رئیس پایگاه جهانی لوت ادامه داد: پایگاه جهانی بیابان لوت، ۲۰ دوره آموزشی برای مردم محلی، آفرودسواران، راهنمایان گردشگری و اقامتگاههای بوم گردی گذاشته است. همچنین دوره های دانش آموزی برای آموزش توسعه گردشگری و نظافت منطقه برگزار کردهایم.
وی بیان کرد: تورهای گردشگری که این مکان را برای میزبانی از مسافران خود انتخاب میکنند، باید از پایگاه جهانی بیابان لوت مجوز دریافت کنند. اگر بدون مجوز به منطقه کلوت شهداد و یا بیابان لوت سفر کنند، با آنها برخورد خواهد شد. در همین زمینه ۳۵۰ تور گردشگری را بررسی کردیم و با برخی از این تورها مقابله جدی شد.
افضلی مطرح کرد: صدور مجوز امکان نظارت بیشتر بر تورهای گردشگری را فراهم می کند و عرصه و حریم لوت را بهتر میتوان کنترل کرد. چرا که آفرودسواران در هر منطقهای از بیابان لوت میتوانند مشغول سواری باشند و خطرات زیست محیطی را به چهارمین جاذبه طبعی دنیا وارد کنند.
رئیس پایگاه جهانی لوت بیان کرد: ۴۰ اقامتگاه بوم گردی در منطقه شهداد پذیرای گردشگران است؛ مجموعاً ۱۵۰ نفر در حوزه گردشگری شهداد فعالیت میکنند تا با ایجاد امکانات بهتر ظرفیت گردشگری این منطقه را بهتر نشان دهند. همچنین تاسیس انجمن حامیان بیابان لوت و کلوپ سافاری که زیر مجموعه کانون اتومبیل رانی جهان است، کمک بسزایی به نگهداری محیط زیست شهداد کرده است.
او تاکید کرد: بیابان لوت ۴۰ هزار کیلومتر وسعت دارد و چهار درگاه ورودی به نامهای شهداد، فهرچ، راور و بم استان کرمان را به بیابان لوت متصل میکند. این درگاهها وسعت بسیار دارند و وسعت این مناطق کار پایگاه جهانی لوت را برای پاکسازی وحفاظت از آثار تاریخی موجود در منطقه دشوار کرده است.
این فعال کویرنوردی ادامه داد: بیابان لوت یکی از جاذبههای طبیعی دنیاست که در داخل آن اماکن تاریخی بسیاری هم وجود دارد که باید حفاظت شوند. ۸۰ مکان تاریخی مثل شهر صنعتی باستانی، قلعه های تاریخی، بقعه امامزادگان، آسیاب آبی، درفش شهداد و بسیاری دیگر هستند که نیازمند نظارت و مدیریتند.
انتهای پیام/