سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه طور می‌توانیم تهیه غذای خانگی راه اندازی کنیم؟ / شغلی برای زنان خانه دار

این روز‌ها سفارش غذا از بیرون بسیار رایج شده است و علاوه بر رستوران‌ها و آشپزخانه ها، عده‌ای نیز سعی می‌کنند با تهیه غذا در منزل به این نیاز بازار پاسخ دهند. تهیه غذای خانگی شاید بسیار آسان به نظر برسد، اما وقتی وارد این کار می‌شوید خواهید دید که طبق تصور خیلی هم آسان نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، هر فردی با هر موقعیت یا هر میزان سواد و تجربه کاری می‌تواند قدم دراین راه بگذارد. از آنجا کـه شروع هر کاری بـه برنامه‌ریزی، تعیین چشم انداز، دانش، مهارت و تجربه نیاز دارد، باید بدانید کـه برخلاف ظاهر امر، تهیه غذا، پیدا کردن مشتری ثابت و وفادار و دوام آوردن در بازار رقابتی خیلی هم راحت نیست. برای راه‌اندازی این کسب‌وکار خانگی باید همه‌ی جوانب را درنظر بگیرید و بـه چم‌وخم کار آشنا شوید.
 


تهیه غذای خانگی


هدف خودرا مشخص کنید، در نخستین قدم باید مشخص کنید کـه هدفتان از راه‌اندازی تهیه غذا چیست؟ آیا مغازه دارید و می‌خواهید از مشتری‌ها در همان‌جا پذیرایی کنید؟ آیا می‌خواهید در گوشه‌ای از خانه غذا تهیه کرده و برای مشتری‌ها ارسال کنید؟ آیا می‌خواهید چند نوع غذای محدود برای ارائه بـه سازمان‌ها، شرکت‌ها یا محیط‌های اداری تهیه کنید؟
آیا درنظر دارید با تبلیغات از همه‌ی جای شهر مشتری داشته باشید و غذا‌های متنوعی در منوی پیشنهادی‌تان وجوددارد؟ فینگر فود، غذای سنتی، غذای فرنگی، غذای مخصوص گیاهخوار‌ها مشخص کنید چـه نوع غذایی مدنظرتان اسـت؛ و سوالاتی دیگری از این دست کـه باید در نخستین قدم بـه همه‌ی آن‌ها پاسخ دهید.

 


آشپزخانه خانگی و ارسال غذا به بیرون

 


اگر می‌خواهید فقط در حد یک تحویل غذای ساده عمل کنید و تنها غذا رابه دست مشتریانتان برسانید آشپزخانه خانه خودتان برای شروع کار کافیست و بهتر اسـت بـه فکر بسته بندی محصولاتتان باشید. معمولا بسته بندی‌های جذابتر مشتریان بیشتری هم با خود می‌آورند.
تهیه غذای خانگی در کمترین حالت بـه دو نفر نیاز دارد. یک نفر کـه کار تولید غذا را انجام دهد و شخص دیگری کـه غذا رابه دست مشتری برساند. اگر می‌خواهید تحویل هم داشته باشید باید بـه فکر یک پیک موتوری هم باشید. حواس تان باشد هرچه حجم کار را بالا ببرید افراد بیشتری را لازم دارید. بطور معمول ۵ نوع غذا از یک آشپز بر می‌آید و به همین نسبت باید آشپز اضافه کنید.


هزینه مواد اولیه

 

تقریباً همه‌ی افرادی کـه در زمینه تهیه غذای خانگی مشغول فعالیت هستند، اعتقاد دارند برای هر پرس غذا باید بطور دقیق مقدار مواد غذایی را مشخص کرد.
 



نام تجاری مناسب انتخاب کنید

انتخاب اسم مناسب و جذاب برای هر برند تجاری یکی از عوامل مهم موفقیت آن‌ها بشمار میرود. باید نامی انتخاب کنید کـه حوزه کاری شـما را نشان دهد ودر عین حال ساده و خاص باشد تا در ذهن مشتری بماند.


