سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کابلر هلو؛ دسری خنک و تابستانی + دستور تهیه

در این مطلب دستورالعمل تهیه دسری خنک و تابستانی را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کابلر هلو با هلو‌های تازه و آبدار و خمیری همانند کیک درست می‌شود. بخش بالایی شیرینی همانند نان و در زیر میوه پخته و آبدار وجود دارد. این دستورالعمل بهترین شیوه پخت این نوع دسر یا غذاست. چون می‌توان آن را هم به عنوان غذا و هم دسر استفاده کرد.

کابلر غذایی شامل میوه یا پوره طعم‌دار است که داخل ظرفی گذاشته شده و روی آن با خمیر، بیسکویت یا خمیر پیراشکی پوشانده می‌شود. این غذا در فر پخته می‌شود. انواع کابلر وجود دارد، اما کابلر هلو از سایرین مشهورتر است. احتمالا شما با انواع دسر‌هایی که با هلو درست می‌شود مثل پای هلو، کاپ‌کیک هلو و سایر شیرینی‌هایی که با آن درست می‌شود، آشنا هستید، اما کابلر شاید بتوان گفت بهترین راه برای استفاده از این میوه لطیف و خوش طعم است.

چگونه می‌توان کابلر هلوی عالی داشت؟

خمیر کابلر هلو نباید سنگین و غلیظ باشد، مقدار شیرینی آن باید به میزان متناسبی باشد و هرگز نباید از هلوی کنسروی استفاده کرد. ما برای ایجاد طعمی بهتر از دارچین استفاده می‌کنیم تا خوشبو نیز باشد.

همچنین این دستورالعمل با خمیر رویه لطیف درست شده که بیشتر شبیه به کیک است تا بیسکویت و از این جهت لطیف‌تر است و با هلو‌ها تناسب بهتری دارد. علاوه بر این همانند بسیاری از کابلر‌هایی که سایرین درست می‌کنند، خمیر و نپخته نمی‌شود. بعضی آن را با استفاده از هلوی کنسروی و پودر آماده کیک درست می‌کنند.

بله این روش ساده‌تر و سریعتر است، چون هم مواد کیک آماده شده است و هم هلو پوست کنده، اما یقینا این دستورالعمل به مراتب بهتر از نمونه‌های با مواد آماده است. شما از هلوی تازه و خوش طعم استفاده می‌کنید و اندازه مواد خمیرتان دقیق است. توصیه می‌کنم برای این آخر هفته‌تان کابلر هلو را امتحان کنید.

مواد لازم برای کابلر هلوی خانگی چه هستند؟

هلوی تازه و نرم، اما نه له نشده: هلوی شما نباید سفت و سنگی باشد در عین حال نباید خیلی مانده و زیادی نرم باشد، چون علت آب زیاد در انتها یک دسر آبکی و شفته به خواهید داشت. از هلو‌های دارای کپک یا زدگی خودداری کنید. آن‌هایی که داخلشان قرمزتر است بهتر هستند و یک تن صورتی رنگ به کابلر خواهند داد.

آب لیمو: فقط آب لیموی تازه طعم خوبی به شما خواهد داد.

شکر: می‌توانید از شکر سفید استفاده کنید، اما شکر قهوه‌ای طعم کاراملی به مواد شما می‌دهد. همچنین می‌توانید مقداری هم به مواد میوه‌ای اضافه کنید. اگر هلو‌ها واقعا شیرین هستند بهتر است شکر را کم کنید.

نشاسته ذرت: این ماده به افزایش غلظت آب هلو که پس از پختن ایجاد می‌شود کمک می‌کند و باعث می‌شود که یک سس شربتی خوشمزه به دست آید.

پودر دارچین و جوز: برای دسر‌های میوه‌ای ما معمولا از ادویه‌های معطر استفاده می‌کنیم بخصوص دارچین و جوز که طعمی شیرین دارند. باید توجه داشته باشید که از جوز به میزان بسیار کمی باید استفاده کرد.

آرد کیک یا آرد همه کاره: شما می‌توانید از هر کدام که خواستید استفاده کنید. در صورت استفاده از آرد کیک رویه آن سبک‌تر و نرم‌تر خواهد بود و با استفاده از آرد همه کاره (آرد بسته بندی شده معمولی) خمیر متراکم‌تری خواهید داشت. ترکیب هر دو هم خوب خواهد بود.

بیکینگ‌پودر یا جوش شیرین: ما از ترکیب هر دو استفاده می‌کنیم، چون باترمیلک اسیدی هم در مواد وجود دارد.

نمک: قبلا هم گفتیم که نمک طعم شیرینی و دسر را یکنواخت و متعادل می‌کند.

باترمیلک: شما می‌توانید آن را با افزودن ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه به ۱ پیمانه شیر افزود که به این منظور ابتدا آبلیمو یا سرکه را داخل پیمانه اندازه گیری مایعات می‌ریزید سپس شیر را آنقدر اضافه می‌کنید تا به یک پیمانه برسد. آن‌ها را با هم مخلوط کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند. بهتر است بدانید که باترمیلک واقعی مایعی‌ست که پس از گرفتن کره از خامه بر جا می‌ماند و این در واقع جایگزین خانگی باترمیلک است.

