سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جانشین فرمانده ناجا: کشت خشخاش در ایران واقعیت ندارد/ به‌کارگیری پهپاد و بالگرد در کشف مواد‌مخدر

جانشین فرمانده ناجا گفت: مجموعه پلیس در مبارزه با مواد مخدر از تجهیزات سنگین پهپاد، بالگرد مجهز به دوربین و اسلحه، کار اطلاعاتی و مخابراتی، رصد و پایش به صورت الکترونیکی و اپتیکی برخوردار است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سردار سرتیپ ایوب سلیمانی در جلسه کمیته مقابله با مواد مخدر در استان های فارس بوشهر کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان که در شیراز برگزار شد، گفت: به دلیل اینکه تمام فعالیت‌های پلیس در جامعه و متاثر از جامعه است باید همواره ابتکار عمل را در دست داشته باشد و حداقل یک گام جلوتر از متخلفان و خلافکاران باشد.

وی با تاکید براینکه هوشمندسازی، استفاده از فناوری‌های نوین و کشف علمی جرم، سه رکن اصلی در پیشرفت نیروی انتظامی است، گفت: در موضوع موادمخدر هم این اصول مد نظر ناجا قرار داشته و دارد.

سلیمانی گفت: مجموعه پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا، به تمام تجهیزات پیشرفته سنگین، نیمه سنگین و سبک اعم از بالگرد، پهباد، سیستم‌های رصد و پایش و ... مجهز است و امکان تجهیز امکانات هوایی سنگین را به سلاح و دوربین‌های با برد بلند را دارد.

او با تصریح اینکه رصد و پایش مرزها، با استفاده از سیستم‌های پیشرفته و به شکل الکترونیکی و اپتیکی، در دستور کار ناجا قرار دارد، گفت: برای استفاده از سیستم شنود برای بررسی ارتباطات و تعاملات باند‌های تبهکار، رصد در فضای مجازی و رصد شبکه‌های مالی و ارتباطات درون سازمانی برنامه‌های مدون و منظمی در ناجا وجود دارد.

سلیمانی تاکید کرد: امروز نه تنها باند‌های تهیه و توزیع موادمخدر علی رغم حمایت آن‌ها توسط شبکه‌های جهانی مواد مخدر، به لحاظ تجهیزات و امکانات جلوتر از پلیس نیستند بلکه ناجا از آن‌ها در زمینه‌های مختلف جلوتر حرکت می‌کند.

وی با بیان اینکه باند‌های موادمخدر همواره در تلاش برای بروزرسانی تجهیزات و امکانات خود هستند، تصریح کرد: این باند‌ها همواره مرعوب طرح‌های نوآورانه و اقدامات ناجا شده اند.

سلیمانی با تصریح اینکه ناجا ادعای به صفر رساندن فعالیت‌ها و اقدامات این شبکه‌ها را در حوزه مواد مخدر ندارد، گفت: امروز بیش از ۹۰ درصد از موادمخدر جهان در همسایگی ایران تولید می‌شود و از طرفی ۷۵ درصد از کل کشفیات موادمخدر جهان توسط پلیس جمهوری اسلامی انجام شده است.

پیش بینی افزایش تولید موادمخدر در افغانستان

جانشین فرماندهی ناجا با اشاره به بارندگی‌های خوب امسال و انتهای سال گذشته، گفت: پیش بینی میشود تولید موادمخدر در کشور افغانستان تا بیش از ۱۰ هزارتن افزایش داشته باشد حال آنکه این میزان سال گذشته ۹ هزار تن بوده است.

او با یادآوری اینکه برای انتقال مواد به مقاصد مختلف، بهترین، مطمئن‎ترین، ارزانترین و منحصر به فردترین مسیر ایران است، گفت: طبیعا با توجه به سودآوری بسیار زیاد سوداگری موادمخدر، وقتی با باند‌های قاچاق مقابله می‌کنیم، آن‌ها نیز در صدد مبارزه بر می‌آیند و این جنگ همواره وجود داشته و متوقف نشده است.

تاثیر فزاینده حضور آمریکا بر افزایش تولید موادمخدر در افغانستان

سلیمانی با تصریح اینکه ایران نه تنها مدعی مبارزه بی امان با موادمخدر بوده است، بلکه بیشترین سهم را در کشفیات بین نیرو‌های پلیس جهان دارد، گفت: با یک بررسی مشخص می‌شود که طی ۱۷ سال حضور آمریکا در افغانستان، تولیدات موادمخدر بیش از ۴۵ برابر شده است؛ حال آنکه اگر آمریکا اراده‌ای برای مبارزه داشت قادر به کاهش شدید تولیدات موادمخدر بود.

جانشین فرمانده ناجا با یادآوری اینکه عمده تولیدات موادمخدر افغانستان در استان‌هایی از آن کشور انجام می‌شود که نیرو‌های آمریکایی حضور داشتند، گفت: پلیس مبارزه با موادمخدر جمهوری اسلامی امروز به حمدالله در شرایط خوبی قرار دارد و با هماهنگی همه دستگاه‌های تاثیرگذار در سطح ملی، تا حدود زیادی قاچاقچیان و باند‌های بزرگ را از انتخاب ایران به عنوان یک مسیر عبور، منصرف کرده‌ایم.

او با بیان اینکه قطعا قاچاقچیان موادمخدر، به دنبال مسیر‌های جایگزین هستند، گفت: پلیس امروز اشراف اطلاعاتی خوبی در مرز‌های کشور دارد و افزایش کشفیات نیز گواهی بر این موضوع است.