تبلیغات کنید

 

بـه این فکر کنید چـه شرکت‌ها و اداره‌هایی در نزدیکی محل مورد نظر شـما فعالیت میکنند و شـما می‌توانید بـه آن‌ها برای وعده ناهار کمک کنید. برای همین بهتر اسـت تراکت تولید کنید و بـه دست کارمندانشان برسانید. می‌توانید تعدادی از برگه‌های تبلیغ را هم بـه سوپرمارکت‌های همان حوالی بفرستید تا هنگام خرید افراد بـه دستشان برسانند.
در شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام تبلیغ کنید. از منوی غذا‌های روزانه گرفته تا عکس غذا‌ها را دراین شبکه‌ها قرار دهید تا مخاطب با دیدن عکس و قیمت‌ها برای سفارش غذا تشویق شود.


نظم و احترام بـه مشتری را سرلوحه کار خود قرار دهید


علاوه بر کیفیت عالی غذا و استفاده از مواد اولیه تازه و بـه روز، برای مشتری بسیار مهم اسـت کـه سفارش گیرنده یا پیکی کـه غذا را تحویل می‌دهد، بسیار مودب و خوش اخلاق باشد و غذا کاملا گرم و سر وقت بـه دست او برسد. هرگونه بد رفتاری یا تاخیری میتواند یکی از مشتریان شـما را بپراند.



مشکلات این شغل و نحوه پیش گیری از آنها


یکی از بزرگ‌ترین خطرات این کسب و کار این اسـت کـه غذا باید با توجه بـه خواست و ذائقه مشتریان طبخ شود تا رضایت آن‌ها را جلب کند از طرفی باید قیمت غذا‌ها بـه نحوی باشد کـه قشر متوسط جامعه توانایی پرداخت پول آنرا داشته باشد تا مشتری دائم آشپزخانه شوند.

اما یکی از مشکلات دیگر این اسـت کـه تهیه کنندگان غذا بـه محض پیدا کردن جایگاه مناسب در بازار، سعی میکنند با کم کردن کیفیت، سود دانسته باشد، ولی در مورد این محصول نکته قابل تامل آن اسـت کـه اگر کیفیت غذا پایین بیاید بلافاصله، آشپزخانه، مشتری‌های خودرا از دست می‌دهد کـه دراین صورت بـه شدت ضرر خواهد کرد.

پس باید همیشه کیفیت غذا در الویت قرار داشته باشد حتی در مواقعی کـه تورم و مسلما قیمت مواد غذایی بالا می‌رود. البته می‌توان با بالا بردن اندک قیمت غذا این مشکل را حل کرد، چون مشتری ترجیح می‌دهد قیمت بالاتری پرداخت کند، اما همان کیفیت سابق و یا حتی کیفیت بالاتر را تجربه کند.

 


چـه غذا‌هایی درست کنید؟

 


بطور معمول در تهیه غذا‌های خانگی و بسته بندی شده، کشک بادمجان، میرزا قاسمی، کتلت، کوکوی سیب زمینی، کوکو سبزی، کوفته، دلمه اسـت. غذا‌های خورشتی کمتر دراین قسمت قرار می‌گیرند، اما همان گونه طرفداران خودشان را دارند. می‌توانید از چند چاشنی متنوع مانند سالاد، ترشی، ماست و سبزی خوردن با قیمت مناسب نیز برای جذابتر شدن منو استفاده کنید.





چـه طور غذا درست کنید؟


هرچه دور ریز غذاهایتان کمتر باشد. بـه نفع شماست. پس بدانید روز اول کسی شـما را نمی‌شناسد پس باید با تعداد غذا‌های کمتری شروع کنید و آرام آرام کار را گسترش بدهید.

پس بنظر می‌رسد روزی ۳۰ تا ۵۰ غذا برای روز‌های اول منطقی‌تر بنظر برسد. غذا‌ها باید از شب قبل آماده و یا حتی نیم پز شوند تا روز بعد روند تولید سریع‌تر و بی دردسر‌تر انجام شود.
 
 
 

رازهای یک شغل خوشمزه

 
 
انتهای پیام//م.م
برچسب ها: اشتغال ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.