برای اینکه تمام کودکان در ساختن کشور سهیم و مسمر ثمر واقع شوند باید آموزشها بصورت فراگیر باشد و در کل همه کودکان از عدالت علمی و فرهنگی بهرهمند شوند. برای رسین به این هدف نه تنها آموزش و پرورش بلکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز نسبت به اهمیت موضوع بی توجه نبوده و گامهای مهمی را با راه اندازی و تجهیز کتابخانههای سیار روستایی برای اجرای عدالت علمی و فرهنگی در بین کودکان مخصوصا کودکان مناطق محروم و دوردست روستایی و حتی نقطه صفر مرزی برداشته است. بطوری که کودکان مناطق محروم و دوردست روستایی و حتی کودکان مرز نشین آذربایجان غربی نیز با عضویت در کتابخانههای سیار روستایی و با کمترین امکانات از برنامههای علمی، ادبی، فرهنگی، هنری و دینی بهره مند میشوند.
افشین موسی وند از مربیان کتابخانه سیار روستایی ۴ ارومیه نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،گفت: کانون پرورش کودکان ونوجوانان همانطور که در نامش ذکر شده با قلب و دل بچهها سر و کار دارد. کودکان روستایی در ایام تابستان هرهفته در انتظار خودروی کتابخانه سیار میمانند که با رسیدن و حضور خودرو انتظار آنها به شادی تبدیل میشود چرا که با حضور در کتابخانه چیزهای زیادی یادگرفته و برعلم و آگاهی و تجارب آنها افزوده میشود.
موسی وند اشتیاق و انتظار دانش آموزان و کودکان در رسیدن کتابخانههای سیار را از پر ثمر بودن کتابخانههای سیار ذکر کرد و گفت: بودن کتابخانههای یار در مناطق محروم علاوه بر اینکه فرهنگ مطالعه را در میان آنها ترویج میدهد؛ کودکان را از این طریق دورهم جمع میکند و آنها را به فعالیتهای جمعی سوق میدهد. فعالیتهای جمعی کتابخانههای سیار منجر به کشف استعدادهای کودکان شده و به دنبال آن کانون با برنامههای مختلف در پرورش و شکوفایی استعدادهای کشف شده گام بر میدارد.
سلما نیک نیا از کودکان عضو کتابخانه سیار در روستای حکی ترگور نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،ضمن ابراز خرسندی از حضور کتابخانه سیار در محل زندگیشان؛ گفت: در مدت ۵ عضویت در این کتابخانه با مطالعه کتابهای مختلف تجارب زیادی کسب کرده و از آنها در زندگی خود استفاده نموده است.
بنیامین فتاحی از کودکان عضو کتابخانه سیار در روستای خانقاه ترگور نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، گفت: کتابخانههای سیار با حضور در روستا نشاط و شادی را برای مودکان به ارمغان میآورد و فعالیتهای بسیار مفید و موثری دارد؛ و متاسفانه هفتهای یکبار کتابخانه در روستا حضور پیدا میکند و کاش مسئولان میتوانستد با دادن امکانات حضور کتابخانهها را در روستا بیشتر کنند.
کتابخانههای سیار بویژه کتابخانههای سیار روستایی نقش بسزایی در تربیت و پرورش استعدادهای کودکان و نهادینه کردن فرهنگ در بین آنها دارد و استقبال کودکان از کتابخانههای سیار روستایی نشان از این واقعبت است. متاسفانه کودکان بسیاری از مناطق از این امکانات بی بهره هستند که امید است با نگاه تیزبین مسئولان در این زمینه و با برداشتن گامهای مهمی در توسعه کتابخانههای سیار در مناطق محروم و درو دست زمینه شکوفایی استعدادهای نهفته کودکان این مناطق فراهم شود.
گزارش: مهرانگیز آبروشن
انتهای پیام/م