او افزود: مخلوط الکل و نوشیدنیهای انرژیزا هر ساله با نامهای متفاوت در مغازهها بین جوانان عرضه میشود اما افراد از عوارض مرگبار و مسمومیتهای الکل خبردار نیستند.
متخصص تغذیه در راستای مصرف بیش از حد جوانان از نوشیدنیهای انرژیزا، گفت: عمدتاً این نوشیدنیها حاوی قند، کافئین، آب، ویتامینها، مواد معدنی و محرکهایی نظیر تائورین، جینسینگ و گوارانا هستند و برخی از آنها حاوی تقریباً ۱۲ برابر کافئین حتی بیشتر از قهوه هستند.
این در حالیست که با مصرف طولانی مدت این نوشیدنی میتوانیم شاهد افزایش فشار خون، افزایش وزن و مشکلات خواب و همچنین بیماریهایی از جمله دیابت، آسیب کلیه، پوسیدگی دندان و همچنین مشکلات روانی در میان جوانان جامعه باشیم.
بیشتر بخوانید: این خوراکیها تأثیر عجیبی بر روان شما دارند!
فرشادی در ادامه تصریح کرد: کافئین مادهای محرک است که ضربان قلب و فشار خون را بالا میبرد و اگر بیش از ۲۰۰ گرم مصرف شود موجب بیخوابی، عصبانیت، سردرد و حالت تهوع میشود لذا افراد باید در مصرف برخی خوراکیها که هیچ ذهنیتی راجع به آنها ندارند دست نگه دارند یا کمتر استفاده کنند.
او در پایان اشاره کرد: گروه هدف این نوشابهها گروه سنی ۱۵ تا ۳۰ سال است و آثار بیش از اندازه و درازمدت آن بدرفتاری، اظطراب و خودآزاری است.
انتهای پیام/