وی با بیان اینکه سهم هر کدام از بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن و صنایع دستی و گردشگری در این هدفگذاری پیش بینی شده است، اظهار داشت: در برنامهریزیهای جدید توجه ویژهای به صادرات خدمات و توسعه این بخش صورت میگیرد.زریندلاور
وی اضافه کرد: برای دستیابی به این هدف سهم بخش کشاورزی ۴۵۰ میلیون دلار، صنعت و معدن ۷۰۰ میلیون، گردشگری ۷۰ میلیون دلار و بخش خدمات ۸۰ میلیون دلار اعتبار پیشبینی شده است که توسعه صادرات برمبنای خدمات باید در اولویت باشد.
معاون صنعت، معدن و تجارت همدان به توانمندی استان در زمینه خدمات اشاره کرد و گفت: علاوه بر خدمات فنی مهندسی همدان با تکیه بر دانشگاه بوعلی سینا و دی هشت ظرفیت خوبی در زمینه ارائه خدمات علمی و آموزشی و همچنین به پشتوانه آب و هوای پاکیزه و زیرساختهای درمانی توانمندی ویژهای در خدمات پزشکی و سلامت دارد که هم اینک پذیرای مسافرانی از کشورهای همسایه است.
وی خواستار توجه ویژه دستگاههای اجرایی استان به مقوله توسعه صادرات خدمات شد و گفت: عملیات شناسایی و واکاوی ظرفیتها، چالشها و آسیبهای استان در این زمینه آغاز شده تا یک بسته کامل و جامع از ظرفیتهای متنوع در تمام حوزهها تهیه شود.
به گفته زریندلاور علاوه بر تقویت و توسعه بخش خدمات نیازمند توجه به رونق بازارهای خارجی برای برخی محصولات تولیدی استان هستیم، زیرا بعضی از کالاهای تولید شده مشتری داخلی نداشته و باید به فکر یافتن بازارهای جهانی برای این مهم باشیم.
سفال، سرامیک، کشمش، چینیآلات بهداشتی، سیمان و فرآوردههای لبنی بیشترین محصولات صادراتی همدان به کشورهای دیگر محسوب میشود.
انتهای پیام/د.ا