حیدری با بیان اینکه مطالبات همه کشاورزان در کشور پرداخت شده است افزود:با وجود مشکلات و تحریمها شرکت، همه گندم مازاد بر نیاز کشاورزان کشور را که درسیلوهای دولتی و مراکز خرید جمع آوری شده بود خریداری کرد.
او با اشاره به اینکه تاکنون هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است اضافه کرد: تا پایان شهریور ماه ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بابت خرید گندم به کشاورزان کشور پرداخت شده است.
معاون برنامه ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به خبر تولید حدود ۱۳ میلیون تن گندم در کشور ادامه داد: در رابطه با این آمار نمیتوانیم نظری بدهیم، اما طبق سامانه جامع پهنه بندی دادههای جهاد کشاورزی این رقم پیش بینی شده است.
حیدری گفت: در این سامانه پیشبینی شده بود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم به مراکز دولتی و سیلوها تحویل داده شود که تاکنون ۸ میلیون تن گندم در این مراکز خریداری شده است.
او با اشاره به اختلاف دو میلیون و پانصد هزار تنی آمار فوق ادامه داد: ذخیره بخشی از محصول تولید شده برای مصرف کشاورزان و نیز بذر مورد نیاز کشت سال زراعی از دلایل این اختلاف آمار ذکر میشود.
حیدری با بیان اینکه هزار و ۴۰۰ مرکز خرید گندم در کشور وجود دارد بیان داشت: مراکز خرید نسبت به سال قبل افزایش داده شد، حتی تا پایان مهرماه به کشاورزان برای تحویل محصول مهلت داده شده است.
او به احتمال قاچاق گندم اشاره کرد و گفت: گندم کالایی نیست که بتوان آن را به راحتی قاچاق کرد، تولیدات پاسخگوی نیازهای کشور هستند و حدود ۵ سالی است که واردات گندم نداریم و در این زمینه خودکفا هستیم.
معاون برنامه ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی خرید گندم در کهگیلویه و بویراحمد نیز افزود: سطح زیر کشت محصولات زراعی در این استان صد هزار هکتار است که بر اساس اعلام آمار جهاد کشاورزی باید ۲۸۰ هزار تن محصول تولید میشد، ولی آنچه به مراکز خرید تحویل شده ۶۵ هزار تن بود.
حیدری اضافه کرد: ۵۴ هزار کشاورز این استان در سامانه جامع پهنه بندی دادههای جهاد کشاورزی ثبتنام شده اند و حدود ۶۶ هزار نفر به مراکز دولتی و سیلوها، گندم تولیدی خود را تحویل و همه مطالبات خود را دریافت کردند.
او همچنین با اشاره به اینکه ۳ کارخانه آرد در کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند گفت: این کارخانهها به لحاظ تکنولوژی به روز و ظرفیت تولید آرد آنها حدود ۲۸۰ هزار تن است.
معاون برنامه ریزی شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه آرد تولید شده در این استان استانداردهای لازم را دارد اضافه کرد: مصرف آرد استان ۹۰ هزار تن است که ۲۰ درصد آن ضایعات محسوب میشود.
حیدری همچنین با اشاره به کیفیت آرد استان گفت: بنابر اعلام پژوهشکده غلات که دستگاه نظارتی سازمان غله است تاکنون گزارشی از بی کیفیتی آرد کارخانههای این استان ارائه نشده و استانداردهای لازم را دارد و اگر به لحاظ نگهداری مشکلی وجود دارد باید سازمان بهداشت و دستگاههای نظارتی استان پیگیر و پاسخگو باشند.
او بیان داشت: اعتباراتی برای تجهیز مراکز خرید و تجهیز ساختمانهای اداره غله این استان تخصیص داده شده است.
انتهای پیام/غ