مواد لازم

هلوی تازه: ۱ و ۱/۲ تا ۲ کیلو
آب لیموی تازه: ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری (۸ گرم)
پودر دارچین: ۳/۴ قاشق چای‌خوری
جوز: ۱/۸ قاشق چای‌خوری

مواد رویه

آرد کیک یا آرد همه کاره: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۲۰۰ گرم)
شکر: ۳/۴ پیمانه (۱۵۰ گرم)
بیکینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
جوش شیرین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
کره: ۱۰ قاشق غذاخوری (۱۴۳ گرم)
اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
شکر: ۲ قاشق چای‌خوری برای پاشیدن روی مواد رویه

طرز تهیه:

۱. فر را با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. یک ظرف مخصوص فر ۱۳ در ۱۹ اینچ را چرب کنید.

۲. هلو‌ها را پوست و هسته گرفته، آن‌ها را برش زده در ظرف بریزید. روی هلو‌ها را آب لیمو بریزید.

۳. در کاسه‌ای متوسط شکر، نشاسته ذرت، دارچین و جوز را با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی هلو‌های داخل ظرف بریزید تا روی آن‌ها را بپوشاند.

۴. ابتدا آرد را الک کرده و بعد با کره، شکر، بیکینگ‌پودر، جوش شیرین و نمک مخلوط می‌کنیم. کره را به صورت مکعب‌های کوچک در می‌آوریم و با استفاده از سیب زمینی له کن با مخلوط آرد، ترکیب می‌کنیم. خمیری خشک به دست می‌آید.

۵. در وسط مخلوط آرد، حفره‌ای ایجاد کنید، باترملیک و اسانس وانیل را داخل این حفره بریزید.

۶. مواد را با یک قاشق چوبی به خوبی مخلوط کنید تا زمانی که فقط با هم ترکیب شوند.

۷. خمیر را به صورت کپه‌هایی یک اندازه روی هلو‌های داخل ظرف بریزید و کمی آن را پهن کنید تا فاصله بین خمیر‌ها کم شود. توجه داشته باشید که ممکن است فکر کنید که این خمیر برای قرار گرفتن روی کل مواد هلویی کافی نیست در حالی که این خمیر پف می‌کند و در هنگام گرم شدن در فر روی کل هلو‌ها را خواهند گرفت.

۸. شکر، دارچین و جوز را روی خمیر بپاشید و در فر قرار دهید. به مدت ۴۰ تا ۴۵ بگذارید در فر بمانند تا کل خمیر پخته شود.

نکات مهم

برای درست کردن کابلر هلو بهتر است از هلوی تازه استفاده کنیم بخصوص که حالا هم در فصل اوج هلو‌ها هستیم. اگر از هلوی فریز شده استفاده می‌کنید ابتدا بگذارید یخ آن‌ها آب شود و آب اضافی آن‌ها را بریزید سپس طبق دستور عمل کنید.
در مورد دستورالعمل بالا به هیچ عنوان از هلوی کنسروی استفاده نکنید، چون چیزی که دلتان می‌خواهد بدست نخواهد آمد.
می‌توانید حتی پوست هلو را نکنید. البته شخصا، چون پوست هلو را دوست ندارم آن‌ها را جدا می‌کنم.
پس از آماده کردن مواد باید فورا آن‌ها را در فر گذاشته و آماده کنید، چون شکر آب هلو‌ها را خارچ می‌کند و مواد رویی هم متراکمتر خواهند شد.
بهتر است هلو را گرم سرو کنید البته همراه با مقداری بستنی وانیلی. بله این هم همانند پای گرم با بستنی سرد سرو می‌شود.

ترفند‌هایی برای تهیه بهتر دسر هلویی

ابتدا توجه کنید که حتما از هلوی با کیفیت و مرغوب استفاده کنید. هلو نباید خیلی سفت باشد و یا داخل آن قهوه‌ای باشد، چون در این صورت بافت و ظاهر بدی در انتها به دست می‌آید.
استفاده از هلوی بزرگتر باعث می‌شود که ضایعات کمتری داشته باشید.
گاهی اوقات هسته هلو به آسانی جدا نمی‌شود بنابراین فقط هلو را برش بزنید تا به تدریج از هسته جدا شوند.
از کره سرد استفاده تا بهتر بتوانید با خمیر کار کنید. همچنین ظاهر خمیر پفی‌تر خواهد شد.
برای اینکه خمیر نرم و پفی باشد بهتر است از آرد سفید کیک استفاده کنید، چون آرد‌های معمولی خمیر را متراکم‌تر و سفت‌تر می‌کنند.
مواد رویه را زیاد مخلوط نکنید، چون در اینصورت پف خوبی نخواهند داشت.
برای اینکه طعمی فوق العاده در انتهای کار داشته باشید حتما روی آن دارچین و شکر بپاشید. استفاده از شکر قهوه‌ای طعم کاراملی به دسر ما خواهد داد.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.