌گذارند و اگر می‌دانستند یک ثانیه هم آن‌ها را تحمل نمی‌کردند؛ به بهانه سفر زیارتی، اینترنت رایگان، کمک به امر خیر و حتی مسائل غیراخلاقی اقدام به این کار می‌کنند؛ بسیاری از پول‌هایی که در این حوزه گرفته می‌شود، صرف اموراتی می‌شود که عفت عمومی را هم در فضای مجازی به هم می‌زند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که این پول‌ها اموال نادرستی است، گفت: ما دو سال است که برای مقابله با این کلاهبرداری‌ها، اقداماتی انجام دادیم، #۸۰۰* راه انداختیم، پرونده قضایی تشکیل دادیم برای شرکتی که دستکاری کرده و مردم را الزاما عضو کرده بود. دامنه کسانی که عضو این خدمات ناخواسته می‌شوند هم بسیار گسترده است. دامنه کسانی که عضو این خدمات ناخواسته می‌شوند هم بسیار گسترده است و از پیرزن ۷۰ ساله تا معاون سابق وزیر ارتباطات را شامل می‌شود که قبض ۹۰ هزار تومانی برایش آمده و تصور می‌کرد که قبض گوشی‌اش است.

اوادامه داد: پنج شرکت را در این زمینه شناسایی کردیم که اعلام کردند یک شرکت پشت همه اینهاست که البته ما از پرونده‌های قضایی اطلاعی نداریم، اما در نهایت ما هم در یک پرونده ۳۳ میلیارد کلاهبرداری که انجام شده بود را به مردم برگرداندیم.

وی افزود: یک پرنده دیگر مربوط به ۱۰۰۰ اپلیکیشن بود که با ورود پلیس فتا متوجه شدیم ۳۰۰ تا از این اپلیکیشن‌ها مربوط به مسایل غیراخلاقی است؛ این‌ها کسانی هستند که فضای مجازی را برای کسب‌وکار‌ها و فعالان سالم فضای مجازی ناامن می‌کنند و دل متدینین و علما را به درد می‌آورند و دوقطبی ناسالم در کشور ایجاد می‌کنند که فضای مجازی سالم است یا ناسالم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که در آینده می‌بینیم که پشت این فضا چیست، گفت: این مساله ما را واداشت که به این موضوع ورود کنیم، اما با کسب‌وکار‌های حلال کاری نداریم؛ چون در آن صورت دو سال پیش تصمیم یک‌شبه می‌گرفتیم؛ البته عده‌ای هم منافعشان به خطر افتاده که زور هم دارند و شروع می‌کنند به تیتر روزنامه زدن و مطلب نوشتن که وزیر ارتباطات می‌خواهد یک‌شبه ۳۰هزار شغل را تعطیل کند.

آذری جهرمی ادامه داد: تا دیروز که ما آمار اشتغال می‌دادیم، می‌گفتند این آمار اشتباه است، امروز مدعی می‌شوند که فقط در بخش قمار ۳۰ هزار نفر شاغل هستند؛ از کسانی که چنین تیتر‌ها و مطالبی را تهیه می‌کنند می‌خواهیم که آبروی خودشان را نبرند، اجازه بدهند این روند طی شود، ما هم با طمانینه پیش می‌رویم و اصراری برای این‌که کار شتاب‌زده انجام دهیم، نداریم. ما با مشورت گرفتن از صاحب‌نظران این عرصه و مشاهده بازار عمل می‌کنیم؛ البته در خصوص حق‌الناس هیچ فروگذاری نمی‌کنیم.

آذری جهرمی همچنین در پایان از پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر صدق یا کذب بودن رفع فیلتر تلگرام سرباز زد.

انتهای پیام/

به دنبال آن هستیم تا تنها وظایف رگولاتوری را انجام دهیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار