سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هر خانه، یک گلخانه/ کاغذ زباله نیست +فیلم

زوج خلاق اهوازی منازل همشهریان خود را در ازای دریافت کاغذ، به یک گلخانه تبدیل می‌کنند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، آشتی با طبیعت می‌تواند از رشد یک کاکتوس کوچک در یک آپارتمان آغاز شود و به جمع آوری حجم زیادی از زباله‌های قابل بازیافت مانند کاغذ برسد. کار زیبایی که یک زوج جوان اهوازی انجام دادند.

این زوج خلاق اهوازی، منازل همشهریان خود را در ازای دریافت کاغذ از آن‌ها، به گلخانه تبدیل می‌کنند، اقدامی از سوی دوستداران طبیعت که با کمک به بازیافت کاغذ، در تلاش هستند محیط زیست را حفظ نمایند.

توسعه فضای سبز و وجود پوشش گیاهی در همه شرایط اقلیمی می‌تواند تاثیر مثبتی بر آب و هوای منطقه داشته باشد. در استان خوزستان به علت بروز پدیده ریزگردها، وجود پوشش گیاهی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که علاوه بر موثر بودن در تصفیه هوا، در حفظ و تثبیت خاک نیز نقش بسزایی دارد.

حفظ طبیعت وظیفه‌ای است که بر دوش همه شهروندان و مسئولان است. زباله‌ها که از عوامل آلاینده محیط زیست محسوب می‌شوند، نیاز به دفع مناسب و یا حتی بازیافت دارند. بازیافت زباله‌ها علاوه بر کاهش قابل توجه تاثیر منفی آنها بر محیط زیست، با بازگرداندن زباله‌ها به چرخه مصرف، می‌تواند مفید واقع شود.

آشتی با طبیعت

آن‌ها که نام «آشتی با طبیعت» را برای فعالیت‌های خود انتخاب کرده اند، تلاش می‌کنند تا همشهری‌های خود را نیز با طبیعت آشتی دهند.

مهدی اسکندری که ایده آشتی با طبیعت در قالب دریافت کاغذ و تحویل گل داده است، در گفت‌وگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: شهروندان اهوازی کتاب‌ها و یا کاغذ‌های بدون استفاده خود را می‌سوزانند، در آب می‌ریزند و یا دور می‌اندازند، غافل از اینکه کاغذ قابلیت بازیافت دارد.

او هدف از این طرح را تشویق و ترغیب مردم به دور نریختن کاغذ‌ها و کتاب‌ها عنوان کرد و بیان داشت: این فعالیت به منظور آشنایی همشهریان عزیز با مفید و قابل بازیافت بودن کاغذ و همچنین کمک به حفظ طبیعت و محیط زیست آغاز شد.

اسکندری افزود: به ازای هر ۳ کیلوگرم کاغذ و کتابی که از همشهریان گرفته می‌شود به آن‌ها یک گلدان کاکتوس اهدا می‌گردد، ضمن اینکه آن‌ها می‌توانند با یک تماس تلفنی، کتاب‌ها و کاغذ‌های باطله را در محل سکونتشان به ما تحویل دهند.

او اظهار داشت: قبل از تحویل کتاب‌ها و کاغذ‌های باطله به کارخانجات بازیافت، کتاب‌ها بررسی و سپس یک لیست از آن‌ها تهیه می‌شود تا کتاب‌های داستان و کتاب‌های درسی به کتابخانه‌ها و مدارس مناطق محروم اهدا و سایر کتاب‌ها برای بازیافت ارسال شوند.

آشنایی با گیاهان در صفحه مجازی آشتی با طبیعت

همسر مهدی اسکندری که مدیریت صفحه مجازی آشتی با طبیعت را به عهده دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: صفحه مجازی آشتی با طبیعت، شامل؛ اطلاعات مربوط به گیاهان، گونه و نحوه نگهداری آن‌ها است.

او اضافه کرد: همچنین همشهریان می‌توانند از طریق این صفحه برای تحویل دادن کاغذ‌ها و کتاب‌های خود آدرس اعلام کنند تا اقدامات لازم برای دریافت آن‌ها و تحویل گل به محل موردنظر انجام شود.

برادر مهدی اسکندری در گفت‌وگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، تصریح کرد: به همراه خانواده در زمینه جمع آوری کاغذ و کتاب‌های همشهریان فعالیت داریم، از این کار راضی هستیم و درآمد خوبی برای ما دارد. علاوه بر این، فعالیت‌های ما می‌توانند برای محیط زیست هم موثر باشند، چرا که به توسعه فضای سبز و تولید بیشتر گیاهان کمک می‌شود.

