آذری جهرمی با اشاره به وجود بستر لازم برای هوشمندسازی شهرها در کشور گفت: اگر قرار باشد هوشمندسازی برای بخشی از کارتلها باشد، همه میتوانند آن را انجام دهند.
وی با بیان اینکه مردم مالیات میدهند تا شرایط زندگی آنها در شهر بهبود یابد، افزود: باید بدانیم مردم مالیات نمیدهند که برای آنها پروژه افتتاح کنیم.
آذری جهرمی گفت: مشکلات شهرنشینی با افزایش جمعیت بیشتر میشود، لذا باید بدانید مشکلات شهری مانند ترافیک و پسماند مواردی هستند که مردم در کلانشهرها با آنها دست و پنجه نرم میکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: راه حل هوشمندسازی شهری شعار و دکور برای مسئولان نیست، زیرا ما شاهد هستیم در برخی از شهرها که مشکل هوشمندسازی در آنها وجود ندارد، به صورت تزئینی و دکوری صحبت از هوشمند سازی میکنند.
وی افزود: بدون هوشمندسازی کلانشهرهایی مانند تهران، مشهد، تبریز و اصفهان را نمیتوان اداره کرد و اگر شهرداری ما با اطلاعات مسیر حرکت شهروندان و خودروها را در روز نتواند درک و برای آن برنامه ریزی کند، این مدیریت کور است.
آذری جهرمی گفت: ابزارهای لازم برای هوشمندسازی امروز در دسترس هستند و تکنولوژیهای موجود میتوانند اطلاعات را تحلیل کنند.
وی ادامه داد: خروجی تمام این اقدامات باید بهبود شرایط زندگی مردم را رقم زند و اگر پروژهای احداث میکنیم که روی زندگی مردم نقش ندارد، به معنای هدر دادن مالیات و وقت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران افزود: هوشمندسازی بستر ورود شرکتها برای مدیریت و توسعه شهرهاست و نباید داستان ارزش افزوده در خدمات شهری تکرار شود و نباید دست آن (ارزش افزوده) در جیب مردم برود.
آذری جهرمی گفت: نباید انحصار ایجاد شود و ارزش افزوده واقعی این است دادهها را باز بگذاریم تا رقابت ایجاد شود و بدانیم اگر دادهای در اختیار گروهی خاص قرار گیرد، فساد ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: پیگیری طرح ایران هوشمند در وزارت ارتباطات
وی ادامه داد: اگر آزادسازی داده انجام نشود، نتیجهای ملموس برای مردم نخواهد داشت و توجه به نقش هوشمندسازی در خدمات رسانی به مردم کلیدیترین شعار است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران افزود: اگر قرار باشد هوشمندسازی برای بخشی از کارتلها باشد، هنر نمیخواهد و همه میتوانند آن را انجام دهند.
آذری جهرمی گفت: خشت طلایی میتواند موجب رقابت بین نهادها برای خدمت رسانی به مردم شود و این گامی مهم در خدمت رسانی است.
چهارمین دوره جایزه بینالمللی خشت طلایی تهران با شعار ایجاد «شهرهایی هوشمند، تابآور و زیست پذیر برای همه» به مناسبت روز جهانی شهرها، با همکاری سازمانهای تخصصی بینالمللی همچون برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد، متروپلیس یا انجمن کلانشهرهای مهم جهان، انجمن طراحان و برنامهریزان شهری و منطقهای یا ISOCARP و مجمع شهرداران آسیایی AMF برگزار شد.
در این رویداد نزدیک به ۲۰۰ پروژه و تجربه شهری از داخل کشور و بیش از ۳۰۰ پروژه و تجربه از سایر شهرهای جهان مشارکت داشتند که بیشتر آنها در حوزه معماری، شهرسازی، میراث فرهنگی و بازآفرینی شهری است.
انتهای پیام/