سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نیرو:

صنعت آب و برق در رکود نیست/وزارت نیرو برای مدیرت مصرف آب برنامه‌ مدونی دارد

اردکانیان گفت:صنعت آب و برق کشور دچار رکود نیست و بخش انرژی امسال یکی از بهترین سال‌های خود را پشت‌سر می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و فاضلاب گفت:برگزای این نمایشگاه با توجه به شرایط فعلی ناشی از تحریم‌ها فرصت خوبی برای استفاده هرچه بهتر صنایع داخلی می‌شود.

او ادامه داد: آنچه که امروز در بازدید از غرفه‌ها دیدم تاکید غرفه داران بر توجه بیشتر مصرف کنندگان به صنایع داخلی و نوآوری‌های صورت گرفته است.

وزیر نیرو تصریح کرد: باتوجه به روند گسترش صنایع آب و فاضلاب شهری و روستایی باید اتکا به تولیدات داخلی داشته باشیم و در این حوزه خوشبختانه محصولات ما قابل رقابت با سایر کشور‌های دیگر است.


بیشتر بخوانید:افت سطح آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه/انسداد ۸ حلقه چاه غیرمجاز طی هفته گذشته در تهران


اردکانیان با اشاره به سوالی مبنی بر اینکه آیا صنعت برق و آب کشور در رکود است گفت: به هیچ وجه موافق این نیستم که صنعت آب و برق دچار رکود است.

او افزود: خوشبختانه یکی از بهترین سال‌ها در تولید انرژی را پشت‌سر گذاشتیم و امسال رکورد تولید انرژی به میزان ۳۸۰۰ مگاوات زده شد و توانستیم رکورد مدیریت مصرف در اوج بار را به میزان ۳۷۰۰ مگاوات کاهش دهیم.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه امسال رکورد صادرات انرژی نیز زده شد ادامه داد: بیش از هر سال دیگری توانستیم صادرات انرژی داشته باشیم پس با چنین فرضی پاسخ دادن به آن سؤال کار راحتی نیست، اما در یک فرصت مناسب حتماً به آن پاسخ خواهم داد.

اردکانیان در پاسخ به  سوال خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه برخی پیمانکاران درصدد وارد کردن تکنولوژی هستند، اما بیش از ۸ ماه است که با این کار پول‌های آن‌ها را برای انتقال گرفته‌اند و عنوان می‌کنند که ما پول شما را از طریق صرافی‌ها انتقال خواهیم داد، اما باز هم پول را نمی‌دهند، آیا برای حل این گونه مشکلات و حتی مشکل خرید داخلی توسط شرکت‌های دولتی که جنس‌های خود را از خارج وارد می‌کنند فکری شده است؟ توضیح داد: به بنده نیز مواردی منتقل شده به طوری که در ارتباط با وارد کردن برخی قالب‌های مربوط به سیستم‌های جمع‌آوری فاضلاب این موضوع مطرح شد، این مشکلات عمدتاً به مسائل تحریمی باز می‌گردد.

وزیر نیرو ادامه داد: وزارت نیرو کارگروهی از مدت‌ها قبل تشکیل داد که به طور موردی این موضوع را دنبال خواهد کرد و امیدواریم با کمک همکاران خود در بانک مرکزی راه‌حلی پیدا کنیم و مخصوصاً در مواردی که تولیدکنندگان ما برای برخی تجهیزات ضروری مورد نیاز منابع مالی هم تأمین کردند و پول آن‌ها در اختیار بانک است حتماً پیگیری خواهیم کرد.

اردکانیان در ادامه با اشاره به اینکه آیا برنامه مدونی برای مدیریت مصرف و کاهش تنش آبی در نظر گرفته‌اید یا خیر؟ گفت: تحقق کاهش و به صفر رساندن تعداد شهر‌های دارای تنش آبی هدف بزرگی است که تحقق آن تا سال ۱۴۰۰ نیازمند تأمین منابع مالی است.

او در ادامه از افتتاح یک طرح بزرگ در هر هفته در استان‌های مختلف کشور توسط وزارت نیرو خبر داد و افزود: در این راستا بیش از ۲۲۰ طرح بزرگ تامین آب، آبرسانی شهری، تصفیه خانه آب و فاضلاب، آبرسانی روستایی، نیروگاه‌های تولید برق و ... در همه استان‌های کشور به مرحله بهره برداری خواهد رسید و مردم شاهد خواهند بود که وزارت نیرو به سهم خود از شرایط تحریمی حسن استفاده را کرده است.

اردکانیان با تاکید بر اینکه شرایط تحریم شرایط سختی است، اظهار کرد: با این حال وزارت نیرو سعی کرده است هیچ گونه وقفه‌ای در چرخه تولید کشور از طیف تامین آب و انرژی ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۵۰ هزار مگاوات ساعت انرژی بیشتری نسبت به سال قبلش به بخش صنعت عرضه شد گفت: در سالی که رونق تولید نام دارد دو محصول مهم زیرساختی کشور یعنی آب و انرژی نقش مهمی را در توسعه کشور ایفا کردند.

اردکانیان افزود: وزارت نیرو قصد دارد مصرف صحیح را به عنوان یک اصل اخلاقی در جامعه نهادینه کند. پایداری توسعه در کشور و تاب‌آوری جامعه بیش از هر چیز وابسته به پایبندی به اخلاقیات بوده و یکی از مهم‌ترین بحث‌ها اخلاق مصرف محسوب است.

او با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای مدیرت مصرف آب برنامه‌ای دارد، گفت: جزئیات آن همین روز‌ها اعلام می‌شود، اما کلیات آن این است که بتوانیم در افق ۱۴۰۰ یعنی در پایان دولت دوازدهم شهری تحت تنش آبی نداشته باشیم.

وزیر نیرو ادامه داد: این هدف بزرگی است که تحقق آن به تامین منابع مالی هم وابسته است. اما جدا از مسئله منابع مالی سعی می‌کنیم بقیه نیازمندی‌ها را محقق کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.