سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قلب دوم شما چگونه از بیماری‌ها خبر می‌دهد؟

وجود هرگونه تغییر ظاهری در ناحیه پاها می‌تواند از بیماری خاصی در بدن خبر دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تغییر در ظاهر یا رنگ پوست پا می‌تواند نشانه‌ای از وضع سلامت بدن را بیان کند که در ادامه برخی از مهمترین علائمی که نشان می‌دهد در چه وضعیتی هستید، مرور می‌کنیم.

احساس سرما در پا

اگر انگشت بزرگ پای شما همیشه سرد است، دلیل آن کم‌خونی یا مشکل دستگاه گردش خون خواهد بود که معمولا با سیگار کشیدن،  فشارخون بالا یا بیماری‌های قلبی مرتبط است.

تخریب سیستم عصبی به دلیل ابتلا به دیابت هم می‌تواند عامل سرد بودن پاها باشد؛ از دیگر علل محتمل برای این عارضه می‌توان به کم کاری تیروئید اشاره کرد.

درد شدید در ناحیه کف پا

اگر در ناحیه کف پا بعد از طی مدت طولانی احساس درد دارید، این موضوع می‌تواند به نوع کفش شما بستگی داشته باشد؛ معمولا ۸۰درصد خانم‌ها به دلیل نوع کفش دچار پادرد می‌شوند اما همیشه این پادرد ناشی از نوع کفش هم نیست و گاهی مشکلات استخوانی یا استرس عامل آن می‌شود.

یک دلیل محتمل برای علت درد در ناحیه کف پا انجام ورزش‌های سنگین مانند بسکتبال یا پیاده‌روی طولانی مدت است،  البته ضعف استخوانی هم این عارضه را تشدید می‌کند.

تغییر در رنگ پوست انگشتان پا

بیماری رینود می‌تواند عامل تغییر رنگ پوست انگشت پا به سفید، آبی یا قرمز شود و دلیل این تغییر رنگ هم باریک شدن ناگهانی شریان‌ها یا اسپاسم است.

استرس یا تغییرات دمایی معمولا چنین تغییراتی را ایجاد می‌کنند البته بیماری رینود می‌تواند به دلیل آرتریت یا مشکلات تیروئیدی هم  باشد.


بیشتر بخوانید:‌ از لثه‌ها چه بیماری‌هایی را می‌توان تشخیص داد؟


درد پاشنه

شایع‌ترین علت درد در ناحیه پاشنه، التهاب است که به دلیل اتصال این ناحیه به ربات طولانی در ناحیه پا بسیار آزاردهنده می‌شود؛ افراد دچار این عارضه درد را بعد از بیدار شدن از خواب شدیدتر احساس می‌کنند البته آرتروز، ورزش بیش از حد و کفش نامناسب هم عامل درد در ناحیه پاشنه است.

خارش پا

خارش پا معمولا برای ورزشکاران اتفاق می‌افتد و عامل آن هم عفونت‌های قارچی است البته واکنش به محصولات مراقبت‌های پوستی هم می‌تواند چنین عارضه‌ای را ایجاد کند همچنین قرمزی یا خشکی پوست را هم به دنبال دارد.

اگر پوست در ناحیه خارش ضخیم یا دچار جوش شده باشد، می‌تواند عامل بیماری پسوریازیس باشد یا آنکه دستگاه ایمنی نسبت به شرایط محیطی واکنش نشان دهد.

اسپاسم پا

درد ناگهانی و شدید در ناحیه پا ناشی از اسپاسم عضلانی است که ممکن است چند دقیقه هم طول بکشد؛ خستگی بیش از حد ناشی از گردش خون ضعیف، کم آبی، عدم تعادل مواد معدنی یا کمبود ویتامین D می‌تواند عامل این عارضه باشد.

تغییرات هورمونی در خانم‌های باردار و ناهنجاری‌های تیروئیدی هم نقش مهمی در این عارضه ایفا می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
سلام.دربرخی مواقع پاهام جوش میزندوخارش شدیدی میگیردعلت چیست
ناشناس
۱۵:۰۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
تکلمم چند سالیست دچتر مشکل شده ام آر آی و اسکن انجام دادم نتیجه نگرفتم راهنماییم کنید خیلی ب مشکل برخوردم همه منو تمسخر میکنند موفع صحبت کردن
محمد جعفر
۱۳:۴۷ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
علت سوزنی شدن شدید نوک انگشتان پا بطور ناگهانی چیست؟
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
امکان دیابت هست برای مطمن شدآزمایش بایدداد
منصور
۰۷:۵۱ ۰۴ مرداد ۱۳۹۸
احتمال داره مدتی بیحرکت نشستی و پات خواب رفته
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
همیین
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
سلام اگه ممکنه در مورد داغ شدن و بی قراری در پا توضیح دهید مدتی است که پاهایم داغ می شود و موقع خواب احساس بیقراری در پاهایم به من دست می دهد
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
عامل شایع سوزش کف پا چربی خون بالاست
بهزاد
۱۵:۳۷ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
شما احتمالا درحال ترک هستید و این علایم خماری بعد ترک هست
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
سلام. پوسته شدن زیر شست پا به صورت ریش ریش شدن برای چیه؟ دخترم 3 ساله است و شست پاهاش پوست شده و گاهی هم عمیق میشه و میسوزه
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
عفونت‌های قارچی است