افزایش ۴ درصدی کشفیات در سه ماهه اول امسال

سلیمانی حجم کشفیات موادمخدر کشور در سال گذشته را ۸۰۰ تن اعلام و با بیان اینکه این عدد ۷۵ درصد کل کشفیات موادمخدر در جهان را شامل می‌شود، گفت: از ابتدای امسال تا پایان خرداد، به نسبت مدت مشابه سال گذشته، ۴ درصد در کشفیات موادمخدر افزایش را شاهد بوده‌ایم.

او در پاسخ به سئوالی گفت: پلیس بیشترین سطح ارتباط را با خبرنگاران و رسانه‌ها داشته و دارد، آنقدر که ما به رسانه نیاز داریم، رسانه به ما نیاز ندارد، زیرا بدون مشارکت و همکاری مردم و بدون بسیج افکار عمومی و آگاهی بخشی مستمر، امکان فعالیت اثرگذار وجود نخواهد داشت و این امر در ید قدرت رسانه‌ها بوده است.

سلیمانی با بیان اینکه یکی از وظایف رسانه کمک به حفظ و ارتقاء سلامت جامعه در ابعاد مختلف است، گفت: گاهی یک اتفاق خوب که براثر انتشار و انتقال خبری صحیح ممکن است حادث شود، با کمی بی دقتی از سوی گوینده یا انعکاس و انتشار دهنده، دگرگون می‌شود، لذا ارتباط بین نیروی انتظامی و رسانه حساسیت و ظرافت‌های خاص خود را دارد.

تولید موادمخدر در کشور نگران کننده نیست

جانشین فرماندهی ناجا همچنین در پاسخ به سئوالی پیرامون تولید موادمخدر صنعتی در کشور، گفت: به صورت طبیعی و به دلایل مختلف، گرایش به تولید و مصرف موادمخدر صنعتی در نقاط مختلف جهان بیشتر شده است، زیرا موادمخدر صنعتی را می‌توان در هر جا تولید کرده و در حجمی کمتر، جابه جا کرد و از طرفی ابزار مصرف آن ساده‌تر بوده و تاثیرگذاری بیشتری هم بر مصرف کننده دارد، اگرچه آثار زیانبار و مخرب آن هم بسیار بیشتر است.

او با تصریح اینکه تولید موادمخدر در کشور کاملا تحت کنترل ناجا و ستاد مبارزه با موادمخدر است، گفت: موضوع اصلی ناجا، تولید موادمخدر سنتی و صنعتی در خارج از مرز‌ها است؛ متاسفانه در سال‌های اخیر تولید موادمخدر صنعتی در همسایه شرقی ایران، افزایش یافته است.

سلیمانی با بیان اینکه قبلا موادمخدر تولید شده در افغانستان به تریاک و هروئین محدود بود، گفت: امروز تولیدکنندگان موادمخدر در افغانستان به سمت تولید محصولات صنعتی رفته‌اند و این یک خطر بزرگ محسوب می‌شود. تا ۲ سال قبل شاهد تولید این محصولات در افغانستان نبودیم.

کف سن اعتیاد ۱۶ سال است

جانشین فرمانده ناجا همچنین گفت: همانگونه که قبلا اعلام کرده‌ام و بعضا اشتباهی در انعکاس کل مطلب و انتخاب تیتر حادث شده بود، کف سن اعتیاد در کشور ۱۶ سال است؛ این به آن معنی نیست که کف سن اعتیاد قبلا مثلا ۱۸ سال بوده و ظرف مدت کوتاهی کاهش یافته است.

او ادامه داد: کاهش میانگین سنی و کف سن اعتیاد امری است که طی سال‌های متمادی اتفاق افتاد و خوشبختانه در سال‌های اخیر از سرعت آن کاسته‌ایم؛ در سال‌های اخیر با تفاوت معناداری در کاهش سن اعتیاد مواجه نبوده‌ایم.

اقدامات ایجابی پلیس منعکس شود

این فرمانده ارشد انتظامی با تصریح اینکه بخشی از خدمات پلیس که شامل اقدامات ایجابی است، کمتر منعکس و مطرح می‌شود، گفت: ناجا موفق شده برای یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شامل افراد جوان و والدین و اعضای خانواده‌ها، برنامه‌های آموزشی در قالب آموزش چهره به چهره و گروهی برگزار کند.

جانشین فرمانده ناجا ادامه داد: اجرای برنامه‌های آموزشی ناجا شامل تمام سطوح و در زمینه‌های مختلف بوده و بخش مهمی از آنهم به پیشگیری از اعتیاد اختصاص داشته و تاثیرگذار هم بوده است.

او تاکید کرد که ناجا در کشور و در مسیر اجرای برنامه‌های ایجابی، تمام مدارس در معرض آسیب موادمخدر را شناسایی کرده و تحت کنترل قرار داده و این اقدام در جلوگیری از اعتیاد جوانان موثر بوده است.

سلیمانی اقدامات اجرایی شده با همکاری رسانه‌های مختلف در امر آموزش را گسترده و تاثیرگذار دانست و خواستار توجه بیشتر رسانه‌ها به این موضوعات شد و گفت: رسانه در امر پیشگیری از مصرف موادمخدر و اعتیاد و بروز دیگر جرائم، بسیار تاثیرگذار است و باید از این فرصت استفاده مطلوبتری کرد.
انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.