سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد؛

اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت/۳۰ محصول در فارس نشان سلامت دریافت کرده اند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شعار ملی روز جهانی غذا، اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجواد خشنود معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: حوزه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در سال ۹۷ پس از دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه دوم کشور را کسب کرد، البته در حوزه غذا، تقریبا هر ساله رتبه نخست کشور به دانشگاه علوم پزشکی شیراز اختصاص دارد.

او با گرامیداشت شانزدهم اکتبر روز جهانی غذا، شعار امسال سازمان جهانی غذا را «اقدامات ما، آینده ما را می‌سازد، برنامه غذایی سلامت بخش برای دنیای عاری از گرسنگی» اعلام کرد و گفت: در سطح ملی نیز شعار این روز با عنوان «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» تعریف شده است.

خشنود با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: ۸۹۲ واحد صنایع غذایی و تولید موادغذایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که در ۱۸ ماه گذشته بیش از ۶ هزار نمونه برداری از این واحد‌ها در سطح تولید انجام شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه به انجام بیش از ۷ هزار بازرسی از واحد‌های زیر پوشش دانشگاه در بخش نشان ایمنی، صدور پروانه بهره‌برداری و پروانه ساخت اشاره کرد و از ارایه نشان ایمنی سلامت برای ۳۰ محصول غذایی در استان فارس، خبر داد.

دکتر خشنود ادامه داد: تاکنون بیش از سه هزار پروانه ساخت برای واحد‌های صنعتی تولیدکننده موادغذایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، صادر شده است.

او با اشاره به شش هزار نمونه برداری از فرآورده‌های غذایی واحد‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: در ۵ درصد از نمونه برداری ها، محصولات غیرقابل مصرف شناسایی شده و از ارایه آن‌ها در بازار و سطح عرضه، جلوگیری شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست، گفت: حیطه وظایف دانشگاه در معاونت غذا و دارو، نظارت بر صنعت غذا است و متناسب با شرح وظایف، بازدید، نمونه برداری و آزمایش محصولات صنایع غذایی انجام می‌شود و در صورت عدم انطباق با استاندارد‌ها و غیرقابل مصرف بودن محصولات غذایی، آن‌ها را معدوم سازی کرده و خطوط تولید با مجوز دادستانی تعطیل می‌شود.

محمدمهدی رزمجو با اشاره به ارایه دو نشان سلامت با نام‌های «نشان سیب» و «نشان ایمنی» از سوی وزارت بهداشت به موادغذایی، بیان کرد: تعداد محصولاتی که در کشور نشان ایمنی دریافت می‌کنند، محدود است و حدود ۲۲۰ محصول در کشور نشان ایمنی دریافت کرده اند که ۳۰ محصول مربوط به استان فارس است.

او افزود: ویژگی محصولاتی که نشان ایمنی دریافت می‌کنند، این است که یا یک خاصیت سلامت بخش دارند و یا از یک تهدید جلوگیری می‌کنند؛ محصولات پروبیوتیک اگر شرایط لازم را داشته باشند، نشان ایمنی دریافت می‌کنند و توصیه می‌شود که محصولاتی را انتخاب کنیم که دارای نشان ایمنی است.

انتهای پیام/چ

صحبت های معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی غذا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.