مواد لازم برای تهیه گمج کباب گیلانی:
فیله گوساله: ۲۵۰ گرم گوشت در سایز کبابی خرد شده
گردو آسیاب شده: ۱ پیمانه سرخالی
سبزی خورد شده: ۱ پیمانه شامل: تره، گشنیز، جعفری و چوچاق (یک سبزی معطر شمالی)
آب انار ترش: ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری
رب انار: ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری
پیاز: ۱ عدد
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه گمج کباب گیلانی:
۱. گمج ظرف سفالی مخصوص شمال کشور و برای پخت خورشتهای محلی شمالی مثل فسنجان، گمج کباب، باقالی قاتوق و … استفاده میشود. این ظرف در قدیم کاربرد زیادی داشت و هنوز هم مردم گیلان این ظرف را چه برای مصارف آشپزی یا تزیینی استفاده میکنند. غذا در گمج سفالی به آرامی و با خاصیت بهتری پخته میشود و طعم فوق العادهای پیدا میکند.
۲. خوب برای تهیه این خورشت خوشمزه ابتدا پیاز را رنده یا خورد کرده و با کمی روغن تفت داده و وقتی سبک شد کمی زرچوبه و فلفل اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا پیاز کمی طلایی بشه. بهتره برای پخت این خورشت از گمج استفاده کنید، اما در صورتی که گمج نداشتید میتوانید از قابلمههای معمولی هم استفاده کنید.
۳. حالا گوشتهایی که سایز کبابی بریدیم را به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد.
۴. بعد سبزی را اضافه میکنیم و با گوشت تفت میدهیم تا سبزی هم سبک شده و کمی بپزه و بوش هم بلند شود. استفاده از چوچاق این خورشت را خیلی خوشمزه میکند، اما در صورتی که چوچاق موجود نداشتید میتونید حذف کنید.
۵. حالا گردو آسیاب شده را هم اضافه گرده و با بقیه مواد مخلوطش میکنیم.
۶. بعد نوبت رب انار و آب اناره پس انها را هم به خورشت اضافه کرده و در حد هم زدن مواد را با هم تفت میدیم. میتوانید از رب انار ملس یا ترش استفاده کنین و در صورتی که آب انار هم موجود نداشتید، میتونید حذفش کنید و فقط رب انار بریزید، اما کمی بیشتر از قبل.
۷. در واقع برای اینکه این خورشت مزه اصیل خودش را داشته باشه لازمه که از چوچاق و آب انار ترش هم استفاده شود، اما این دو خیلی جاها پیدا نمیشود پس اگه خواستید این غذا رو حتما بچشید میتوانید این دو رو حذف کنید.
۸. حالا حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه بدید خورشت با دمای خیلی ملایم به آرومی بپزه. آب این خورشت باید خیلی کم و فقط در حد پختن گوشت اضافه بشه، چون گمج کباب خیلی تنگ آب شده و غلیظ سرو میشه.
۹. خورشت کم کم تیرهتر میشود و به روغن میوفته و گوشت هم کم کم پخته میشود در این مرحله میتوانید مزه خورشت را چک کنیدو در صورتی که دوست داشتین چاشنی هاش (رب انار و آب انار) را افزایش بدید. نمک هم یادتون نره.
۱۰. حالا اجازه بدید تا خورشت کاملا تنگ آب بشه واماده خوردن شود.
منبع: وب سایت دو نفره
انتهای پیام/