سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه چیز درباره ویار بارداری/مصرف کدام مواد غذایی برای مادران ممنوع است؟

برخی زنان باردار هستند که به دلیل شرایط خاص خود نسبت به دیگران این دوران را با سختی سپری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بارداری یکی از پرهیجان‌ترین دوران زندگی مادر به شمار می‌رود. در این میان برخی زنان باردار هستند که به دلیل شرایط خاص خود نسبت به دیگران این دوران را با سختی بیشتری سپری می‌کنند. اگر بعد از بررسی علائم بارداری مشخص شد باردار هستید این مطالب را بخوانید، زیرا به زودی با آن روبه رو می‌شوید.
 

ویار چیست؟

بنا به نظر متخصصین تغذیه در دوران بارداری، ویار از برخی خوراکی‌ها و  گاهی بیزاری از آن کاملاً حقیقی است. اینها تمایلات تجربه جدیدی هستند که برای غذای خاصی اشتیاق و برای برخی غذا‌ها بی‌میلی به وجود می‌آورد.

علت ویار بارداری چیست؟

علت ویار بارداری به خوبی مشخص نشده است اما علت احتمالی آن تغییرات هورمونی و احساسی است که می‌تواند برچشایی زبان و واکنش‌ها به غذا تاثیر بگذارد؛ که ویار اکثر مادران در سه ماه اول بارداری به اوج خود می‌رسد و در چهارماهگی کاهش پیدا می‌کند. در غیر این صورت به پزشک مراجعه کنید.

متخصصان تغذیه معتقدند ممکن است علت دیگر ویار بارداری، بالا بردن سطح رضایتمندی‌شان باشد. بارداری دوران مشکلی است و همه چیز رنگ جدیدی پیدا می‌کند. اغلب مادران برای بهبود حالت تهوع خود به سمت ترشیجات یا خوراکی‌های ترش می‌روند. همچنین به گفته متخصصان رابطه‌ای بین ویار بارداری و کمبود مواد مغذی در بدن مادر وجود ندارد، بنابراین لازم نیست که همیشه برای خوردن آن‌ها آماده باشید.

البته متخصصین معتقدند که ممکن است دلیل به وجود آمدن ویار در دوران بارداری، کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد. این متخصصین ویار را به عنوان اخطار طبیعی بدن می‌شناسند اما شواهد کمی برای پشتیبانی از این فرضیه وجود دارد. حقیقت این است که هیچ کس به طور قطع دلیل ویار را نمی‌داند. بنابراین، برای ایمنی بیشتر باید به ویارهایتان توجه داشته باشید تا برای سلامتیتان خطر ساز نباشد.
بیشتر بخوانید: خطراتی که مادر دوقلوها را تهدید می‌کند

ویار‌های سالم، ولی با ارزش غذای پایین چیست؟

بسیاری از بانوان به مواد غذایی که ارزش غذایی پایین و یا کالری و قند فراوانی دارند ویار می‌کنند؛ که این اتفاق موجب افزایش وزن بیشتر در مادران می‌شود و در آخر منجر به دیابت بارداری خواهد شد.

کدام ویار‌ها ممنوعه هستند؟

اگر در دوران بارداری میل به خوردن این مواد غذایی پیدا کردید، اجتناب کنید، زیرا احتمال خطر باکتری در آنها وجود دارد:
ماهی خام (سوشی)
ماهی دودی
گوشت نیم پز
پنیر نرم
لبنیات محلی
شیر پاستوریزه نشده
سوسیس و کالباس
 

ویار مواد غیر خوراکی چیست؟

احتمالا ویاری مثل زیتون در کیک پنیر یا ترشی روی بستنی عجیب به نظر برسند، اما آسیبی به شما نمی‌زند ولی ویار مواد غذاییِ سرشار از شکر، می‌تواند سلامت شما را تهدید کند. ویار‌هایی که جای نگرانی دارد، ویار مواد غیر خوراکی است زیرا برخی از مادران در دوران بارداری تمایل زیادی به خوردن مواد مانند خاک، زغال، گچ، سنگ، خاکستر، کود پیدا می‌کنند. اگرشما هم به ویار مواد غیر خوراکی دچار هستید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

برای دوری از ویار‌های ناسالم و غیرمجاز چه باید کرد؟

ابتدا هوس خود را با جایگزینی سالم‌تر و مغذی‌تر تعویض کنید. همچنین می‌توانید درهنگام ویار، خودتان را با کاری سرگرم کنید مثلا به پیاده روی بروید. البته مواد غذاییِ قلیایی مثل گوجه فرنگی‌های کوچک و کلم بروکلی به کاهش ویار‌های شما کمک کند.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: بارداری ، کلینیک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.