اهمیت زیست محیطی توسعه فضای سبز

سید عادل مولا معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: واردات گیاهان به استان باید با مطالعه قبلی و بررسی انجام شود، چرا که شرایط آب و هوا و خاک استان خاص است و به همین منظور تاثیرات تمام گیاهان بر روی آب و هوا، شرایط اقلیمی و گونه‌های جانوری نیاز به بررسی دارد.

او با اشاره به اینکه استان خوزستان دارای تنوع زیستی گیاهی و جانوری بسیار است، افزود: گیاهانی که به منظور توسعه فضای سبز انتخاب می‌شوند باید با شرایط استان سازگاری داشته باشند. به عنوان مثال درخت کنار علاوه بر سایه انداز بودن، به علت نوع آناتومی اش می‌تواند در تصفیه هوا بهتر عمل کند و حتی می‌تواند از گیاهان آشیانه پذیر محسوب گردد.

مولا بیان کرد: در سال‌های اخیر متاسفانه شاهد ورود گونه‌های مهاجم بوده ایم، این گونه‌ها علاوه بر آشیانه پذیر نبودن، تاثیرات منفی بر روی استان، تنوع زیستی، آب و خاک دارد، لذا لازم است قبل از کاشت و وارد کردن هرنوع گونه گیاهی، تحقیقات و مطالعات لازم بر روی آن انجام شود.

این مقام مسئول اظهار داشت: سازمان محیط زیست می‌تواند در این زمینه به دوستداران طبیعت و افرادی که برای توسعه فضای سبز در حال تلاش هستند، با معرفی گونه‌های سازگار با شرایط اقلیمی کمک کند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص تاثیر پوشش گیاهی بر پدیده ریزگرد‌ها تصریح کرد: یکی از اثرات وجود پوشش گیاهی تلطیف و تصفیه هوا است. درختان از عوامل کنترل ریزگرد‌ها به شمار می‌آیند و با کاشت بیشتر گونه‌های سایه افکن و یا پهن برگ می‌توانیم بر کاهش ریزگرد‌ها و گرد و غبار تاثیرگذار باشیم.

او اظهار کرد: از دیگر مزایای توسعه پوشش گیاهی می‌توان به تثبیت خاک اشاره کرد، وجود پوشش گیاهی و گونه‌های مخصوص می‌تواند باعث تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش آن شوند.

مولا در خصوص گیاهان آپارتمانی اذعان داشت: هر نوع توسعه فضای سبز چه در فضای باز و چه در محیط‌های خانگی می‌تواند در تصفیه هوا موثر باشد. چرا که گیاهان نقش بسیاری در تبدیل کربن دی اکسید به اکسیژن دارند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: با توسعه فضای سبز می‌توان درپالایش هوا نقش مثبتی داشت. کاری که این زوج جوان شروع کرده اند قابل تحسین است و امیدواریم تلاش‌ها در این زمینه افزایش یابد.

گفتنی است، کاغذ‌ها و کتاب‌ها تفکیک می‌شوند و بعد از ارسال تعدادی از آنها به کتابخانه‌ها و مدارس مناطق محروم، سایر آنها برای بازیافت و تهیه مواد خام به کارخانجات مربوطه تحویل داده می‌شوند.

با توجه به خاک حاصلخیز استان خوزستان، با مطالعه و بررسی گونه‌های مختلف گیاهی و انتخاب گونه‌ای مناسب، ما هم می‌توانیم در توسعه فضای سبز شهر خود سهیم باشیم. فضای سبزی که علاوه بر زیباسازی شهر می‌تواند به سلامت شهروندان نیز کمک کند.

همه ما در برابر محیط زیست و هموطنانمان مسئول هستیم. با اهدای کتاب‌های خود در ازای یک گلدان علاوه بر کمک به بازیافت برای حفظ محیط زیستمان به تامین یک کتابخانه در منطقه‌ای محروم نیز کمک کنیم.

 


گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
farzane
۲۲:۱۸ ۱۹ دی ۱۳۹۸
لطفا یک شماره تلفن از این دوستان بدید تا بتونیم باهاشون تماس بگیریم
سمیه مردیان
۱۱:۴۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
سپاس از گزارش خوب و اطلاع رسانی که کردین،لطفا شماره ای از این دوستان ارایه بدین تا بتوانیم باهاشون تماس بگیریم