به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه برآورد خسارت زلزله مسجدسلیمان امروز با حضور مسئولان شهرستان مسجدسلیمان و مدیران استانی در سالن جلسات ستاد بحران خوزستان برگزار شد.
کیامرث حاجیزاده مدیرکل ستاد مدیریت بحران خوزستان در این جلسه با بیان اینکه استان به بحران رفته است گفت: از برخی افراد شنیده میشود که میگویند مدیریت بر بحرانهای خوزستان وجود ندارد. باید به این افراد گفت که اگر مدیریتی در بحران نبود پس سیل بیسابقهای که خوزستان را فرا گرفت چگونه کنترل شد.
وی افزود: وظیفه ستاد بحران اعلام هشدار و آمادگی است، اما در سیل اخیر ستاد بحران خوزستان فعالیت اجرایی نیز انجام داد که یک وظیفه انسانی بود.
حاجیزاده درباره زلزله مسجدسلیمان عنوان کرد: نباید مسئله رسیدگی به آسیبهای زلزله را با موضوع محرومیت منطقه به اشتباه گرفت. چرا که این دو با یکدیگر متفاوت بوده و دستورالعملهای متفاوتی برای آنها وجود دارد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران خوزستان ادامه داد: البته وظیفه دستگاههای دولتی است که به مسجدسلیمان بهعنوان شهری که صدها سال به ایران، جمهوری اسلامی و اسلام خدمت کرده است خدماترسانی کنند.
وی با اشاره به آغاز فعالیتهای عمرانی از بهمنماه سال گذشته در مناطق محروم، بیان کرد: از بهمنماه سال گذشته جهش خوبی در بخش محرومیتزدایی با صرف هزاران میلیارد اعتبار آغاز شده، اما به سبب محرومیت زیاد مناطق این مبالغ به چشم نمیآید.
حاجیزاده با انتقاد از طولانی شدن مدت ارزیابی خسارت زلزله مسجدسلیمان، تأکید کرد: نمیشود بدون برنامهریزی و ارزیابی دقیق، منابع مالی و کمکها را توزیع کرد. کمکهای دولتی و مردمی باید بهصورت متوازن و عادلانه توزیع شود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران خوزستان افزود: فرماندار مسجدسلیمان باید برای کار میدانی که نیازمند درگیری و جدل است شخصی را مشخص کند تا با حضور در مناطق آسیبدیده از زلزله کار ارزیابی خسارتها را سریعتر به پایان برساند.
حاجیزاده گفت: حدود ۱۰ روز است که ۵۱ واحد خانه توسط دولت اجاره شده، اما خانوارهایی که در اردوگاه موقت هستند همچنان به این خانهها منتقل نشدند. حدود ۱۵ خانوار در اردوگاه بوده و مابقی نیز در خانه فامیل و آشنا زندگی میکنند که شرایط سختی را برای آنها به وجود آورده است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران خوزستان از رایزنی با معاون عمرانی وزیر کشور برای اختصاص ماشینآلات به روستاهای محروم استان خبر داد و افزود: در رایزنی صورت گرفته با معاون عمرانی وزیر کشور توانستیم موافقت اختصاص ماشینآلات راه و شهرسازی به شهرداریهای گلگیر، گوریه، دهدز و مسجدسلیمان را دریافت کنیم.
بیژن قنبری بخشدار گلگیر در این جلسه به ارائه آمار برآورد خسارت اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۰ هزار و ۵۰ درخواست ارزیابی به دست ما رسیده که از این تعداد ۷ هزار و ۸۶۱ واحد ارزیابیشده است.
وی افزود: بر این اساس ۵ هزار و ۸۸۰ واحد شهری و یک هزار و ۱۲۱ واحد روستایی دچار آسیبدیدگی شدند. همچنین ۱۳ مدرسه بهصورت ۱۰۰ درصد تخریب شده و ۴۵ مدرسه نیز نیازمند تعمیرات اساسی است.
بخشدار گلگیر ادامه داد: در بخش زیرساختها نیز ۳۰ پل و ۴۰ جاده مواصلاتی بهشدت آسیبدیده است.
اما رضا عبداللهی معاون بازسازی روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان آمارهای متفاوتی ارائه کرد. وی تعداد درخواستهای ارزیابی را بیش از ۱۰ هزار برگه عنوان کرد و افزود: از این تعداد تاکنون ۸ هزار و ۵۰۰ واحد بازدید شده که یک هزار و ۲۵۰ واحد نیاز به احداث مجدد، ۶ هزار و ۱۱۰ واحد نیازمند تعمیر است. علاوه بر اینها ۷۰ واحد تجاری و یک هزار و ۱۰۰ واحد روستایی نیز باید تعمیر شوند.
علی عیدیوندی معاون فنی اجرایی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان نیز در این جلسه به ارائه آمار ارزیابی خسارت پرداخت و گفت: اداره کل راه و شهرسازی مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی است.
وی افزود: حدود ۷۵ ساختمان دولتی در زلزله مسجدسلیمان آسیب دید که مساحتی بالغ بر ۵۵ هزار و ۸۶۵ متر و خسارت ۲۶ میلیارد و ۶۵۵ میلیون تومانی برجای گذاشته است.
معاون فنی اجرایی اداره کل راه و شهرسازی خوزستان ادامه داد: همچنین تاکنون ۱۰ هزار واحد شهری درخواست ارزیابی دادهاند که ۸ هزار واحد آن تاکنون بازدید شده است.
عیدیوندی عنوان کرد: یک هزار و ۳۸۲ ساختمان مربوط به شرکت نفت، ۱۴۸ ساختمان مربوط به ارتش و ۱۶ واحد اداری نیز دچار آسیبدیدگی شدند که خسارت آنها حدود ۵۸ میلیارد و ۹۸۳ میلیون و ۵۶۳ هزار برآورد شده است.
وی افزود: ساختمانهای آسیبدیده شهرستان مسجدسلیمان شامل ساختمان اداره آگاهی، جهاد کشاورزی، محیط زیست، اقتصاد دارایی، پارک علم و فناوری و اداره ارشاد است.
انتهای پیام/ب