رئیس پلیس راه استان بیان کرد: کمبود خواب لازم یکی از عمومیترین دلایل خستگی است، زیرا کم خوابی روی سطح کارآیی و هوشیاری فرد تأثیر گذاشته وموجب خطرات جدی در رانندگی میگردد علاوه بر آن جادههای شلوغ و جادههای خلوت هر دو میتواند باعث خستگی راننده شود. جادههای پر رفت و آمدبه دلیل محدود شدن سرعت و محدودیت انتخاب خط عبور باعث خستگی راننده میشودو در مسیرهای پرپیچ و خم راننده باید حواس خود را بیشتر بر جاده متمرکز کند و در مسیرهای کفی و یک نواخت نیز حالت کسل کنندهای را برای راننده ایجاد کرده و باعث خستگی میشود.
وی اظهار داشت: در مسافرتهایی که در اولین ساعات شب آغاز میشودخیرگی چشم راننده در اثر رویارویی با نور بالا وسایل نقلیه مقابل میتواندباعث خستگی چشم راننده و پایین آمدن قدرت عکس العمل فرد درمواقع اظطراری شود و این خیرگی میتواند به صورت غیر مستقیم از بازتابش نور بالا وسیله نقلیه عقبی در آینه جلو باشد.
سرهنگ حیدری ادامه داد:شناخت علایم خستگی در تصمیم گیری مناسب و به موقع برای مقابله با خواب آلودگی نقش مهمی داشته و ایمنی راننده را افزایش میدهد و از مهمترین آنها میتوان به بی حوصلگی، خمیازه، عدم تمرکز فکری، تلاش برای باز نگه داشتن چشمها، کاهش قدرت شنوایی، کاهش قدرت مکالمه، عدم توانایی کافی برای بالا نگه داشتن سر، عدم تمرکز در دید میتوان اشاره کرد.
وی در پایان گفت:خواب کافی بهترین راه مبارزه با خستگی است و رانندگان باید قبل از شروع به سفر به قدر کافی استراحت داشته باشند و در طول سفر به ازا هر دوساعت رانندگی در مکانهایی توقف نموده از وسیله پیاده شده کمی قدم بزنند و آبی به صورت زده تا هوشیاری افزایش یابد و درجه حرارت داخل خودرو را متعادل نمایند.
انتهای پیام/ز