سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کانون‌های ریزگرد خوزستان به زیر کشت محصولات زراعی می‌روند

استاندار خوزستان گفت: در کانون‌های ریزگرد استان، کست محصولات زارعی انجام می‌شود.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان امروز، جمعه ۵ مهرماه در حاشیه بازدید عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از کارخانه خمیرمایه و الکل رازی در جمع خبرنگاران گفت: در شمال خوزستان در حال حاضر EC خروجی آب مزارع کشاورزی حدود ۳ هزار میکروموس است و از این رو برای استفاده بهینه از آب، در حال بازچرخانی این آب و استفاده مجدد آن در مزارع هستیم. این EC خروجی در زمین‌های جنوب خوزستان حدود ۶ هزار میکروموس است.

او درخصوص انجام کشت محصولات زارعی در کانون‌های ریزگرد بیان کرد: بحث شورورزی مساله‌ای است که با توجه به بالا بودن EC آب از حدود یک سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و در این زمینه به دنبال کشت‌هایی هستیم که با چنین آبی سازگار هستند. این کار به صورت پایلوت با کشت پنبه، گندم، جو و دیگر محصولات انجام شده است.

شریعتی اظهار داشت: برای کشت‌هایی که عملیات آن‌ها جواب داده و خوب بوده است، بنا داریم تا در ۳۰ هزار هکتار از اراضی که کانون‌های ریزگرد استان هستند، توسط شرکت توسعه نیشکر کار کشت این محصولات انجام بگیرد و سپس به تدریج در کانون‌های ریزگرد عملیات کشت به صورت شورورزی انجام بگیرد و این کانون‌ها به محلی برای کشت محصولات تبدیل شوند.

کاهش شوری آب تالاب ناصری

استاندار خوزستان افزود: اکنون به علت ماندگاری آب و تبخیر در تالاب ناصری، شوری آب بالا است، اما زمانی که سیفون وجود داشته باشد که آب را از این تالاب که پساب نیشکر وارد آن می‌شود، هدایت کند، شوری آب تالاب کاهش می‌یابد.

نماینده عالی دولت در استان خوزستان اذعان داشت: مساله‌ای دیگر در بحث این تالاب و ورود آب آن به درون دریا این است که در صنعت نیشکر از سموم و مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود و از این رو جای نگرانی برای ورود آب این تالاب که پساب نیشکر وارد آن می‌شود، به دریا وجود ندارد.

او تصریح کرد: مبارزه با آفات و بیماری‌ها در مجموعه کشت و صنعت‌های نیشکری عمدتا به صورت بیولوژیک انجام می‌شود و در این زمینه با توجه به وجود آزمایشگاه‌ها و اقداماتی که در این خصوص انجام می‌گیرد، ورود پساب این مزارع نیشکر به درون تالاب و سپس به دریا مساله‌ای نگران کننده نیست.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.