به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،مرتضی بشیری مدیر موسسه قرآنی بینه با اشاره به برگزاری چهل و دومین مسابقات ملی قرآن کریم و لزوم برنامهریزی قبلی از سوی مسئولان برای بهره برداری بهتر از میزبانی مسابقات قرآن در اصفهان، اظهار داشت: باید اطلاع رسانی وسیعی انجام شود تا جامعه قرآنی اصفهان از کم و کیف مسابقات اطلاع پیدا کنند.
او افزود: همچنین آموزش از اصول برگزاری مسابقات قرآن کریم است و اگر مسابقاتی برگزار شود و پشتوانه آموزشی نداشته باشد، اتفاق خاصی نمیافتد و تنها برخی افراد که توانمندیهایی دارند رتبههایی را به دست میآورند، در حالی که اگر به آموزش و پایهها توجه کنیم به طور قطع در بخش بزرگسالان نیز میتوانیم موفقتر عمل کنیم.
مدیر موسسه قرآنی بینه با بیان اینکه توسعه آموزشها در حوزه قرآن ضروری است، گفت: باید برای این امر سرفصلهای مورد نیاز تعریف شود، در زمینه تربیت و آموزش قرآنی به ویژه برای کودکان و نوجوانان صحبتهای زیادی شده، اما، چون سرفصلهای آموزشی درست طراحی نشده و کاربردی نیست فردی که در مقطع متوسطه یا دانشگاه به سر میبرد، نمیتواند قرآن بخواند.
او تصریح کرد: البته چندسالی است که آموزشهایی را وارد سیستم آموزش و پرورش کردهاند که آن هم درست طراحی و استفاده نمیشود، اما به هر حال اصل این مسئله به سیستم آموزشی که همان آموزش و پرورش و دانشگاهها است، برمیگردد و اگر این بخش درست شود در قسمت آموزشهای عمومی مشکلات به حداقل میرسد.
بشیری ادامه داد: از این نقطه به بعد است که نقش موسسات آموزش قرآن در موضوعات تخصصی تعریف و پررنگ میشود تا اقدام به کارهای تخصصی و نخبه پروری کنند.
او با اشاره به نقش محافل قرآنی در ارتقای جایگاه قرآن، اظهار داشت: به هر حال ما جایگاههایی را نیاز داریم که مردم بیایند و قرآن را استماع کنند و برنامههای نخبههای قرآنی را از نزدیک ببینند و علاوه بر آن افراد توانمند بتوانند در چنین بسترهایی هنر و توانمندیهای خود را به معرض نمایش بگذارند.
مدیر موسسه قرآنی بینه افزود: در حال حاضر محافل قرآنی به ویژه در شهرستانها داریم که بسیار با قدرت و پررونق برگزار میشود و وقتی انسان به آن مناطق میرود میبینید همه از مسئولان رده بالا تا مسئولان رده پایین به میدان میآیند و کار میکنند و مردم را هم تشویق میکنند و محفل خوبی برگزار میشود.
او خاطرنشان کرد: ضعف محافل قرآنی در بعضی از مناطق ناشی از کم کاری برخی از مسئولان است و اگر برنامهریزی و سرمایهگذاری شود محافل رونق بهتری میگیرد و مردم نیز به طور قطع استقبال میکنند.
بشیری با بیان اینکه مقایسه مسابقات قرآن در ایران با کشورهای دیگر اشتباه است، گفت: وجود مسابقات برای کشورما نیاز است و اگر مسابقات نباشد انگیزه برای رشد افراد کمرنگ میشود، اما متأسفانه مسئلهای که مشاهده میشود این است که به جای آن که مسابقات مردم را درگیر کند و در محافل عمومی اجرا شود، مرتب کوچکتر و جنبه خصوصیتر یافته است.
او ادامه داد: باید فضا و بستری فراهم کنیم که مردم درگیر مسابقات شوند و حضور مستقیم و فیزیکی در مسابقات قرآن کریم داشته باشند و آن زمان است که وضعیت قرآنی و رشد قرآن روز به روز بهتر میشود.
چهل و دومین مسابقات ملی قرآن کریم از ۶ تا ۱۱ مهر ماه در بخش برادران و از ۱۱ تا ۱۹ مهر ماه در بخش خواهران به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان و به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/م
منبع:تسنیم