زهرا عبداللهی رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از میزان مصرف شیر و لبنیات در بین مردم ایران وجود ندارد، اما بر اساس مطالعات سبد غذایی و صنایع غذایی کشور میزان متوسط سرانه مصرف شیر و لبنیات مردم پایینتر از مقدار توصیه شده سبد غذایی است.
وی ادامه داد: متأسفانه قبل از افزایش قیمت لبنیات و به خصوص شیر، مردم روزانه ۱۹۰ گرم شیر و لبنیات مصرف میکردند و این در حالیست که توصیه سازمانهای ذیربط این است که باید هر فرد ایرانی حداقل ۲۵۰ گرم لبنیات مصرف کند و این بدان معنی است که مردم ایران روزی ۶۰ گرم کمتر از حداقل توصیه شده لبنیات و شیر مصرف میکنند و همین مسئله باعث بروز مشکلات مختلفی مثل پوکی استخوان و شکستگیهای بی مورد ناشی از کمبود کلسیم و مصرف کم شیر و لبنیات در افراد ایجاد میشود.
رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت تأکید کرد: بعد از افزایش مصرف شیر مطالعات سطح بازار نشان میدهد که مصرف لبنیات و شیر در سبد غذایی مردم به خصوص دهکهای پایین جامعه کم رنگ شده و به لحاظ سلامتی مشکلاتی را برای این افراد ایجاد میکند.
عبداللهی بیان کرد: تحقیقات نشان میدهد که کلسیم برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نقش مؤثری دارد و افرادی که لبنیات بیشتری مصرف میکنند کمتر دچار بیماریهای فشار خون و قلبی و عروقی میشوند.
وی با اشاره به اینکه شیر و لبنیات به عنوان یکی از گروههای غذایی افراد باید محسوب شود، ادامه داد: مردم باید روزانه ۲ تا ۳ واحد شیر یا لبنیات مصرف کنند و امروزه متأسفانه با افزایش قیمت شیر و لبنیات نه تنها مردم آسیب پذیر بلکه مصرف این مواد غذایی مفید در بین خانوادههای سطح بالای جامعه به دلیل نبود فرهنگ مصرف شیر و لبنیات کاهش پیدا کرده است و این ماده غذایی مفید در سفرههای غذایی مردم کمرنگ شده است.
رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت وزارت بهداشت افزود: یکی از مشکلات امروز مردم به خصوص دهکهای بالا نبود فرهنگ و سواد تغذیهای است و ما باید بر روی آموزش و فرهنگ سازی در جهت مصرف شیر اقدامات بیشتری را انجام دهیم تا افراد به جای خریدن نوشابههای گازدار مصرف دوغ یا شیر را جزء برنامه غذایی خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات سطح بازار میزان خرید لبنیات و شیر به اندازه ۳۶درصد نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: متوسط سرانه مصرف شیر و لبنیات در دنیا سالیانه ۱۶۵ کیلوگرم و در کشورهای غربی ۳۰۰ کیلوگرم است و این در حالیست که مردم ایران سالیانه بین ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم شیر مصرف میکنند.
عبداللهی اضافه کرد: وزارت بهداشت از طریق دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کار آموزش و فرهنگ سازی را برای ترویج مصرف شیر در دستور کار خود قرار داده است و آموزشهای خوبی جهت ارتقای فرهنگ مصرف لبنیات به مراقبان و کارشناسان سلامت داده شده است تا آنها افراد را به صورت فردی یا گروهی در راستای ارتقای سواد تغذیه آموزش دهند.
رئیس دفتر تغذیه و بهبود سلامت گفت: برنامه شیر مدرسه که در مدارس اجرا میشود با هدف ترویج مصرف لبنیات و شیر در بین دانش آموزان است و وزارت بهداشت در راستای حمایت از مردم کارگروه امنیت غذایی و تغذیه را در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل و راههای افزایش مصرف لبنیات و شیر را بررسی میکند.
وی گفت: کنترل قیمت شیر از وظایف وزارت بهداشت نیست و سیاستهای کنترل قیمت باید طوری باشد که مردم شیر و لبنیات را در حد متوسط و توصیه شده سواد مصرف را داشته باشند.
انتهای پیام/