سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات تعرفه‌ها و جنگ تجاری آمریکا و چین

دور بعدی تعرفه‌های ترامپ بر واردات از چین از روز یکشنبه به اجرا در می‌آید.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رویترز گزارش داد دور بعدی تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بر واردات از چین از روز یکشنبه به اجرا در می‌آید و به این ترتیب با تشدید جنگ تجاری بین این دو اقتصاد مهم جهان به کالا‌های مصرفی ضربه‌ای شدید وارد می‌شود.

ترامپ قصد دارد طی دو نوبت در اول سپتامبر و ۱۵ دسامبر برای واردات سالانه حدود ۳۰۰ میلیارد دلار کالا از چین, ۱۵ درصد تعرفه تعیین کند. اگر این تعرفه‌ها اعمال شوند، تقریبا تمام واردات از چین که ارزش آن حدود ۵۵۰ میلیارد دلار است با تعرفه‌های تنبیهی آمریکا که از ژوئیه ۲۰۱۸ اعمال می‌شود روبرو خواهند شد.

در اینجا به تعرفه‌های آمریکا و اقدامات تلافی جویانه مورد انتظار چین در چند ماه آینده نگاهی می‌اندازیم:

تعرفه‌های اول سپتامبر

آژانس محافظت مرزی و گمرک آمریکا از ساعت ۱۲:۰۱ صبح به وقت شرق آمریکا (۰۴۰۱ به وقت گرینویچ) روز یکشنبه شروع به گرفتن عوارض از کالا‌های چینی خواهد کرد. در دستور العملی که روز جمعه منتشر شد، آمده است برای محموله‌هایی که پیش از این زمان از چین عزیمت کرده اند مهلتی اختصاص نمی‌یابد هر چند زمانی که آمریکا ماه مه افزایش تعرفه‌ها را اعمال کرد این مهلت اختصاص داده شده بود.

بر اساس بررسی خبرگزاری رویترز درباره اطلاعات اداره سرشماری آمریکا در سال ۲۰۱۸, فهرست اول سپتامبر شامل کالا‌هایی به ارزش حدود ۱۲۵ میلیارد دلار است که عمدتا کالا‌های مصرفی را شامل می‌شوند.

لیست هدف شامل پنل‌های فلت برای تلویزیون ها، وسایل فلش مموری، روتختی، کاپشن‌های کتان، ابزار برقی، پرینتر‌های چند منظوره و انواع بسیاری از کفش است.

بزرگترین گروه از کالا‌های هدف قرار گرفته شامل ساعت‌های هوشمند، اسپیکر‌های هوشمند، هدفون‌های بلوتوثی و وسایل دیگر مرتبط با اینترنت است که در دور قبلی تعرفه‌ها مستثنی شده بودند. اتحادیه فناوری مصرفی آمریکا ارزش واردات این موارد از چین را ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار اعلام کرده است.

افزایش تعرفه اول اکتبر

دولت ترامپ از اول اکتبر عوارض واردات کالا از چین به ارزش ۲۵۰ میلیارد دلار را از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

این کالا‌ها شامل ۵۰ میلیارد دلار کالا‌های غیرمصرفی شامل ماشین آلات، قطعات الکترونیکی از جمله نیمه هادی‌ها، برد‌های مدار چاپی و مواد شیمیایی است.

اما فهرست ۲۰۰ میلیارد دلار کالا‌ها شامل بسیاری از کالا‌های مصرفی و کالا‌های ساخت چین از جمله اسباب و اثاثیه، جاروبرقی، کیف دستی و کفپوش است.

تعرفه‌های ۱۵ دسامبر

بخش دوم از اعمال تعرفه‌های ۱۵ درصدی بر کالا‌های چینی که قبلا شامل عوارض آمریکا نشده اند از ۱۵ دسامبر اجرا می‌شود.

این بخش شامل ۴۳ میلیارد دلار تلفن‌های همراه وارد شده از چین در سال ۲۰۱۸, ۳۷ میلیارد دلار لپ تاپ و تبلت و ۱۲ میلیارد دلار اسباب بازی است.

ترامپ اعمال تعرفه بر این کالا‌ها را به تعویق انداخت و اعلام کرد نمی‌خواهد به فروش شرکت اپل و شرکت‌ها و خرده فروشی‌های دیگر در زمان کریسمس آسیب بزند.

اقدامات تلافی جویانه چین

ترامپ اوایل اوت (ماه میلادی فعلی) اعلام کرد عملا برای واردات هر کالایی از چین تعرفه‌هایی اعمال می‌کند. پس از آن چین اعلام کرد ۵ تا ۱۰ درصد تعرفه بر ۵۰۷۸ دسته کالا‌های آمریکایی به ارزش حدود ۷۵ میلیارد دلار در سال اعمال می‌کند.

این اقدام چین که آنهم در روز‌های ۱ سپتامبر و ۱۵ دسامبر اجرا می‌شوند، موجب خواهد شد برای نخستین بار برای نفت خام آمریکا ۵ درصد تعرفه در نظر گرفته شود. واردات سویا از آمریکا قبلا از طرف چین با تعرفه ۲۵ درصدی روبرو شده بود. چین ۵ درصد دیگر به تعرفه‌های واردات سویا از آمریکا می‌افزاید. چین تعرفه واردات گوشت از آمریکا را هم ۱۰ درصد دیگر افزایش می‌دهد.

چین همچنین تعرفه ۲۵ درصدی واردات خودرو‌های ساخت آمریکا را دوباره برقرار می‌کند. چین تعرفه ۵ درصدی بر قطعات خودرو را که ماه مارس به تعویق در آمده بود بار دیگر دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: چین ، آمریکا ، واردات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.